Ασυμβίβαστο Ίλιον: Δομή ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον – θα υλοποιεί «στεγνό» πρόγραμμα

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο, ενημερωθήκαμε ότι προγραμματίζεται να ανοίξει δομή του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον. Όπως μας ενημέρωσαν τα στελέχη του ΟΚΑΝΑ, η δομή θα υλοποιεί «στεγνό» πρόγραμμα δηλαδή δεν θα χορηγούνται υποκατάστατα φάρμακα (μεθαδόνη κλπ) στους χρήστες. Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα υπάρχει εντατική ψυχοκοινωνική θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων, με στόχο την απεξάρτηση και την πλήρη κοινωνική επανένταξη. Όσον αφορά στους εθισμένους τοξικομανείς, θα υποστηρίξει ΜΟΝΟ τους 10 καταγεγραμμένους άστεγους του Δήμου μας στους τομείς καθαριότητας, ένδυσης, σίτισης και συμβουλών. Επίσης θα συντρέξει όσους δημότες έχουν εθισμό στα ναρκωτικά, στον τζόγο, στο διαδίκτυο, στο αλκοόλ, στο κάπνισμα, δηλαδή σε κάθε εθισμό σύμφωνα με το διευρυμένο από το 2020 στόχο του ΟΚΑΝΑ να καταπολεμήσει όλες τις εξαρτήσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια τέτοια δομή στον δήμο μας, γιατί θα δώσει μια ανάσα ανθρωπιάς και ανακούφισης σε περιθωριοποιημένα εξαρτημένα άτομα αλλά και σε όσους ταλαιπωρούνται από τους εθισμούς της εποχής μας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Η έλλειψη αντίστοιχων δημοτικών ή κρατικών κοινωνικών δομών, έρχεται να καλυφθεί από τον ΟΚΑΝΑ.

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται μια πλατιά ενημέρωση των συνδημοτών μας, έτσι ώστε να καταλάβουν το ρόλο, τη σκοπιμότητα και τη χρησιμότητα της δομής και, φυσικά, να την αγκαλιάσουν, να την στηρίξουν, αλλά και να ωφεληθούν από αυτήν.

Στην κατεύθυνση αυτή θα έπρεπε να κινητοποιηθεί ο Δήμος, αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι η Δημοτική Αρχή ασχολείται είναι μόνο με τα φλας της δημοσιότητας, χωρίς να κάνει τίποτα το ουσιαστικό στο θέμα της ενημέρωσης των δημοτών.

Γιατί αν υπήρχε ενημέρωση θα γνωρίζαμε όλοι οι δημότες ότι τέτοιες δομές, στελεχωμένες και λειτουργικές, βοηθούν και δεν υποβαθμίζουν, ειδικά όταν είναι μικρές και αποκεντρωμένες μονάδες, με «στεγνή» θεραπεία.

Αν υπήρχε ενημέρωση δεν θα υπήρχε έδαφος για τους αντιδραστικούς κύκλους που με μπροστάρη την παράταξη του κ. Κακούρη, τη ΝΔ και τους βουλευτές της, διασπείρουν αντιδραστικές απόψεις, ποντάροντας στην άγνοια και στο φόβο.

Δεν μπορούμε παρά να ρωτήσουμε:

  • Αντέδρασαν οι παραπάνω στη χρόνια υποβάθμιση της περιοχής μας, στερώντας από το Δήμο μας το ΜΕΤΡΟ, όταν διπλανός Δήμος διαθέτει τρεις (!) σταθμούς;
  • Αντέδρασαν στην καταλήστευση της κοινωνίας μέσω της ακρίβειας και των λογαριασμών που αρπάζουν ολόκληρο τον οικογενειακό προϋπολογισμό για χάρη των κερδοσκόπων;
  • Ή μήπως αντέδρασαν στις παρατημένες γειτονιές, στις πλατείες που δεν αναπλάθονται, στα σχολεία που καταρρέουν και στη λογική μιας πόλης με το κέντρο βιτρίνα και τις συνοικίες σε εγκατάλειψη;

Το Ίλιον θα το υποβαθμίσει μια δομή του ΟΚΑΝΑ που θα φροντίσει λίγες δεκάδες εξαρτημένους που ούτως ή άλλως περιφέρονται στο δρόμο ή το υποβαθμίζουν καθημερινά οι πολιτικές της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής;

Η εργαζόμενη κοινωνία πνίγεται από την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς και οι ντόπιοι κομματάρχες της ΝΔ κάνουν σπέκουλα με τους εξαρτημένους.

Το Ασυμβίβαστο Ίλιον λέει ναι σε μια τέτοια δομή, με την προϋπόθεση βέβαιαότι πραγματικά θα στελεχωθεί, θα χρηματοδοτηθεί όσο χρειάζεταικαι θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του ΟΚΑΝΑ.

Με την επιπλέον προϋπόθεση, ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα γίνει, στο πρώτο κιόλας εξάμηνο της λειτουργίας της δομής, δημόσιος απολογισμός, με απόλυτη δέσμευση για επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα ανακύψουν και που θα απασχολήσουν τη γειτονιά. Άμεσα να γίνει ενημέρωση των δημοτών, να υπάρξει δημόσια δέσμευση του ΟΚΑΝΑ για το χαρακτήρα και το ρόλο της δομής, και δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για αρωγή και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Μοιραστείτε το:
Tagged