Δήμος Χανίων: Ευρεία σύσκεψη του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας Δήμου, σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, λόγω σεισμών

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Απριλίου, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή ‘Ασκησης Πεδίου «Μίνωας 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Συμμετείχαν οι υπηρεσίες του δήμου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, του ΕΚΑΒ, του Λιμενικού Σώματος, των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και εθελοντικές ομάδες, που εδρεύουν στον Δήμο Χανίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, υπήρξε θετική συνεργασία μεταξύ των φορέων, ενώ επεσήμανε: «Ο Δήμος Χανίων, μέσω και του αρμόδιου αντιδημάρχου του, καθηγητή κ. Λέκκα, συγκάλεσε μία ευρεία συζήτηση για να μπορέσουμε εν όψει της άσκησης “Μίνωας 2024” να οργανώσουμε την αντισεισμική προετοιμασία του δήμου. Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ των φορέων για να είμαστε στη θέση να διαχειριστούμε ενδεχόμενα σεισμικά φαινόμενα αλλά και να λάβουμε τα μέτρα μας τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας και επέμβασης αλλά και στο κομμάτι των διαδικασιών. Να ελέγξουμε δηλαδή τα κτήρια του δήμου μας και να οχυρώσουμε καλύτερα τον δήμο μας απέναντι σε σεισμικά φαινόμενα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής, Μανώλης Λέκκας, τόνισε πως «στόχος της συνεδρίασης είναι να συντονίσουμε τα όργανα του δήμου στο πλαίσιο των πληροφοριών, που έχουμε και να αντιμετωπίσουμε την άσκηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ιδιαίτερης σημασίας να συμμετέχουμε κατά το δυνατόν ενεργά όλοι αυτοί, οι οποίοι θα κληθούμε να το πράξουμε και ιδιαίτερα βέβαια οι δημόσιες υπηρεσίες. Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τη διαδικασία, με μήνυμα το οποίο θα λάβουν και βέβαια θα πρέπει να το εκλάβουν ως μήνυμα άσκησης».

Αναφορικά με την άσκηση που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία ο κ. Λέκκας ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν απόλυτα αντικειμενικά στο πλαίσιο της άσκησης -προβλέπεται ότι όλα τα παιδιά θα προφυλαχθούν, στη συνέχεια θα βγουν στους άδειους χώρους, όπου θα καταμετρηθούν και θα γίνουν όλες οι διαδικασίες».

Τις επόμενες ημέρες οδηγίες πολιτικής προστασίας, τόσο αναφορικά με την Επιχειρησιακή ‘Ασκηση Πεδίου «Μίνωας 2024» όσο και με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, θα είναι διαθέσιμα προς όλους στον δικτυακό τόπο του Δήμου Χανίων, www.chania.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged