Φρίκη στα Γλυκά Νερά: Ήταν ένα παιδί χαρά Θεού – Κακουργηματικές διώξεις στον δράστη – Τα «παίγνια» του δράστη

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Στην Ευελπίδων ο 33χρονος πιλότος – Η ώρα της απολογίας

Στην Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 10:00 κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Ο 33χρονος πιλότος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα.

Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, ομάδα παρευρισκόμενων αποδοκίμασε τον κατηγορούμενο.

Η απολογία, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, τελικώς αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 12:30 το μεσημέρι

Όπως εκτιμάται, η υπεράσπιση του 33χρονου με υπόμνημα που θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό και όσα δια ζώσης υποστηρίξει ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα. Για την μέρα που ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις», όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο, αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο «που δεν έχει αναστολές».

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές, ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

——————–

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Νέο μυστήριο με σπίτι στη Σούδα – Το ταξίδι στην Κρήτη και το αίνιγμα με τον επιστήμονα

Νέα ερωτήματα γεννούνται όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, τόσο για τον τρόπο που έδρασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και σκότωσε την σύζυγό του την 20χρονη Καρολάιν, όσο και αν υπήρξε εμπλοκή άλλου προσώπου στο στυγερό έγκλημα.

Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά κάθε στοιχείο που “πέφτει στο τραπέζι”, ώστε να καταλήξουν με σιγουριά αν πρόκειται περί μιας απλής υπόθεσης ανθρωποκτονίας ή αν κρύβεται και κάτι άλλο από πίσω, ενδεχόμενο που ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος αφήνει να εννοηθεί σε δημόσιες παρεμβάσεις του.

“Κανείς δεν σκοτώνει για τη ζήλια. Υπήρξε σχεδιασμός”, υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ για το έγκλημα, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι ο 33χρονος πιλότος εμπλεκόταν σε παράνομες ενέργειες για τις οποίες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η 20χρονη Καρολάιν γνώριζε και διαφωνούσε.

Το μυστήριο με το σπίτι στη Σούδα

Την ίδια στιγμή νέες διαστάσεις στις έρευνες έχει δώσει και ένα νέο στοιχείο για το οποίο αναφέρθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ο κ. Κατερινόπουλος και το οποίο αφορά ένα ταξίδι στην Κρήτη και την ενοικίαση ενός σπιτιού σε περιοχή του νησιού.

“Υπάρχει κι άλλο ερώτημα… Ποιος από το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, κοντά στις 10 Απρίλη, και είδε και σπίτι για να νοικιάσει στην Σούδα και για ποιον λόγο; Είναι κάτι αυτό, πιστεύω θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πάρα πολύ καλή πληροφορία, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση. Ήταν ο άνδρας, ήταν η γυναίκα; Ήταν μόνοι τους; Ήταν με παρέα;”, αναρωτήθηκε με νόημα.

Το αίνιγμα με τον επιστήμονα

Ο ταξίαρχος ε.α. κάνει ξεκάθαρα λόγο για ύπαρξη και ηθικού αυτουργού ή ηθικών αυτουργών, σημειώνοντας ότι υπάρχει και “δεύτερη κουρτίνα” στο έγκλημα. Σε παρέμβασή του στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” του Alpha, υπογράμμισε πως εξετάζονται διεξοδικά δύο νέες πληροφορίες.

“Η μία αφορούσε επιστήμονα τον οποίο επισκέπτονταν και η δεύτερη δεν είναι για τον αέρα, έλεγε συγκεκριμένα πράγματα. Το τρίτο βασικό στοιχείο ήταν η γλώσσα του σώματος αυτού του ανθρώπου. Αυτά με οδήγησαν στο να είμαι σίγουρος 100% ότι είναι αυτός και είπα από το πρώτο βράδυ να μπουν όλα στο κάδρο. Είπα ότι όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει σαφές πως “η υπόθεση δεν τελείωσε. Συνελήφθη ένας άνθρωπος, ομολόγησε. Ο ανακριτής έχει δουλειά και αν χρειαστεί τη συνδρομή της αστυνομίας μπορεί να τη ζητήσει νομιμότατα. Μπορεί να υπάρχει συνεργός σε άλλα επίπεδα, σε άλλες φάσεις” πρόσθεσε. “Να μην μένουμε σε μια ζηλοτυπία και ένα καβγαδάκι”, τόνισε.

Και πρόσθεσε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: “Εδώ υπάρχει ουρά και πρέπει οι Αρχές να φτάσουν στο τέρμα, να δουν και την δεύτερη κουρτίνα που υπάρχει πίσω από αυτό το έγκλημα. Η πρώτη κουρτίνα είναι πιάσαμε τον δράστη, θα μπει φυλακή. Δεύτερη κουρτίνα υπάρχει; Η άποψη μου είναι ναι. Και πόσοι εμπλέκονται; Όχι στη δολοφονία -στη δολοφονία αυτός είναι ο δράστης- αλλά σε άλλο σύστημα το οποίο τον οδήγησε στην δολοφονία της συζύγου του για άλλους λόγους.”

Και συνέχισε λέγοντας: “Σε ένα βαθμό μιλάμε για ηθικό αυτουργό για το θέμα της ανθρωποκτονίας, αλλά και ηθικούς αυτουργούς άλλων εγκληματικών πράξεων που πιθανόν να γνώριζε η άτυχη Καρολάιν ενώ δεν έπρεπε να γνωρίζει και θα έπρεπε να της κλείσουν κάποιοι το στόμα… Λογικά πρέπει να υπάρχει συνέχεια”.

“Μίλησε η γλώσσα του σώματος”

Ο κ. Κατερινόπουλος επισήμανε εν συνεχεία πως “η γλώσσα του σώματος είναι σημαντική. Είδατε πόσο ευθυτενής ήταν όταν περπάταγε με τις χειροπέδες και το αλεξίσφαιρο και πώς κοίταζε τις κάμερες ή δεξιά και αριστερά. Καμία σχέση η σημερινή παρουσία με την εμφάνιση του όταν έκανε δηλώσεις στα κανάλια. Αυτός ο άνθρωπος μοιάζει ψυχοπαθής; Για προσωπικότητα ψυχοπαθητική; Γιατί θα τρελαθούμε!” τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος.

“Βεβαίως και μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε συνεργός, αλλά δεν χρειάζεται να είναι παρών ο συνεργός στο σημείο του εγκλήματος. Μπορεί να είναι κάποιος ηθικός αυτουργός αλλού. Να μιλάει, να κατευθύνει…Τι συμβαίνει με το τηλέφωνο θα εξερευνηθεί. Δεν οφείλεται το εγκλημα, όπως είπα στην αρχή, στις μεταξύ τους διαφορές. Οι διαφορές βέβαια αυτές υπήρχαν και πιθανόν να οφείλονται σε άλλα πράγματα, σοβαρά, σημαντικά. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε κι άλλους στην πορεία, αν ψαχτεί καλά το θέμα, κατηγορούμενους”, κατέληξε για το ζήτημα ο κ. Κατερινόπουλος.

————–

Παραιτήθηκε ένας από τους δικηγόρους του καθ’ ομολογίαν δράστη

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, ο συνήγορος  Βασίλης Σπύρου, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία της απολογίας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς οι συνήγοροι θα παραλάβουν από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου.

Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής».

————-

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο πιλότος

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο 32χρονος πιλότος βρέθηκε το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, μια ημέρα αφότου ομολόγησε ότι σκότωσε ο ίδιος τη σύζυγο και μητέρα του παιδιού του στα Γλυκά Νερά.

Την Τρίτη στις 10 το πρωί θα επανέλθει στον ανακριτή, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αμίλητος στον δικαστικό λειτουργό, ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του είναι μετανοιωμένος και δηλώνει συντετριμμένος για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά.

Οι συνήγοροι που παρέλαβαν τώρα την πολυσέλιδη δικογραφία επιφυλάχθηκαν να προβούν σε δηλώσεις την ημέρα της απολογίας του εντολέα τους ώστε να έχουν μελετήσει τα στοιχεία της υπόθεσης.

Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία είχε ανακοινώσει τον τρόπο, αλλά και τα στοιχεία που την οδήγησαν στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ο διευθυντής Ασφαλείας Πέτρος Τζεφέρης έκανε λόγο για μια δύσκολη υπόθεση και τόνισε ότι ήταν πολύ σημαντικό για την τελική εξιχνίαση της υπόθεσης ότι χτίστηκε σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στις εργαστηριακές εξετάσεις, σημειώνοντας ότι ήταν εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού, καθώς κατά την εξέταση του προέκυψαν έντονες αναντιστοιχίες σε σχέση με τη μαρτυρία του 32χρονου κι έτσι τέθηκαν ερωτήματα, ενώ οι απαντήσεις αποδείχθηκαν καθοριστικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, τόνισε ότι ένα από τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα αφορούσε στην αιτία θανάτου, που ήταν η ασφυξία με κλείσιμο της μύτης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χασιώτης οι πρώτες υποψίες στους αστυνομικούς για τον 33χρονο σύζυγο της Καρολάιν προέκυψαν όταν διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ορατά τα σημάδια αντίστασης στο σώμα του, ενώ ο χώρος του σπιτιού είχε ερευνηθεί επιλεκτικά από τους υποτιθέμενους ληστές.

Παράλληλα, όπως είπε, ήταν «εξαιρετικά ασυνήθιστο το γεγονός ότι ο σκύλος ήταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας». Ενώ επισήμανε ότι η κάμερα που υπήρχε στο σαλόνι της οικίας, τα κινητά τηλέφωνα και το ρολόι smartwatch της 20χρονης ήταν κρίσιμα στοιχεία που βοήθησαν την ΕΛ.ΑΣ να εξιχνιάσει το έγκλημα.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, η έρευνα στην αρχή είχε να κάνει με τη διαπίστωση των ισχυρισμών του συζύγου της 20χρονης για το ποιοι μπήκαν στο σπίτι, αλλά παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δεν έγινε εφικτό να διαπιστωθεί η ύπαρξη άλλων προσώπων πλην του ζευγαριού και του μωρού.

Στην συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέματα, αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή.

Αυτό οδήγησε στην ομολογία του, καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δράστης περιέγραψε βήμα-βήμα τις κινήσεις του: Την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης και το ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία.

Νωρίτερα, σε βάρος του 32χρονου πιλότου, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Παράλληλα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασίσει η Εισαγγελία Ανηλίκων ποιος από το οικογενειακό περιβάλλον τής ενός έτους κόρης του δράστη και του θύματος του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά θα αναλάβει την επιμέλεια του μωρού, το οποίο προς το παρόν διαμένει στην πατρική κατοικία του 33χρονου πιλότου .

Η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οποία, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα θα αναθέσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

————-

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον συζυγοκτόνο

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου ασκήθηκε σε βάρος του συζυγοκτόνου για το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα σε βάρος του 33χρονου πιλότου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση στις αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

  • ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
  • ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολαιν και β) παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές

Ο γυναικοκτόνος πέρασε το βράδυ στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ αφού ομολόγησε το φρικτό έγκλημα έπειτα από επτάωρη κατάθεση. Ο 33χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει έπειτα από σωρεία αντιφάσεων στις οποίες είχε υποπέσει στις προηγούμενες καταθέσεις του.

«Δεν ήθελα τη σκοτώσω. Έπαθα σοκ όταν κατάλαβα ότι πέθανε», είπε στην ομολογία του. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σκηνοθέτησε τη ληστεία για το παιδί και θόλωσε όταν το θύμα έριξε με δύναμη το μωρό στην κούνια. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως ο δράστης ομολόγησε σε αρκετά ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο καθ’ ομολογία δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες. Έπειτα θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Στα δικαστήρια βρίσκεται ήδη ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

Η ανάκριση της Πέμπτης

Το πρωί της Πέμπτης ο πιλότος βρισκόταν στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της συζύγου του και από εκεί οι άνθρωποι της Αστυνομίας τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ για νέα κατάθεση, έχοντας όμως στα χέρια τους νέα δεδομένα που έφερναν τον 33χρονο στη θέση του υπόπτου.

Ο 33χρονος πιλότος, που «έσπασε» μετά από κατάθεση περίπου οκτώ ωρών, είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 20χρονη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη ληστεία μόνος του αφού πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό.

Ο σύζυγος της Καρολάιν ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές μαζί της, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

—————–

Η Καρολάιν ήθελε να μείνει μόνη της – «Ο δολοφόνος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι η σχέση δεν είχε αύριο»

Σύμφωνα με την δικηγόρο της, η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, μίλησε για σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού, για αυτά μίλησε αναλυτικά στις Αρχές.

Νέα στοιχεία για τη σχέση της Καρολάιν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο φέρνει στο φως η δικηγόρος της συμβούλου ψυχικής υγείας που επισκεπτόταν το ζευγάρι.

«Είναι εγκληματίας εκ πεποιθήσεως, ότι χαρακτηριστικά και να θέλουμε να του προσάψουμε αυτό δεν αλλάζει», είπε στον ΑΝΤ1 η Σταματία Μάρκου, συνήγορος της Ελένης Μυλωνοπούλου. Όπως προσέθεσε είναι χαρακτηριστικό ότι «το σκυλί το σκότωσε γιατί είχε αδυναμία στην Καρολάιν».

«Η εντολέας μου κατέθετε επί τρεις ώρες στην ΓΑΔΑ. Λέτε να είπε μόνο αυτά που έχουν γίνει γνωστά από την κατάθεση της», σημείωσε, αναφέροντας ότι στους αστυνομικούς η Ελένη Μυλωνοπούλου «μίλησε για σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού, για αυτά μίλησε αναλυτικά στις Αρχές».

«Η εντολέας μου κατέθεσε ότι η Καρολάιν αναζητούσε διαμέρισμα για να μείνει μόνη με την κόρη της, αναζητούσε νταντά για να προσέχει το παιδί, γιατί το όνειρο της ήταν να σπουδάσει ζαχαροπλαστική», είπε η κ. Μάρκου.

Όπως επεσήμανε, «η άτυχη δολοφονηθείσα ήταν ένα παιδί χαρά Θεού. Το θέμα είναι ότι ήταν ένα παιδί. Ο δολοφόνος δεν μπορούσε να δεχθεί ότι αυτή ήταν μια σχέση που δεν είχε αύριο».

——————-

Ομολόγησε ο 33χρονος πιλότος την δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Τα νέα δεδομένα

Τα στοιχεία που οδήγησαν εκ νέου τον πιλότο στην ΓΑΔΑ ήταν το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν, η κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας και το κινητό τηλέφωνο του καθώς από τα τρία αυτά αντικείμενα προέκυψαν θέματα που χρειάζονταν επιπλέον διευκρινίσεις.

Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν τις 2-3 τελευταίες μέρες με βάση κάποιες τεχνικές αναλύσεις των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Από τη μνήμη του βιομετρικού ρολογιού που φορούσε η 20χρονη και κατέγραφε τους παλμούς της καρδιάς της προκύπτει μια ανακολουθία σχετικά με την ώρα του θανάτου της 20χρονης που είχε δηλωθεί από τον σύζυγό της.

Επίσης, στο εσωτερικό της μεζονέτας υπήρχε μία κάμερα ασφαλείας από την οποία -με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι πρότινος- οι ληστές κατά την αποχώρησή τους αφαίρεσαν την κάρτα μνήμης έτσι ώστε οτιδήποτε είχε καταγράψει να εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί έκαναν τεχνική ανάλυση στην κάμερα και προέκυψε ότι η κάρτα μνήμης έχει πιθανότατα αφαιρεθεί σε χρόνο πριν το διάστημα της ληστείας που είχε αναφέρει στις καταθέσεις του ο πιλότος. Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με ένδειξη κάποιας λειτουργίας του κινητού τηλέφωνου του συζύγου το διάστημα κατά το οποίο ο ίδιος έχει πει ότι είναι δεμένος και αναίσθητος.

Ο πιλότος, έγινε έτσι ο Νο1 ύποπτος για τους ανθρώπους της ΓΑΔΑ και για τον λόγο αυτό τον πήγαν στον 11ο όροφο για νέα κατάθεση.

Πλέον τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές δεν συνδέονταν με τις προηγούμενες καταθέσεις του και έτσι ο κλοιός στένεψε για τον άνθρωπο που επί περισσότερο από έναν μήνα προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τους Αστυνομικούς, την οικογένεια της συζύγου του αλλά και την κοινή γνώμη με δακρύβρεχτες δηλώσεις στις κάμερες των καναλιών.

Τελικά ομολόγησε την πράξη του με την κοινή γνώμη να μένει άφωνη μπροστά στην τελική κατάληξη του πρωτοφανούς για την Ελλάδα εγκλήματος.

————-

«Μήπως η ΕΛ.ΑΣ άργησε ν’ αντιληφθεί το παιχνίδι του Μπάμπη;»

Δέκα σημαντικά ερωτήματα για το παρασκήνιο της έρευνας για την διαλεύκανση του εγκλήματος των Γλυκών Νερών. Η επιμονή για «ληστεία», η έλλειψη «πίεσης» στον πιλότο και το άγνωστο παρασκήνιο της σημαντικής διαλεύκανσης του εγκλήματος

«Μήπως η ΕΛ.ΑΣ άργησε ν’ αντιληφθεί το παιχνίδι του Μπάμπη;» | tovima.gr

Μήπως η ΕΛ.ΑΣ καθυστέρησε σημαντικά να ανακαλύψει τα ψεύδη του 32χρονου πιλότου και να διαλευκάνει το έγκλημα των Γλυκών Νερών; Μήπως μεγάλο τμήμα κεντρικών υπηρεσιών της ΕΑΣ αλλά και παραγόντων της Κατεχάκη, πίστευε εσφαλμένα μέχρι προ μερικών ημερών ότι ο Μπάμπης δεν έλεγε κανένα ψέμα κι ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως σκηνοθεσία, αντίθετα με ό,τι έχει  εμφανιστεί μέχρι τώρα ότι «το ξέραμε πολύ γρήγορα και περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή  να τον συλλάβουμε;» Μήπως το  ακριβές, κρίσιμο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ περί μετακίνησης του πιλότου ενώ ήταν «δεμένος»  κλπ ήταν τελικώς μία τεράστια έκπληξη για πολλά στελέχη   της ΕΛ.ΑΣ που κατευθύνονταν αλλού; Μήπως πολλοί από τους ερευνητές της υπόθεσης είχαν πεισθεί ότι το έγκλημα προέρχεται από ομάδα ληστών, τους οποίους αναζητούσαν επί εβδομάδες, σε εκατοντάδες σεσημασμένους και σε δεκάδες  παλαιότερες ληστείες  στα σπίτια; Μη εντοπίζοντας την υποκριτική συμπεριφορά του πιλότου που είχε γίνει αντιληπτή από εκατομμύρια Ελληνες που διατύπωναν σχετικές απορίες…

Τα ερωτηματικά αυτά διατυπώνονται από πολλούς πρώην και νυν αξιωματικούς  της ΕΛ.ΑΣ και στελέχη της Κατεχάκη, ύστερα από τη διαλεύκανση της υπόθεσης του πρωτοφανούς εγκλήματος -με θύμα την 20χρονη Καρολάιν- στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Με τα στελέχη αυτά να σημειώνουν ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί επιτυχία των διωκτικών αρχών με άξονα κυρίως τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.Α . Όμως συμπληρώνουν ότι δεδομένα της έρευνας , στοιχεία της δικογραφίας αλλά και  όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο στις αρχές ασφαλείας δείχνουν άλλη κατεύθυνση από αυτή που παρουσιάζεται σήμερα.

«Μήπως η ΕΛ.ΑΣ άργησε ν’ αντιληφθεί το παιχνίδι του Μπάμπη;»

Η εικόνα λοιπόν ότι μεγάλο τμήμα των αρχών ασφαλείας παραπλανήθηκε από τον πιλότο προκύπτει-σύμφωνα με νυν και πρώην στελέχη εντός κι εκτός Κατεχάκη , από τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ:  Ότι υπήρξε επικήρυξη των «δραστών»  με 300.000  ευρώ ενώ ακολούθησαν και δηλώσεις πολιτικών στην Βουλή σχετικά με ζητήματα ανασφάλειας ή μη που προκαλεί το έγκλημα  ενώ υπήρξαν γενικότερες αναφορές για αλλοδαπούς ποινικούς που απελευθερώθηκαν με ευνοϊκούς νόμους  κλπ. Κι αυτό παρ ότι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι επί τόπου δήλωναν αμφιβολίες για το αν πρόκειται για ληστεία και τον ρόλο του πιλότου

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:  Οι ερευνητές του φονικού στα Γλυκά Νερά παρότι είχαν προχωρήσει σε πλήρη αυτοψία στο σπίτι  κι είχαν ήδη εξετάσει τον 32χρονο πιλότο, ζητούσαν με διαρκή σήματα τους σε αστυνομικές υπηρεσίες τους φακέλους πολλών παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών. Επιπλέον είναι ήδη  γνωστό ότι συνέλαβαν μ ειδική επιχείρηση στον Εβρο και μετέφεραν στην Αθήνα Γεωργιανό σεσημασμένο διαρρήκτη που θεώρησαν ύποπτο για την δολοφονία

ΤΡΙΤΟΝ:   Είχαν αποστείλει σε σωφρονιστικά καταστήματα αιτήματα για τις λίστες αποφυλακισθέντων , προκειμένου να εντοπίσουν   σε αυτές τους «αδίστακτους ληστές», όπως πίστευαν

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Παρ ότι μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης εξέφραζε απορίες για τις δηλώσεις, την επομένη της δολοφονίας, του πιλότου στα ΜΜΕ όπου εντόπιζε σημεία υποκρισίας, ψυχρότητας κλπ., αρμόδιοι παράγοντες δήλωναν  «ότι με τον Μπάμπη δεν υπάρχει κανένα θέμα, πιστεύουμε την κατάθεση του, δεν υπάρχει σκηνοθεσία και ψάχνουμε να βρούμε  τους κακοποιούς». Υποστηρίζοντας ακόμη ότι «υπάρχει πολυετής εμπειρία σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που θα εντόπιζαν αμέσως αν ο πιλότος έλεγε ψέματα. Κι  αφού αυτοί έρχονταν σε επαφή μαζί του για πολλές ώρες».  Συμπληρώνοντας ότι  «ο  Μπάμπης δεν παραπλανεί. Μπορεί απλώς να ένοιωθε αμήχανα στα ΜΜΕ ή μπορεί να νιώθει …τύψεις επειδή δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την σύζυγο του». Ας σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που εξέφραζαν διαρκώς αμφιβολίες για τον ρόλο του πιλότου ήταν εκτός των άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου που ζητούσε να εξεταστεί ενδελεχώς από ειδικούς αναλυτές και ψυχολόγους η συμπεριφορά του που φαινόταν ιδιότυπη κι άξια περαιτέρω ανάλυσης .

ΠΕΜΠΤΟΝ: Δείγμα αυτής της εικόνας που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι ο  πιλότος σε δημόσιες δηλώσεις του δήλωνε ότι «έχει εμπιστοσύνη στα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ που συνεργαζόμαστε», ότι «μου λένε από την ΕΛ.ΑΣ να μην ακούω όσα γράφουν στα ΜΜΕ για υπόνοιες εμπλοκής μου» (ΣΣ Από τα δημοσιεύματα του «Βήματος, των «Νέων» και του MEGA). Κι ίσως πιο ενδεικτικό είναι ότι στην απολογία του φέρεται να …ζήτησε συγγνώμη   από τους αστυνομικούς που τον εμπιστεύτηκαν»!

ΕΚΤΟΝ:   Ενδεικτική αυτής της «πίστης» στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στην εκδοχή της «ληστείας»    είναι οι συνεχείς διαρροές σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ για σκίτσα, αναγνωρίσεις υπόπτων κατά 80% , για Αλβανούς και Ελληνες κακοποιούς, λίστες υπόπτων , παρόμοιες ληστείες κλπ. Κι όταν ετίθετο ερώτημα περί τυχόν εμπλοκής του πιλότου, η απάντηση ήταν σχεδόν πλήρως αρνητική.

ΕΒΔΟΜΟΝ: Παρότι είχε διαπιστωθεί από τις πρώτες ημέρες ότι οι αναζητήσεις για DNA , αποτυπώματα, βίντεο με κινήσεις «δραστών, σαρώσεις για κινητά δεν οδηγούσαν πουθενά υπήρχε επιμονή και πάλι για … «πανέξυπνους ληστές» . Ακόμη κι όταν ετίθεντο περίπου 20 ερωτήματα για την …μακρόχρονη, δυσεξήγητη «λιποθυμία»  του πιλότου, την επιλεκτική έρευνα στο σπίτι,  τα κινητά  των θυμάτων που αφέθηκαν κλπ κρίνονταν «άνευ σημασίας»  κι υπήρχε σύσταση για «επιμονή στην έρευνα για τους ληστές»

ΟΓΔΟΟΝ:   Υπήρχε επιμονή στην εκδοχή της ληστείας παρότι από το ημερολόγιο της Καρολάιν προέκυπτε ότι υπήρχαν ολοένα κι εντεινόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε εκείνην και τον  πιλότο  και μάλιστα είχε αναφέρει ότι από το καλοκαίρι του 2020 του είχε ζητήσει διαζύγιο. Σχετικά προβλήματα -όχι εκρηκτικών διαστάσεων- είχε προσδιορίσει κι η αναφερόμενη σύμβουλος του ζευγαριού που είχε κληθεί να καταθέσει από την αρχή

ΕΝΑΤΟΝ: Τα πρώην και νυν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, με τα οποία επικοινώνησε  τις τελευταίες ώρες «Το Βήμα»  σημείωναν ότι «θα μπορούσαν σε πολλές φάσεις της έρευνας , οι αρμόδιοι αστυνομικοί που έχουν μεγάλη εμπειρία να πιέσουν τον πιλότο να ομολογήσει τον  φόνο. Αποδείχθηκε από την ομολογία του προ μερικών ημερών ότι αυτό δεν ήταν δυσχερές και η …υποχώρησή του στις πιέσεις των αστυνομικών ήταν σχετικά εύκολη. Θα μπορούσαν κάλλιστα να το είχαν κάνει όταν δεν είχε υπάρξει κανένα δείγμα παρουσίας ληστών από τα διαδοχικά πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που υπήρξαν αρκετά νωρίς.  Υπάρχουν τακτικές σταδιακής , προσεκτικής πίεσης που φέρνουν  αποτελέσματα. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη όχι ίσως για λόγους τακτικής, όπως παρουσιάζεται τώρα,  αλλά γιατί δεν φαίνεται να υπήρχε σαφής πεποίθηση σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ότι μπορεί να είναι ένοχος ο Μπάμπης. Κι αυτό ίσως θα πρέπει να είναι ένα στοιχείο προβληματισμού για όλους, με την αναφερόμενη πολυήμερη παραπλάνηση από έναν πιλότο και την μη καλή «ανάγνωση» του χώρου του εγκλήματος  ώστε να γίνει αντιληπτή η σκηνοθεσία .

