Ν.Ανδουλάκης: Επίσκεψη στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Το Ζάππειο Παρθεναγωγείο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων στο Φανάρι.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, που ιδρύθηκε το 1875 και οι μαθήτριες του σε μια εποχή όπου οι γυναίκες δεν είχαν πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, διέπρεπαν στις επιστήμες και τα γράμματα.

——————

Για την ιστορία και τη σύγχρονη λειτουργία του Ζάππειου Παρθεναγωγείου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων. Ενημερώθηκε, επίσης, για το πάγιο αίτημα της διεύθυνσης και των μαθητών του σχολείου, που σήμερα λειτουργεί ως μικτό καλύπτοντας και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, για την αναγνώριση του απολυτηρίου τους από το ελληνικό κράτος, προκειμένου να διασφαλίζεται η πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Ζάππειο είναι τα τελευταία χρόνια μικτό σχολείο καλύπτοντας και τις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Ανδρουλάκης από τη διεύθυνση του σχολείου, η αναγνώριση από το ελληνικό κράτος του απολυτηρίου, που λαμβάνουν οι Έλληνες μαθητές του, είναι πάγιο αίτημα τους καθώς έτσι διασφαλίζεται η πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μοιραστείτε το:
Tagged