Στο πετσί του Έλληνα, ως εθνικό σπόρ, η φοροδιαφυγή και οι αρπαχτές…

Γνώμες
Μοιραστείτε το:

Πρέπει να είναι γεγονός ότι το D.N.A. καθορίζει και καθοδηγεί το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων και των λαών. Έτσι μάλλον εξηγούνται για μας τους Έλληνες και τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάθε μέρα για απάτες, καταχρήσεις, φοροδιαφυγές, εισφοροδιαφυγές, ατασθαλίες και κάθε λογής καταχρήσεις, σ’ όλα τα στρώματα του κρατικού μηχανισμού και της κοινωνίας μας!

του Χρήστου Γκερέκου

Ανατρέχοντας στο «προγονικό» μας παρελθόν συναντάμε μεταξύ των πρώτων τον Δημοσθένη ο οποίος στα 470 π.Χ. χρηματίστηκε από τους Πέρσες, με μεγάλο για την εποχή εκείνη χρηματικό ποσό, για να μην συνοδεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως του είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον μεγάλο στρατηλάτη, σε εκστρατεία του εναντίον τους. Ο μέγας ιστορικός Διόδωρος γράφει: «Δημοσθένης εκπεμφθείς ου συνήλθεν προς Αλέξανδρον, πολλά γαρ χρήματα φασίν αυτόν ειλημμένα παρά Περσών, ίνα κατά Μακεδόνων πολιτεύεται».

Τέσσερις αιώνες αργότερα η Κλεοπάτρα, θυγατέρα του βασιλέα Πτολεμαίου ΙΑ’ των Λαγιδών της (Ελληνικής) Μακεδονίας, αφού έθελξε πρώτα τον Καίσαρα, μετά τον θάνατό του, παντρεύτηκε τον ισχυρό άντρα τής εποχής Μάρκο Αντώνιο (ο οποίος για να την παντρευτεί χώρισε τη σύζυγό του Οκταβία), ενώ η Κλεοπάτρα συνέχισε να διατηρεί και τον ερωτικό δεσμό που είχε συνάψει από χρόνων με το στρατηγό τού Μάρκου Αντώνιου Candinious, ο οποίος ήταν και ο πατέρας των 3 παιδιών της! Ο αδελφός της Οκταβίας, ανθύπατος Οκτάβιος, μένεα πνέων εναντίον του για την προσβλητική αποπομπή της αδελφής του, συμμάχησε με τον φίλο του στρατηγό Αγρίππα και προκάλεσε τον Μάρκο Αντώνιο σε ναυμαχία η οποία έγινε στο Άκτιο της Ακαρνανίας, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Η έκβαση της ναυμαχίας ήταν καταστροφική για τον Μάρκο Αντώνιο. Ο στόλος του καταστράφηκε ολοσχερώς κι εκείνος μόλις που πρόλαβε να αποχωρήσει και να φτάσει καταισχυμένος και ντροπιασμένος στην Αλεξάνδρεια, όπου και αυτοκτόνησε. Η Κλεοπάτρα, χωρίς τη στήριξη πλέον του Μάρκου Αντώνιου και με την οργή της τότε κοινωνίας εναντίον της, λόγω του έκλυτου βίου της, αυτοκτόνησε κι εκείνη με το δάγκωμα φιδιού που πήρε σκόπιμα στην αγκαλιά της.

Ο λόγος για τον οποίο αναφερόμαστε στην Κλεοπάτρα είναι το γεγονός ότι, πέραν του έκλυτου ερωτικού της βίου, ήταν «διαπλεκόμενη» και σε μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα της εποχής της! Ο Ολλανδός αρχαιολόγος και παπυρολόγος Πέτερ Φαν Μίνεν ανακάλυψε πριν μερικά χρόνια στο Αρχαιολογικό Αιγυπτιακό Μουσείο του Βερολίνου πάπυρο όπου κάτω από την εντολή, γραμμένη στα ελληνικά, «ΓΕΝΕΣΘΩ» (δηλαδή ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ) φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα που έθετε η Κλεοπάτρα με το δακτυλίδι της και αφορούσε στο να επιτρέπεται η εισαγωγή τεράστιων ποσοτήτων σιτηρών, καπνών και κρασιών στην Αίγυπτο από τον Candinious, χωρίς αυτός να καταβάλλει δασμούς!

