Η Λιάνα Κανέλλη, ο Χαρίλαος και τα «παλικάρια» του ΠΑΜΕ

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Θάνος Τζήμερος: Σε τι δεν απάντησε η Λιάνα Κανέλλη

Τι είναι χειρότερο; Να κλωτσάς έναν αστυνομικό ή να λες ότι δεν θα είχες κανένα πρόβλημα να τον κλωτσήσεις; Φυσικά το δεύτερο. Διότι οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ που χτύπησαν τον αστυνομικό (ο καρατέκα, αν τον πετύχαινε δέκα εκατοστά πιο ψηλά, θα τον σκότωνε ή θα τον άφηνε παράλυτο) μπορούν να επικαλεσθούν διάφορα ελαφρυντικά: από βρασμό ψυχής μέχρι συγγνωστή νομική πλάνη. Εσύ όμως που απαντάς “ναι, κι εγώ θα τον κλώτσαγα” και το λες ήρεμα και χαλαρά στο τηλεοπτικό στούντιο, δεν μπορείς να επικαλεσθείς κανένα. Ακόμα περισσότερο αν είσαι βουλευτής, δηλαδή νομοθέτης. Ένας νομοθέτης που, εντελώς νηφάλιος, λέει ότι δεν τρέχει τίποτε αν παραβαίνεις τον νόμο και μάλιστα με τέτοιον ειδεχθή τρόπο, χτυπώντας το όργανο της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένο με την εφαρμογή το νόμου, σημαίνει ή ό,τι δεν έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος του ή ότι, συνειδητά, αποφασίζει να θέσει τον εαυτό του υπεράνω δηλαδή εκτός νόμου. Τι από τα δύο ισχύει στην περίπτωση της Κανέλλη; Και ήταν μια προσωπική έκφραση αμετροέπειας όπως την δικαιολόγησαν κάποιοι επιεικείς ή πολιτικού θράσους όπως την χαρακτήρισαν κάποιοι άλλοι;

Την απάντηση μάς την δίνουν οι επίσημες θέσεις του ΚΚΕ. Διατυπώνονται όχι σε κάποιο έγγραφο ενός “καπετάνιου” την εποχή του εμφυλίου, αλλά ΣΗΜΕΡΑ, στο επίσημο site ενός κόμματος που, κατά περίεργο τρόπο, κάποιοι τοποθετούν εντός του δημοκρατικού τόξου. Αυτές τις απαντήσεις ουδέποτε τις έδωσε η κα Καννέλη, ούτε κάποιος άλλος βουλευτής του ΚΚΕ, διότι ουδέποτε ερωτήθηκαν σχετικά. Γιατί, αλήθεια; Δεν μας ενδιαφέρει η στάση ενός κόμματος του ελληνικού κοινοβουλίου, αν, για παράδειγμα, η Ελλάδα δεχθεί επίθεση; Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιλήψεις του σχετικά με το πολίτευμα, τον διαχωρισμό των εξουσιών, τους Δ.Υ., τις αμοιβές, το σύστημα παραγωγής που θα εφαρμόσει αν κυβερνήσει; Δεν μας ενδιαφέρει το καθεστώς που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα;

Ας κάνουμε λοιπόν μια υποθετική συζήτηση με τους λαλίστατους όταν καταγγέλουν την “αστική” δημοκρατία (λες και υπάρχει και άλλη) εκπροσώπους του ΚΚΕ. Δίνω στους δημοσιογράφους έτοιμες ερωτήσεις. Κι ας συγκρίνουν τις απαντήσεις που θα πάρουν με τις επίσημες θέσεις του κόμματος που μπορείτε να διαβάσετε και εσείς εδώ: http://www.kke.gr/taytothta/

Να σημειώσω ότι τα κείμενα σε italics είναι αυτολεξεί, copy-paste, τα επίσημα κείμενα του ΚΚΕ και δεν έχουν υποστεί από τον γράφοντα καμμία επεξεργασία, πλην της αναγραφής κάποιων λέξεων, λόγω έμφασης, με κεφαλαία. Όπου, για λόγους συντομίας έχει παραλειφθεί κείμενο σημειώνεται με το σύμβολο (…).

Τι θα κάνει το ΚΚΕ, αν η Ελλάδα δεχθεί επίθεση;

– Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΕΓΧΩΡΙΑΣ και ξένης.

Ο όρος “ιμπεριαλιστικός αμυντικός πόλεμος” δεν νομίζω να υπάρχει σε κανένα άλλο κείμενο στον κόσμο, αλλά δεν είναι εκεί το ζουμί. Το ΚΚΕ χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή, λέει ξεκάθαρα, πως όταν τα παιδιά μας θα σκοτώνονται για να υπερασπίσουν τη χώρα, εκείνο θα οργανώνει ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ αντάρτικο για να χτυπήσει την εγχώρια αστική τάξη! Και πώς προσδιορίζεται η “αστική τάξη”, θα ρωτούσε κάποιος. Δηλαδή η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στο Παγκράτι, πώς θα επιτεθεί στην αστική τάξη του Παγκρατίου; Θα ήταν μια λογική απορία, αν δεν είχαμε ήδη την απάντηση από την προηγούμενη φορά που η Ελλάδα ήταν σε πόλεμο και το ΚΚΕ οργάνωσε “αυτοτελή πάλη”: δεν είσαι δικός μας, είσαι αντίπαλος. Σφάξιμο και στην πηγάδα. Κι ας είσαι 5 ετών. Αν η κα Κανέλλη έχει κάποια αντίρρηση επ’ αυτού, ευχαρίστως να την ακούσουμε.

Ποιος είναι ο πολιτικός στόχος του ΚΚΕ;

– Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το ΚΚΕ καθοδηγείται από την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού.

Πώς ακριβώς γίνεται μια επανάσταση εν έτει 2019 μπορούμε να μάθουμε; Με την ψήφο, όχι! Αυτή είναι η “αστική” μέθοδος. Γίνεται με όπλα, σωστά; Τα οποία θα στραφούν εναντίον ποίων; Των νόμιμων θεσμών της χώρας, σωστά; Και θα τους απειλήσουν μόνο ή θα τραβήξουν και την σκανδάλη; Υπήρξε ποτέ στην ιστορία κομμουνιστική επανάσταση, χωρίς να μιλήσουν τα όπλα; Άρα η προηγούμενη παράγραφος μπορεί να διαβαστεί ως εξής: Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι να αιματοκυλήσει τη χώρα για να επιβάλει κομμουνιστική δικτατορία. Αν η κα Κανέλλη έχει κάποια αντίρρηση επ’ αυτού ευχαρίστως να την ακούσουμε.

Ναι, αλλά από την εποχή του Μαρξ κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, ο κομμουνισμός απέτυχε παντού και η εφαρμογή του συνοδεύτηκε πάντα από τερατώδη εγκλήματα. Μήπως, το ΚΚΕ, έχει κάνει κάποια “προσαρμογή” στις θέσεις του;

Το ΚΚΕ, στην 95χρονη πορεία του, επέδειξε σταθερή προσήλωση (…) στη μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία ως επαναστατική θεωρία για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΠΟΤΕ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του προλεταριάτου.

Μα δεν υπέγραψε, το 1974 ο τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης δήλωση με την οποία αποκηρύσσει τον ένοπλο αγώνα; θα ρωτήσουν κάποιοι, που κάτι θυμούνται από τα παλιά. Η απάντηση είναι ένα ξερό ΟΧΙ. Από εκείνη την δήλωση προβλήθηκε μόνο η πρώτη παράγραφος κι όχι η δεύτερη που αναιρεί την πρώτη. Ιδού ολόκληρη η δήλωση. Ο Φλωράκης για να κατευνάσει τον επαναστατικό οίστρο των μελών του ΚΚΕ, που ήθελαν ένοπλη ανατροπή της δημοκρατίας εδώ και τώρα, έγραψε τα εξής, σουρεαλιστικά μεν, δηλωτικά των σκέψεών του δε.

Δηλωση Φλωράκη

Με απλά λόγια: Είμαστε, λέει, αντίθετοι στη βίαιη κατάληψη της εξουσίας, με την προϋπόθεση ότι δεν απειλείται η Λαϊκή κυριαρχία. Όμως, επειδή το να μας υποχρεώνει κάποιος να δηλώσουμε πίστη στη δημοκρατία απειλεί την Λαϊκή Κυριαρχία, η αποκήρυξη της βίαιης κατάληψης της εξουσίας είναι… περιορισμός (!) στη δράση μας και θα επιδιώξουμε να καταργήσουμε αυτή την υποχρέωσή μας. Το είπαν και το έκαναν. Αν η κα Κανέλλη έχει κάποια αντίρρηση επ’ αυτού ευχαρίστως να την ακούσουμε.

