«Δήμος Ιλίου – Κανένας Μόνος του»: Νέα καινοτόμα κοινωνική Δομή

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την παροχή υπηρεσιών ανοιχτής ειδικής φροντίδας, προχωρά ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για το «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου», μια νέα Δομή που απευθύνεται σε παιδιά, νέους, αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, εργαζόμενους, μητέρες και εν δυνάμει μητέρες, ηλικιωμένους, καθώς και σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη, την ενημέρωση, την κοινωνική δικτύωση, την επαφή με την αγορά εργασίας, αλλά και την αποκατάσταση χρόνιων προβλημάτων και την αντιμετώπιση συνεπειών του Covid–19.

Η παρουσίαση της νέας Κοινωνικής Δομής, με παράλληλη ενημέρωση για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείου Ιλίου σε ημερίδα με τίτλο «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, την Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμου Ιλίου Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα  “ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ” και “ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, με τη νέα, καινοτόμα πρωτοβουλία «διευρύνουμε το φάσμα των πολιτικών ένταξης και κοινωνικής προστασίας, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για πολίτες που το χρειάζονται. Σκοπός και σύνθημά μας παραμένει: Κανένας μόνος του στον Δήμο Ιλίου».

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου» αποτελεί δράση που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Δομή στην ιστοσελίδα: https://www.socialinnovationilion.gr/

Μοιραστείτε το:
Tagged