Γιατί λοιπόν, με τέτοιο αμαρτωλό D.N.A. στο αίμα μας από αιώνων, μας ξαφνιάζουν τα όσα φοβερά και τρομερά αποκαλύπτονται καθημερινά σε όλους τους χώρους της κρατικής μας μηχανής αλλά και της κοινωνία μας;

  • Δημόσιοι λειτουργοί καταχρώνται με κάθε λογής «κομπίνες» το δημόσιο χρήμα.
  • Γιατροί εκδίδουν χιλιάδες συνταγών και συνταγογραφήσεων «μαϊμού» το μήνα και, σε συνεργασία με συγγενείς, τους φαρμακοποιούς ή εισαγωγείς (βηματοδοτών, ειδών αναπηρίας ή ειδικής διατροφής, κλπ κλπ), θησαυρίζουν!
  • Σε κέντρα διασκέδασης (μερικά των οποίων λειτουργούν μάλιστα χωρίς άδεια) γίνεται όργιο φοροδιαφυγής με εκατοντάδες θαμώνων να πληρώνουν (μεν) αλλά χωρίς έκδοση αποδείξεων (δε), διότι οι σαμπάνιες στα τραπέζια τους είναι …«κέρασμα» των καλλιτεχνών!
  • Η εισφοροδιαφυγή, που έχει φέρει σε κατάρρευση όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και αδυναμία καταβολής των συντάξεων, οργιάζει! Σε έλεγχο που έγινε πριν λίγο καιρό, σε τρεις επιχειρήσεις, επί 276 εργαζόμενων οι 232 (τι σύμπτωση!) ήσαν αδήλωτοι, διότι είχαν όλοι τους προσληφθεί …μόλις πριν λίγες ώρες!
  • Ηγετικά στελέχη μεγάλων Οργανισμών του Δημοσίου εργάζονταν επί χρόνια με παχυλότατους μισθούς, για ν’ αποδειχτεί ότι για την πρόσληψή τους είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία και δικαιολογητικά-πιστοποιητικά σπουδών!
  • Γνωστή η σχεδόν παντελής άρνηση των νησιών του Αιγαίου να εκδίδουν νόμιμες ταμειακές αποδείξεις κατά τις συναλλαγές, σαν αντίδραση στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. που ίσχυε μέχρι πρόσφατα σ’ αυτά.
  • Μαγικά χαρτάκια σε μέγα βαθμό οι ταμειακές αποδείξεις και σ’ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα…

Κι όσο για το τι γίνεται στην αγορά, πάντα εις βάρος του φουκαρά του καταναλωτή, ένα μόνο, μικρό και απλό παράδειγμα αρκεί!

Δείτε τη διαδρομή της τιμής του ταπεινού και λαϊκού καρπουζιού μας, που ήταν και στην επικαιρότητα (καλοκαίρι γαρ) λόγω εποχής. Στο μποστάνι ο μεσάζων ληστεύει τον ιδρώτα του αγρότη και το αγοράζει 10 έως 11 λεπτά το κιλό. Στη Λαχαναγορά του Ρέντη πωλείται 20 έως 25 λεπτά του ευρώ, στα Super Μarket, και στις «λαϊκές αγορές» περίπου 30 με 32, και στα μανάβικα των συνοικιών 35 με 40! Από τον παραγωγό ως τον καταναλωτή, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, τετραπλασιασμός της τιμής! Τριακόσια τοις εκατό (+300%) κέρδος οι μεσάζοντες, για την όλη «συμμετοχή» τους στην διακίνηση του αγαπημένου αυτού γεωργικού προϊόντος! Τα σχόλια να θεωρήσουμε ότι μάλλον περιττεύουν…

Όποιος προλάβει κι όποιος αρπάξει, αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία!

Ρεμούλα, κομπίνα, απάτη και μπόχα από παντού…!

Έτσι, φτάσαμε στην εθνική πτώχευση και βγήκαμε στην διεθνή ζητιανιά, για να πέσουμε στα νύχια του Δ.Ν.Τ. και να φέρουμε «αφεντικό» στον τόπο μας την Τρόϊκα, ενώ τα «κοράκια» των ξένων έσπευσαν ν’ αγοράσουν ακόμη και τη γη μας έναντι «πινακίου φακής»! Πικρές αλήθειες, που πρέπει όμως κάποτε να λέγονται… και να ακούγονται με προβληματισμό.

Ας όψεται το D.N.A. μας. Ας όψεται…!

Πηγή: tameteora.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged