MODUS DCS: Αναγνώριση για το ψηφιακό πρωτόκολλο «Ελληνικός αμπελώνας» – Μέγα διάκριση στα Supply Chain Awards 2023

Επιχειρηματικότητα Καλλιεργητικά
Μοιραστείτε το:

Η Μεγάλη Διάκριση στα Supply Chain Awards 2023 του ψηφιακού πρωτοκόλλου (λογισμικό) «Ελληνικός Αμπελώνας», ήλθε να επιβραβεύσει  και να επιβεβαιώσει την μεγάλη αναγνώριση που το εξαιρετικό προϊόν της MODUS DCS του κ. Θανάση Καλύβα, γνωρίζει στην πράξη, από τον οινικό κλάδο, έχοντας εξελιχθεί πλέον σε οδηγό των εξελίξεων σε αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα παραγωγικό κλάδο…

Στην MODUS DCS, απονεμήθηκε στα Supply Chain Awards 2023, -7η στη σειρά διοργάνωσή τους-, «Μέγα Διάκριση» (Βραβείο BRONZE)     για το μοναδικό στον Ελληνικό χώρο και ελληνικό οινικό0 κλάδο προϊόν της «Eλληνικός αμπελώνας» Πρωτόκολλο ψηφιακής διαχείρισης αμπελώνων, οινοποίησης και ιχνηλασιμότητας οίνων /  Λογισμικό & εξοπλισμός πληροφορικής στην εφοδιαστική αλυσίδα, στον τομέα «Τηλεματικές Υπηρεσίες & Εξοπλισμός Πληροφορικής». Το βραβείο παρέλαβε ο  ιδρυτής και ιθύνων νους της MODUS DCS κ. Θανάσης Καλύβας.

Βράβευση MODUS DCS-παραλαβή βραβείου για το «Ελληνικός αμπελώνας», από τον ιδρυτή της κ. Θανάση Καλύβα

Το πρωτόκολλο «Ελληνικός αμπελώνας» και η επιδραστικότητά του στον ελληνικό οινικό κλάδο

Το πρωτόκολλο «Ελληνικός αμπελώνας» δημιουργήθηκε με σκοπό να μηδενίσει την απόσταση μεταξύ των καταναλωτών και της οινοπαραγωγής. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα καθώς η ιχνηλασιμότητα στα υγρά τρόφιμα μέχρι σήμερα συναντούσε ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Η βαθιά, όμως, γνώση μας στην ιχνηλασιμότητα προϊόντων και στην ενοποίηση πληροφοριών, στο πλαίσιο ενός παραγωγικού ή εμπορικού δικτύου, αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο στο χτίσιμο του λογισμικού E-CERT/WINE. Το νέο λογισμικό ήρθε για να προστεθεί στην παλέτα καινοτομίας της MODUS DCS με σκοπό να αλλάξει τα δρώμενα στην οινική μας πραγματικότητα.

Σκοπός στη δημιουργία του πρωτοκόλλου δεν είναι απλά η ενημέρωση των καταναλωτών για την προέλευση κάθε οίνου, αλλά η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας στην ελληνική οινοποιία. Μέσα από τη διασύνδεση, την συνολική διαχείριση και τη μεταφορά της πληροφορίας από το αμπελοτεμάχιο μέχρι το ποτήρι, θα δομήσουμε μια πραγματικά ειλικρινή σχέση μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης.

Το λογισμικό «Eλληνικός αμπελώνας» αλλάζει την οινική μας πραγματικότητα. Η ιχνηλάτηση στην προέλευση κάθε οίνου, μέσα την συνολική διαχείριση της πληροφορίας από το αμπελοτεμάχιο μέχρι το ποτήρι, γίνεται πραγματικότητα.

Η αγορά, μετά την είσοδό του, αλλάζει. Όλα τα μέρη συναντιούνται αμφίπλευρα για να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή λίστα οίνων απόλυτα ιχνηλάσιμη στον καταναλωτή. 

Τα οινοποιεία διασυνδέονται ψηφιακά με τους πελάτες των ξενοδοχείων 5 αστέρων, των premium restaurant & wine bar, του τουρισμού και γενικά της εστίασης υψηλών προδιαγραφών.

Ο «Ελληνικός αμπελώνας» ως πρακτική ενώνει το σύνολο των πληροφοριών στον αγρό, στην οινοποίηση και στη διακίνηση. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την ολική διαχείριση του οινοποιείου. Αναδεικνύει τις ζώνες παραγωγής σε ένα ενιαίο δίκτυο παραγωγής και διασυνδέει όλα τα εφαρμοζόμενα συστήματα σε ένα. Παράλληλα, ορίζει νέα πεδία που περιγράφουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ιδιωτικής προδιαγραφής και ενοποιεί τις πληροφορίες εντός μιας ζώνης, μιας γεωγραφικής ενότητας, μια χώρας ή μιας επιχείρησης.

Επίσης, στο πλαίσιο ενός δικτύου, παρέχει τη δυνατότητα της αξιολόγησης όλων των εμπλεκόμενων νομικών ή φυσικών προσώπων.

Στον «Ελληνικό αμπελώνα» όλα έχουν δομηθεί με σκοπό να ενώνονται πληροφορίες και διεργασίες που συντελούνται σε επίπεδο ενός παραγωγού ή μιας ομάδας παραγωγών στο πλαίσιο ενός συνεταιρισμού, μιας εταιρίας ή ενός δικτύου εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πλέον, οι επώνυμοι οίνοι γίνονται αγωγός της ολικής πληροφορίας και οι συνυπάρχοντες οίνοι (πολλών παραγωγών) αποκτούν για πρώτη φορά ταυτότητα και ιχνηλάσιμη διαδρομή.

Οι δυνατότητα που παρέχει το πρωτόκολλο στην ενιαία δόμηση μιας προδιαγραφής με περιφερειακή οντότητα π.χ. ζώνη ΠΟΠ, γεωγραφική ζώνη ή ζώνη VQPRD κ.α., αποτελεί πλέον ισχυρό ποιοτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε όσους συμμετέχουν.

Ο «Ελληνικός αμπελώνας» ανοίγει ουσία και πράξη, νέους δρόμους στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας των ελληνικών προϊόντων κι ενώνει τον αγρό με την κοινωνία, το αμπέλι με το ποτήρι. Σχεδιάσθηκε για να αποτελέσει το όπλο «αιχμής», αναπόσπαστο μέρος των οινοποιείων και το βασικό «εργαλείο» του μέλλοντος στον ελληνικό κλάδο…

Ποια είναι η MODUS DCS

Η MODUS DCS ιδρύθηκε το 2009. Είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών με εξειδίκευση στην ιχνηλασιμότητα προϊόντων από την καλλιέργεια ως στο ράφι των S/M, στη δημιουργία καθετοποιημένων ιδιωτικών προδιαγραφών, στην αξιολόγηση εταιριών εφοδιαστικής αλυσίδας και στην ανάπτυξη σειράς συστημάτων πιστοποίησης στην παραγωγή και στην βιομηχανία τροφίμων.

Ως εταιρία ανήκει στο χώρο της καινοτομίας καθώς από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της εξακολουθεί να καινοτομεί, να βραβεύεται και να συμμετέχει στο στρατηγικό σχεδιασμό των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην παραγωγή, στην ασφάλεια των προϊόντων, στην ιχνηλασιμότητα και στο ελληνικό λιανεμπόριο. 

Έχει κατακτήσει κορυφαίες διακρίσεις και έχει βραβευθεί κατ’ επανάληψη τόσο η ίδια όσο και οι πελάτες της για τα έργα που αναπτύσσει. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της κ. Θανάση Καλύβα η MODUS DCS, είναι μια εταιρία της αγοράς που έμαθε να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και για το λόγο αυτό απέχει συνειδητά από τα δημόσια έργα και κάθε είδους επιδοτήσεις. «Μάθαμε λέει, να στηριζόμαστε στην ποιότητα και να θεμελιώνουμε με ηθική μακρόχρονες συνεργασίες» και να εργαζόμαστε για να γίνουμε οι αλλαγές που θέλουμε να έρθουν, αναφέρει χαρακτηριστικά, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και το στίγμα της επιχειρηματικής και επαγγελματικής φιλοσοφίας που διέπει το επιχειρείν τη εταιρίας…

Ο Θανάσης Καλύβας κατά την βράβευση

Θανάσης Καλύβας, μιλώντας κατά την βράβευση του «Ελληνικού Αμπελώνα» στα Supply Chain Awards 2023

Ο ιδρυτής και ιθύνων νους της MODUS DCS, μίλησε στην βράβευση της εταιρίας για τον «Ελληνικό Αμπελώνα» στα Supply Chain Awards 2023, αναφέροντας τα εξής:

«Πέρασαν σχεδόν δυο δεκαετίες από την στιγμή που άρχισε το επιχειρηματικό ταξίδι της MODUS DCS.

Στη διαδρομή είχε πολλές και έντονες συγκινήσεις. Είχε και πολλές επίσης δυσκολίες. Καμία απ’ αυτές δεν κατάφερε να κάμψει την ανάγκη μου για πρόοδο και καινοτομία. 

Φόβο δεν αισθάνθηκα ποτέ. Η εσωτερική μου ανάγκη για να αλλάξω πολλά οδηγούσε όλες μου τις αισθήσεις σε παροξυσμό. Δεν συμβιβαζόμουν με τη μετριότητα και δεν αποδεχόμουν τα «κακώς υφιστάμενα». Η σκέψη μου αναζητούσε τρόπους για την αλλαγή που ήθελα να γίνω.

Κάθε εγχείρημα και μια πρόκληση. Κάθε πρόσκληση και ένα αποτέλεσμα. Έτσι χτίσαμε την ιστορία μας. Με τόλμη και σκληρή δουλειά.

Σήμερα κατακτάμε μια ακόμη κορυφή. Ο “Ελληνικός αμπελώνας”, το νέο μας προϊόν ανοίγει τα φτερά του. Κατακτά περίοπτη θέση στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας μας.

Βραβευμένος πλέον,  ξεκινά το ομορφότερο ταξίδι του στον κόσμο των οίνων, των γεύσεων και αρωμάτων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στην επιτροπή αξιολόγησης για την μεγάλη τιμή. Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ στην ομάδα μας που πίστεψε και εργάστηκε με όραμα και σύνεση για το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ όλους.

Θανάσης Καλύβας»

————————————

Τα Supply Chain Awards

Πρόκειται για θεσμό της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές, καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα στους παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τα Supply Chain Awards 2023, -7η κατά σειρά ετήσια διοργάνωση-, ανέδειξαν και  επιβράβευσαν καλές πρακτικές, καινοτόμες πρωτοβουλίες και έργα στους τομείς της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, των Logistics και των Μεταφορών.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), την Επιστημονική Επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και την Τιμητική Υποστήριξη των: ΣΥΝΔΔΕ & L, ΕΒΕΑ και GRECA.

Επιτροπή Αξιολόγησης των  Supply Chain Awards 2023

  • Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης/ Πρόεδρος / (Jury President Supply Chain Awards 2023) / Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics
  • Μιχάλης Αδαμαντιάδης / Οικονομολόγος, Εμπειρογνώμων Μεταφορών, Πρόεδρος Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ)
  • Γεωργία Αϋφαντοπούλου / Διευθύντρια Ερευνών και Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών(ΙΜΕΤ)
  • Δημήτρης Βλάχος / Καθηγητής Βιομηχανικής Διοίκησης & Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Βορείου Ελλάδος
  • Γιώργος Δουκίδης / Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών
  • Δημήτρης Ζήσης / Επίκουρος Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Σταύρος Καφούνης / Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
  • Απόστολος Κενανίδης / Πρόεδρος Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών
  • Δημήτρης Κιούσης / Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς
  • Μιχάλης Μαντάς / Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Παναγιώτης Μενεξόπουλος / Γενικός Γραμματέας Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
  • Μιχάλης Μπουρλάκης / Διευθυντής του Κέντρου Logistics, Procurement & Supply Chain Management, Cranfield School of Management
  • Έφη Μούχα / Β’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ, ΣΥΝΔΔΕ&L – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος
  • Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης / Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ- Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
  • Παναγιώτης Παπαντωνίου / Επίκουρος Καθηγητής ΠΑΔΑ & Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων
  • Αμαλία Πολυδωροπούλου / Επιστημονικά Υπεύθυνη της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής EN.I.R.I.S.S.T στη Ναυτιλία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα, και τις Μεταφορές Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο- Να.Μ.Ε.», Διευθύντρια Εργαστηρίου Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Νικόλαος Τσότσολας / Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Συνιδρυτής Πλατφόρμας KalaΘos
  • Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη / Πρόεδρος, GRECA

Έφη Γιοβάνου

Μοιραστείτε το:
Tagged