Πώς μπορούμε να μιλάμε για “τάξεις” όταν ένα φτωχόπαιδο μπορεί να φοιτήσει με υποτροφία στο Κολλέγιο Αθηνών, ένας πιτσιρικάς που φτιάχνει μια trendy εφαρμογή για κινητά ή ένα παιδί μεταναστατών από την Αφρική που παίζει καλό μπάσκετ μπορούν να γίνουν ζάπλουτοι; Αν τους ρωτήσουμε αυτούς σε ποια τάξη ανήκουν, θα απαντήσουν “στην εργατική”;

Η εργατική τάξη, ακόμα και επαναστατημένη, δεν έχει ακόμα ενιαία κομμουνιστική συνείδηση, κομμουνιστική στάση απέναντι στην άμεσα κοινωνική εργασία, στην κοινωνική ιδιοκτησία, δεν έχει ξεπεράσει τη διαφοροποίηση ανάμεσα στα τμήματά της, όπως αυτά αναπτύσσονται στον καπιταλισμό. Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της Νεολαίας του μετέχουν σε όλες τις μορφές οργάνωσης της κοινωνίας και ασκούν το ρόλο τους ως ιδεολογικοί – πολιτικοί καθοδηγητές.

Προφανώς δεν έχει, διότι το ΚΚΕ πήρε 5,3% επί των ψηφισάντων, δηλαδή λιγότερο από 3% στο σύνολο των ψηφοφόρων. Όμως αυτοχαρακτηρίζεται εκπρόσωπος του λαού. Μάλλον το υπόλοιπο 97% αποτελεί την πλουτοκρατία.

Και γιατί πρέπει σώνει και καλά να αισθανθούν εργάτες αφού δεν είναι;

Ο καθοδηγητικός ρόλος του Κόμματος στη συγκέντρωση δυνάμεων για την επανάσταση (…) θα εκφράζεται στη συνειδητοποίηση της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, στην αποκόλληση των μισοπρολετάριων, των φτωχών αγροτών και άλλων αυτοαπασχολούμενων από την αστική τάξη, τις μικροαστικές, οπορτουνιστικές επιρροές.

Να η απάντηση λοιπόν στο γιατί οι ΠΑΜΕτζήδες κλώτσαγαν τους αστυνομικούς. Ήταν λόγω του καθοδηγητικού τους ρόλου! Προσπαθούσαν να τους… αποκολλήσουν από τις οπορτουνιστικές επιρροές για να συγκεντρώσουν δυνάμεις για την επανάσταση! Βέβαια, αν σκεφθούμε τι μισθό παίρνουν οι αστυνομικοί για να γίνονται σάκος του μποξ κάθε “ιδεολογικού καθοδηγητή” μάλλον η λέξη θα έπρεπε να γράφεται “οπορτουνηστικές”.

Ας πούμε λοιπόν ότι ο Ελληνικός λαός γοητεύεται από το πρόγραμμα του ΚΚΕ και σας βγάζει κυβέρνηση. Θα ξαναγίνουν εθνικές εκλογές; Αν μετανοιώσει για την απόφασή του αυτή, θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει σε 4 χρόνια κάτι άλλο;

Κατά το μακρόχρονο αυτό πέρασμα από την καπιταλιστική στην αναπτυγμένη κομμουνιστική κοινωνία, η πολιτική της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, με καθοδηγητική δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα, αποκτά προτεραιότητα στη διαμόρφωση, επέκταση και εμβάθυνση, στην ΠΛΗΡΗ και ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ κυριαρχία των νέων κοινωνικών σχέσεων, ΟΧΙ ΒΟΥΛΗΣΙΑΡΧΙΚΑ, αλλά στη βάση των νομοτελειών του κομμουνιστικού τρόπου παραγωγής.

Υπάρχει κανένας που δεν το κατάλαβε; Η κυριαρχία της “εργατικής” εξουσίας θα είναι πλήρης και χωρίς επιστροφή. Κι όχι με τη βούλησή σου. Άλλωστε τι δικτατορία θα ήταν, αν σε ρώταγε; Να σημειώσω ότι η μοναδική φορά που υπεβλήθη αυτή η ερώτηση σε εκπρόσωπο του ΚΚΕ δημοσίως ήταν από τον γράφοντα, εδώ:

Πηγή: capital.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged