ERGOCAD: Η εταιρία και το δίδυμο των μηχανικών από το Περιστέρι που οδηγούν τις εξελίξεις στις κατασκευές και την κτηματαγορά

Κατασκευές Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Δίδυμο μηχανικών από το Περιστέρι οδηγούν τις εξελίξεις στις κατασκευές και την κτηματαγορά. Δίδυμοι οι ίδιοι, ο Στράτος και ο Γιώργος Τσιαμτσακίρης, έχουν καταφέρει στους χρόνους της κρίσης, να δημιουργήσουν την ERGOCAD, πρωτοπόρο εταιρία ανάπτυξης και διάθεσης λογισμικού κατασκευών, σχεδίασης και κατασκευής κτιρίων και ειδικών τεχνικών μελετών για τον κατασκευαστικό κλάδο. Ειδικότερα η εταιρία προσφέρει σύγχρονες λύσεις στους τομείς: Αρχιτεκτονικά (BIM),  Στατικά,  Σχεδίαση (CAD),  Εικονική (VR) πραγματικότητα,  Φωτορεαλισμός,  3D Μοντελοποίηση (για να δείτε τις δραστηριότητες και τους τομείς της εταιρίας κάντε κλικ εδώ και εδώ)

Τελευταίο επίτευγμά τους, η εισαγωγή της τεχνολογίας VR (εικονική πραγματικότητα ή εικονική ρεαλιστική απεικόνιση), στις κατασκευές, ως εργαλείο ελέγχου και απεικόνισης των σχεδιαζόμενων κατασκευών και κτιρίων, ώστε οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές να γνωρίζουν την πραγματική εικόνα τους, πριν αυτές κατασκευασθούν.

Όπως αναφέρει ο Στράτος Τσιαμτσακίρης, ο ένας εκ των διδύμων μηχανικών, «η ραγδαία εξέλιξη της ισχύος των επεξεργαστών, των υπολογιστικών συστημάτων αλλά και των εφαρμογών πληροφορικής βρίσκει ιδανική εφαρμογή στις νέες κατασκευές και τα υφιστάμενα κτίρια και δημιουργεί μία νέα ισχυρή τάση πωλήσεων και αξιόπιστων συμφωνιών και συναλλαγών στην ελληνική και διεθνή κτηματαγορά. Οι αγοραστές ζουν στο πραγματικό περιβάλλον της νέας κατασκευής κατοικίας, γραφείου, βιομηχανικού και κάθε είδους  κτιρίου  και οι πωλητές σφραγίζουν τις συμφωνίες τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, πριν καν ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής είτε ανακαίνισης του.»

Δείτε στην συνέχεια πως η Τεχνολογία της ERGOCAD οδηγεί τις εξελίξεις στις κατασκευές και την κτηματαγορά, μέσα από το πολύ αναλυτικό και κατατοπιστικό άρθρο του Στράτου Τσιαμτσιακίρη.

—————————-

Κτηματαγορά: Η τεχνολογία που κάνει τα ακίνητα ανάρπαστα … από τα σχέδια

του Στράτου Τσιαμτσιακίρη*

Η ραγδαία εξέλιξη της ισχύος των επεξεργαστών, των υπολογιστικών συστημάτων αλλά και των εφαρμογών πληροφορικής βρίσκει ιδανική εφαρμογή στις νέες κατασκευές και τα υφιστάμενα κτίρια και δημιουργεί μία νέα ισχυρή τάση πωλήσεων και αξιόπιστων συμφωνιών και συναλλαγών στην ελληνική και διεθνή κτηματαγορά.

Οι αγοραστές ζουν στο πραγματικό περιβάλλον της νέας κατασκευής κατοικίας, γραφείου, βιομηχανικού και κάθε είδους  κτιρίου  και οι πωλητές σφραγίζουν τις συμφωνίες τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, πριν καν ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής είτε ανακαίνισης του.

Οι τεχνολογικές δυνατότητες αποτύπωσης του ακινήτου, κατά τρόπο, ώστε να ταυτίζεται η πραγματική με την ψηφιακή εικόνα του αλλά και όπου χρειάζεται να παρουσιάζεται επιμελημένη και εξίσου αξιόπιστη μορφή του, οδηγούν  την αγορά της οικοδομής και των ακινήτων σε ένα σύγχρονο και δυναμικό μέλλον, με μία μέθοδο από τα παλιά:  το σύστημα της «πώλησης από τα σχέδια».

Ένα σύστημα, που καθιερώθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, στις περιόδους μεγάλης άνθισης της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα και μεγάλης ζήτησης στην αγορά ακινήτων στις μεγάλες πόλεις, το οποίο επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο, μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας, με υψηλά στάνταρτ αξιοπιστίας, διαφάνειας και απόδοσης, στις αγορές και πωλήσεις ακινήτων, πλέον από … τα ψηφιακά σχέδια.

Ώθηση στην κτηματαγορά

Ταυτοχρόνως,  οι αγοραπωλησίες ακινήτων από τα ψηφιακά σχέδια δίνουν νέα ώθηση στην κτηματαγορά, σε μία περίοδο αύξησης της ζήτησης, κυρίως για νεόδμητα διαμερίσματα και διαφαινόμενης σταδιακής ανάκαμψης της οικοδομικής δραστηριότητας και της αγοράς ακινήτων, η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί από την εφαρμογή αναπτυξιακών κινήτρων και τη μείωση/αναστολή φόρου για νέες οικοδομές, όπως έχει εξαγγελθεί.

Στις νέες συνθήκες λοιπόν της αγοράς ακινήτων και στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων αγοραστών οι αρχιτέκτονες, οι μηχανικοί, οι διακοσμητές, οι κατασκευαστές και οι επαγγελματίες μεσίτες επιστρατεύουν νέα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία, όπως για παράδειγμα είναι:

  • η προσομοίωση τρισδιάστατων απόψεων ενός κτιρίου
  • η δημιουργία φωτορεαλιστικών απεικονίσεων κάθε χώρου
  • η παραγωγή videos με υψηλή ποιότητα με παρουσίαση ολόκληρης της κατασκευής
  • η δημιουργία αρχείων μορφής 360 σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας
  • η εκτύπωση της κατασκευής υπό κλίμακα σε μορφή μακέτας από 3Dεκτυπωτές

Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι αποτέλεσμα της τεχνολογικής εξέλιξης γενικότερα, η οποία σμιλεύει την απόσταση μεταξύ της εικόνας του πραγματικού κόσμου και ενός εικονικού, που στόχο έχει εν μέρει να αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση αλλά και όπου χρειάζεται να την παρουσιάζει σε μία βελτιωμένη μορφή της.

Τα οφέλη

Ποια είναι όμως τα οφέλη από την χρήση όλων αυτών των νέων εργαλείων και γιατί αξίζει η επένδυση σε αυτά. Αναφέρουμε τα πιο χαρακτηριστικά και τα βασικά πλεονεκτήματα παρακάτω, έχοντας στο τέλος κάθε παραγράφου το σχετικό σύνδεσμο με το αντίστοιχο λογισμικό της εταιρείας ERGOCAD:

Καλύτερη κατανόηση του όγκου, του εμβαδού, του μεγέθους γενικότερα μιας κατασκευής τόσο από τους μηχανικούς όσο και από τους πιθανούς αγοραστές. (www.yoursketchup.com)

Δυνατότητα εκπόνησης πληρέστερων μελετών διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και ανακαινίσεων, όπου ο πελάτης μπορεί να περιηγηθεί σε κάθε χώρο της κατασκευής έχοντας το αίσθημα ότι ήδη υπάρχει. Έτσι, η τεχνική λύση από τον μελετητή γίνεται πιο προσιτή και εύκολα αντιληπτή από τον πελάτη. (ergocad.eu/arredocad)

Αποφυγή διαφωνιών σχετικά με την τελική μορφή της κατασκευής, καθώς η 3Dμορφή της, οι χώροι, τα υλικά ακόμα και ο περιβάλλοντας χώρος μπορεί να παρουσιάζεται από το πρώτο στάδιο των συμβολαίων ή/και να αποτελεί μέρος αυτών. (lumion3d.gr)

Οι κατασκευαστές έχουν αναλυτικές προμετρήσεις γνωρίζοντας πριν την κατασκευή του έργου κάθε λεπτομέρεια, καθώς τα περισσότερα από τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται πλέον είναι τεχνολογίας BIM (Building information Modeling)έχοντας ενσωματωμένες τέτοιες δυνατότητες και με μεγάλη μάλιστα προσέγγιση. (www.ergocad.eu/elitecad)

Ανταλλαγή πληροφοριών με ακρίβεια μεταξύ των συντελεστών του έργου (τοπογράφος, αρχιτέκτονας, πολιτικός μηχανικός, μηχανολόγος, κατασκευαστής του έργου & συνεργεία). Με έξυπνο λογισμικό όλοι οι εμπλεκόμενοι ενημερώνονται ακόμα και μέσω εφαρμογών στο κινητό για κάθε αλλαγή κατά την διάρκεια του έργου. (www.ergocad.eu/kubity)

Δυνατότητα χρήσης των videos σε διαφημιστικά σποτ σε socialmedia ή τηλεόραση, με μεγαλύτερη επιρροή από ότι ένα απλό ασπρόμαυρο σχέδιο 2 διαστάσεων (www.lumion3d.gr) ή από ότι ένα video από την πραγματική κατασκευή

Παράδειγμα

Ένα τέτοιο παράδειγμα στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν μερικά από τα ως άνω αναφερόμενα προγράμματα αποτελεί και η δημιουργία ενός video για την παρουσίαση νεοαναγειρόμενης πενταόροφης οικοδομής επί της οδού Χαλδείας 22 στην Νέα Σμύρνη, Αθήνα  (Πωλήσεις: 6937401401).

Αρχικά σχεδιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια η 3Dμορφή του κτιρίου καθώς και οι εσωτερικοί χώροι με το λογισμικό SketchUp. (www.yoursketchup.com)

Στην συνέχεια έγινε συγχρονισμός του 3Dμοντέλου με το πρόγραμμα δημιουργίας φωτορεαλιστικών απεικονίσεων Lumion (www.lumion3d.gr)

Κατόπιν δημιουργήθηκαν με το λογισμικό Arredoc adde signer όλοι οι εσωτερικοί χώροι των διαμερισμάτων στους οποίους τοποθετήθηκαν τα έπιπλα, τα είδη υγιεινής, τα υλικά των τελικών επιφανειών, οι ντουλάπες, ο φωτισμός και κάθε λεπτομέρεια γενικότερα, με σκοπό να παραχθεί αρχείο μορφής VR (Vitrualreality) 360 και να διανέμεται με κωδικό προστασίας σε κάθε ενδιαφερόμενο αγοραστή ο οποίος από την άνεση του σπιτιού του ή του γραφείου του θα μπορεί να περιηγηθεί «εικονικά» σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος.

Με την χρήση των προγραμμάτων αυτών, δημιουργήθηκε ένα τελικό video το οποίο αναδεικνύει μέσω υπολογιστή κάθε σημαντική λεπτομέρεια του ακινήτου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Δείτε το ενημερωτικό video

Το video αυτό βοήθησε σημαντικά στην προώθηση & παρουσίαση του ακινήτου με αποτέλεσμα πριν ακόμα την ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού της οροφής υπογείου, να έχουν πωληθεί τα 3 από τα 5 διαμερίσματα της κατασκευής (εμβαδό 96m2).

Μάλιστα, οι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στον χώρο των διαμερισμάτων, με την χρήση των ειδικών 3Dγυαλιών Oculusτα οποία η εταιρία ERGOCADχρησιμοποίησε για μία ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.

Ανοίξτε το παράθυρο εικονικής περιήγησης: εδώ

Πέρα από τα πλεονεκτήματα τα οποία αναφέρθηκαν νωρίτερα, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της διαδικασίας αφορά και την διάρκεια δημιουργίας των videosκαι των αρχείων VR, η οποία σε τέτοιου είδους κατασκευές δεν ξεπερνά τις 5 ημέρες.

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι η τεχνολογία έχει ήδη μπει για τα καλά στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων και αν παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο οι έννοιες BIM&VRθα αναφέρονται όλο και περισσότερο στον τεχνικό κλάδο. Οι επαγγελματίες του χώρου αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το επόμενο διάστημα όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την θέση τους στον ανταγωνισμό και στην προσπάθεια αυτή η εταιρεία ERGOCAD προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες 17 Ευρωπαϊκές χώρες.

*Στράτος Τσιαμτσιακίρης Πολιτικός Μηχανικός EΜΠ, Msc

  • Διευθυντής τμήματος λογισμικού

—————-
ERGOCAD

Αρετής 13, Περιστέρι, 12135, ΑΤΤΙΚΗ

Tel. +302114112620

Η εταιρία  ERGOCAD έχει μελετήσει, κατασκευάσει και παραδώσει μέχρι σήμερα, δεκάδες μόνιμες & παραθεριστικές κατοικίες, πολυκατοικίες, γραφεία, επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, διαγνωστικά εργαστήρια, ιατρεία, χώρους εστίασης, αθλητικούς χώρους, παιδότοπους και άλλα μικρότερα έργα σε Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία κ.α.

Ενδεικτικά έργα

  • Ξενοδοχείο 5* Mitsis Blue Domes, Κως
  • Πολυοδοντιατρείο Dental Family Health, Πεύκη
  • Κτίριο διοίκησης Πανεπιστημίου, Ιωάννινα
  • Καφεκοπτείο Coffee Island, Περιστέρι
  • Τουριστικά καταλύματα Paul & Celia, Σέριφος
  • Bar – Restaurant, Blame the Butcher, Βύρωνας
  • Κτίριο κατοικιών στην οδό Σουκαντζίδη & Μάνης 3, Χαϊδάρι 
  • Αρτοποιεία Νυφιάτης, Κηπούπολη
  • Υπ. Σταθμός αυτοκινήτων, Σόλωνος, Αθήνα
  • Εκπαιδευτικά κέντρα Αμουργιανός, Νέα Ζωή
  • Κτίριο κατοικιών στην οδό Ανδριτσαίνης 89, Περιστέρι
  • Play town escape center, Ίλιον και Χαλάνδρι
  • Pafos Elea Residences (52 κτίρια), Κύπρος
  • Ενίσχυση κτιρίου στην οδό Eiltelbergergasse 7, Βιέννη, Αυστρία
  • Ενίσχυση κτιρίου στην οδό Reklewskigasse 34, Βιέννη, Αυστρία
  • Ενίσχυση κτιρίου στην οδό Zollergasse 6, Βιέννη, Αυστρία 
  • Κτίριο κατοικιών στην οδό Τερψιθέας 21 & Σολωμού, Παλαιό Φάληρο 
Μοιραστείτε το:
Tagged