ΔΕΚΑΤΟΝ: Τα ερωτήματα  στελεχών της ΕΛΑ.Σ  πολλαπλασιάζονται σχετικά με το «τι θα συνέβαινε αν το τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διευθυνσης  Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ δεν εντόπιζε τα περί «δραστηριότητας» του κινητού του πιλότου ενώ ήταν δεμένος κλπ. Τι θα ήταν αυτό που θα οδηγούσε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να κινήσουν τη διαδικασία να πιέσουν τον πιλότο να ομολογήσει; Αυτό θα συνέβαινε  κάποια στιγμή ή λόγω της αντίληψης που είχε επικρατήσει  όπως διαφαίνεται  περί …βέβαιης ληστρικής επιδρομής, αυτό θα αργούσε  δραματικά;  Κι η υπόθεση θα μπορούσε να μείνει ανεξιχνίαστη για μεγάλο χρονικό διάστημα; Με τον πιλότο να …πανηγυρίζει ότι ίσως μπορούσε να  ξεγελάσει τους αστυνομικούς  κρίσιμων υπηρεσιών που εκθείαζε διαρκώς;

——————

«Ο δολοφόνος είναι πανέξυπνος» -Τι αποκάλυψε η δικηγόρος της ψυχολόγου της Καρολάιν

Η κα Αναγνώστου ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες από την αστυνομία στην κα Μυλωνοπούλου να μην αποκαλύψει στον πιλότο ότι κατέθεσε. Τι αποκάλυψε η δικηγόρος της ψυχολόγου της Καρολάιν

Αποκαλύψεις έκανε η δικηγόρος της ψυχολόγου που επισκεπτόταν η Καρολάιν, κα Μάρκου, λέγοντας πως η εντολέας της εξ αρχής κατέθεσε στην αστυνομία όσα ήξερε και φωτογράφιζαν τον πιλότο ως ύποπτο.

Η κα Μυλονωπούλου είχε αναφέρει στην αστυνομία τα προβλήματα του ζευγαριού και μάλιστα είχε αναφέρει και τις επικοινωνίες που είχε με την Καρολάιν εν αγνοία του συζύγου της.

Η κα Μάρκου ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες από την αστυνομία στην κα Μυλωνοπούλου να μην αποκαλύψει στον πιλότο ότι κατέθεσε. Έλεγε καλά λόγια για να μην υποψιαστεί κάτι ο 33χρονος. Τόνισε, μάλιστα, ότι η κατάθεσή της έχει μείνει απόρρητη και η ίδια ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι άτομο που ανήκε στο φιλικό περιβάλλον του πιλότου κάλεσε την κα Μυλωνοπούλου το βράδυ, αφότου είχε καταθέσει στη ΓΑΔΑ, και την ρώτησε αν κλήθηκε για κατάθεση.

Μάλιστα, και ο δράστης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την κα Μυλωνοπούλου για να της πει να μιλήσει με καλά λόγια γι’ αυτόν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η δικηγόρος της, ο δράστης την εκμεταλλεύτηκε. «Ο δολοφόνος είναι πανέξυπνος άνθρωπος.»

—————

Πως Ομολόγησε ο 33χρονος πιλότος την δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Στην ομολογία της δολοφονίας της συζύγου του προχώρησε ο 33χρονος πιλότος κατά την πολύωρη ανάκρισή του από τους αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ. Υποστήριξε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι νωρίτερα είχαν διαπληκτιστεί και πως τον ένοιαζε πάνω απ’ όλα το μωρό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος πιλότος, που “έσπασε” μετά από κατάθεση περίπου οκτώ ωρών, είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από τα νεότερα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής: Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 33χρονος. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα. Επίσης, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

Ο καθ΄ ομολογία δράστης πρόκειται να οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στον εισαγγελέα.

Η αντίστροφη μέτρηση

Είχε μεταφερθεί το μεσημέρι, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ελικόπτερο της Αστυνομίας, από την Αλόννησο, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο της άτυχης κοπέλας, για να καταθέσει εκ νέου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Το απόγευμα η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: «Σήμερα, πρωινές ώρες, ο 33χρονος σύζυγος μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο, με πλωτό μέσο και από εκεί αεροπορικώς στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστεί ως ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει».

«Έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις. Τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν. Για αυτό τον λόγο κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο», τόνισε σε έκτακτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Απόστολος Σκρέκας, ενώ προσέθεσε:

 «Ωστόσο περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε ο 33χρονος σύζυγος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Θα μπορούσε να είχε γίνει και χθες ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο».

Σημειώνεται ότι, όπως έχει πει ο 33χρονος πιλότος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όμως, δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

Η 20χρονη Καρολάϊν δολοφονήθηκε τη νύχτα μεταξύ 10 και 11 Μαΐου. Όπως έχει καταθέσει ο σύζυγός της, τα ξημερώματα τρεις δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά παραβίασαν παράθυρο της μεζονέτας και εισέβαλαν στο σπίτι όπου κοιμόταν το ζευγάρι και το 11 μηνών βρέφος. Έδεσαν χειροπόδαρα τον 33χρονο, ενώ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν την 20χρονη που αντιστεκόταν της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο. Σύμφωνα με τον 33χρονο, οι δράστες αφαίρεσαν 15.000 ευρώ που υπήρχαν σε κουτί που τους υπέδειξε ο ίδιος και διέφυγαν.

Στο διάστημα που μεσολάβησε τα στελέχη της Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν εξονυχιστικά τους εσωτερικούς χώρους της μεζονέτας, δίχως να προκύψουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν την παρουσία ληστών. Ακόμα, αναζήτησαν μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που να μαρτυρούν την παρουσία ληστών στο σπίτι και να αποκαλύπτουν στοιχεία για τη διαφυγή τους. Ούτε σε αυτή την περίπτωση όμως προέκυψαν αποτελέσματα.

  • Οι Δηλώσεις  των στελεχών της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά, από τον σύζυγό της…

—————-

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης

Όπως γνωρίζετε χθες εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά, δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα. Σε όλες τις υποθέσεις δίνουμε κόπο και ψυχή, για να τις εξιχνιάσουμε.

Σε αυτή είχαμε σαν άνθρωποι ένα λόγο παραπάνω. Συνεργαστήκαμε απόλυτα με τις εγκληματολογικές Υπηρεσίες και φυσικά με την ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Η υπόθεση ήταν δύσκολη διότι δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη και η αστυνομία δουλεύει με υποψίες οφείλει να σχηματίζει δικογραφίες, δηλαδή να τεκμηριώνει αδιάσειστα ότι λέει.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει πολλές λαμπρές επιτυχίες γιατί τα στελέχη του είναι εκπαιδευμένα επαγγελματίες και αστυνομικοί.

Για παράδειγμα, ήταν σημείο-κλειδί ότι έχτισαν μία σχέση εμπιστοσύνης με το σύζυγο του θύματος. Είμαι περήφανος σαν Διευθυντής για τις Υπηρεσίες και τα στελέχη μας. Γιατί ανταποκρίνονται χωρίς ωράρια, χωρίς δεύτερη σκέψη σε μία αποστολή στην προστασία του πολίτη.

Η ασφάλεια είναι για εμάς προϋπόθεση και συνεχές ζητούμενο. Προϋπόθεση για την ελευθερία και ζωή των πολιτών, ζητούμενο γιατί το έγκλημα όπως και η κοινωνία εξελίσσονται, μετασχηματίζονται. Ιδιαίτερα τώρα που ζήσαμε και ακόμα ζούμε τον εφιάλτη της πανδημίας.

—————–

Διευθύντρια Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη

«Σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά, το προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μαζί με το προσωπικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής από την πρώτη στιγμή διενήργησε πολύωρη και ενδελεχή εξερεύνηση της οικίας και του περιβάλλοντα χώρου και περισυνέλλεξε στοιχεία, ίχνη και πειστήρια προς εργαστηριακή αξιοποίηση.

Πραγματοποιήθηκε εργαστηριακή εξέταση αυτών τόσο από τα Εργαστήρια DNA, όσο και από τα λοιπά Τμήματα της Διεύθυνσης, όπως το Τμήμα Εξερευνήσεων αναφορικά με τα αποτυπώματα, το Τμήμα Φωτογραφικού αναφορικά με το ηλεκτρονικό σκίτσο που δημιουργήθηκε κατά περιγραφή του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου και επίδειξη φωτογραφιών στο πλαίσιο του modus operandi, το Τμήμα Ιχνών και Εργαλείων αναφορικά με το σημείο εισόδου και άλλων.

Τα αποτελέσματα των πολυήμερων εξετάσεων κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ έγινε άμεσα κατανοητό ότι ο τρόπος και η μεθοδολογία της υπόθεσης αυτής απαιτούσαν περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση.

Στο σημείο αυτό των εργαστηριακών εξετάσεων, απεδείχθη εξαιρετικά κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την Ασφάλεια Αττικής και εξετάσθηκε από το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων.

Κατά την εξέταση των ψηφιακών δεδομένων έγινε άμεσα αντιληπτό, από το εξειδικευμένο προσωπικό μας, ότι βάσει των στοιχείων που προέκυπταν, υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες. Μια σειρά ερωτημάτων θα έπρεπε να τεθούν, οι απαντήσεις των οποίων απεδείχθησαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

θα ήθελα να συγχαρώ όλους, τόσο το προσωπικό της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επιδεικνύοντας επαγγελματισμό, μεθοδικότητα, αποδεικνύοντας το υψηλό επιστημονικό επίπεδο της Διεύθυνσης, όσο και το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα το προσωπικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχει αποδείξει διαχρονικά, επίσης, τον επαγγελματισμό του.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσουμε τον κάθε πολίτη ότι με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να δίνουμε επιστημονικά τεκμηριωμένα ευρήματα στις Αρχές ασφαλείας της Χώρας μας, έτσι ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη.»

————-

Προϊστάμενος Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Χασιώτης

«Θα σας παρουσιάσω σύντομα ένα μικρό ιστορικό της έρευνας που ξέρω ότι όλο αυτό το διάστημα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούσατε μαζί με εμάς, για να λυθούν κάποιες απορίες για το χρονικό και την αλληλουχία των διαδικασιών που ακολουθήσαμε.

Όλα ξεκίνησαν την 11η Μαΐου του τρέχοντος έτους, στις 6.20 ώρα το πρωί, όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο του θύματος, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια.

Οι αστυνομικοί που πήγαν πρώτοι στο σημείο, είδαν πρώτοι το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγό της στο πάτωμα, δίπλα από το κρεβάτι δεμένο με σχοινί στα χέρια και στα πόδια και με ταινία στο κεφάλι του.

Οι αστυνομικοί αντίκρισαν από την πρώτη στιγμή και το έντεκα μηνών βρέφος να βρίσκεται πάνω στο θύμα.

Τα πρώτα χρήσιμα δεδομένα που προέκυψαν σ την έρευνα μας ήρθαν από το εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το κυριότερο εύρημα ήταν η αιτία θανάτου που όπως διαπιστώθηκε οφειλόταν σε ασφυξία.

Σε ασφυξία δια αποφράξεως των αεροφόρων οδών όπως λέμε, δηλαδή με κλείσιμο της μύτης και του στόματος.

Βρέθηκαν τα χέρια του θύματος δεμένα πισθάγκωνα και χρόνος θανάτου προσδιορίσθηκε μεταξύ 4ης και 5ης πρωινής ώρας.

Επίσης παρατηρήθηκαν κάποια σημάδια, εκχυμώσεις όπως λέμε, στα χέρια και στα πόδια του συζύγου από τα δεσμά με τα οποία ήταν δεμένος.

Ένα κρίσιμο εύρημα ήταν ότι, αυτά τα σημάδια ήταν μόλις διακρινόμενα , δεν ήταν ιδιαίτερα ορατά και αυτό δημιούργησε έναν αρχικό προβληματισμό, για το κατά πόσο αυτό ήταν αναμενόμενο σε σχέση με τον χρόνο κατά τον οποίο ο σύζυγος ισχυρίσθηκε αρχικά ότι ήταν δεμένος.

Συνεχίσαμε όμως να ερευνούμε το χώρο στον οποίο είχε λάβει χώρα το περιστατικό και παρατηρήσαμε κάποιες μεταβολές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση, όπως λέμε, διαπιστώσαμε δηλαδή ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί όχι ιδιαίτερα σχολαστικά αλλά επιλεκτικά σε ορισμένα σημεία, κυρίως στον χώρο του υπνοδωματίου αλλά και στο σαλόνι.

Επίσης διαπιστώσαμε ότι ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο και αυτό ήταν το σημείο που εκτιμήσαμε ότι ενδεχομένως είχαν εισέλθει οι δράστες, τους οποίους ανέφερε ο σύζυγος του θύματος ότι είχαν μπει μέσα για να ληστέψουν το ζευγάρι.

Επίσης διαπιστώσαμε κάτι που ήταν σχετικά ασυνήθιστο, μάλλον εξαιρετικά ασυνήθιστο θα έλεγα, ότι ο σκύλος της οικογένειας βρισκόταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας.

Εκτός από την εικόνα αυτή του χώρου κατασχέθηκαν από την Υπηρεσία μας πειστήρια τα οποία ελπίζαμε ότι θα βοηθήσουν στην πορεία των ερευνών και τα πιο χρήσιμα από αυτά ήταν μια κάμερα που βρισκόταν εγκατεστημένη στον χώρο του σαλονιού, ένα ρολόι ψηφιακό, smartwatch που λέμε, το οποίο φορούσε το θύμα στο χέρι του και τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του συζύγου.

Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αρκετά μεγάλο, αφιερώθηκε στην αρχή για να διαπιστώσουμε, να ελέγξουμε τον ισχυρισμό του συζύγου και να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο και ποιοι άνθρωποι είχαν εισ έλθει μέσα στο διαμέρισμα του ζεύγους.

Παρά τις αγωνιώδεις και κοπιώδεις προσπάθειές μας και αφού συλλέξαμε πλήθος υλικού, μαρτυρίες και αλλά και με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξέτασε εργαστηριακά τον χώρο, δεν καταφέραμε, παρά τις προσπάθειές μας, να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων πέραν των δύο ενηλίκων που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σπίτι και του μωρού .

Το γεγονός αυτό του αν επιβεβαιωνόταν άφηνε μόνο μία άλλη εκδοχή πιθανή, εφόσον δεν ήταν άλλοι δράστες οι όποιοι να ευθύνονταν για την δολοφονία του θύματος, τότε η έρευνα έπρεπε αναγκαστικά να στραφεί στον σύζυγο.

Η εξέταση κάποιων πειστηρίων και ιδιαίτερα των ψηφιακών πειστηρίων που είχαμε κατασχέσει από τον χώρο, μας έσωσε κάποιες ενδείξεις και ειδικά κάποια από τα πειστήρια που έδειχναν κίνηση αντικειμένων και ειδικά του τηλεφώνου του συζύγου κατά τον χρόνο που αυτός είχε δηλώσει ότι ήταν δεμένος, αυτά λοιπόν τα ευρήματά μας έδωσαν κάποιες ενδείξεις ότι ήταν πιθανή μία εμπλοκή του συζύγου στην δολοφονία της 20χρονης κοπέλας.

Για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις υποψίες που είχαν δημιουργηθεί, θα έπρεπε να εξετάσουμε πλέον σχολαστικά και με ιδιαίτερες λεπτομέρειες τον σύζυγο, τον οποίο φέραμε στα γραφεία μας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και πλέον τον εξετάσαμε με σχολαστικότητα και θέτοντας του ιδιαίτερα ερωτήματα.

Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του όμως μαζί του και πριν προλάβουμε να εκθέσουμε σε αυτόν τα ευρήματα της έρευνάς μας, απέτρεψε την συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, πάνω στη σχέση που είχε με το παιδί του και προς έκπληξή μας πάνω στη σχέση που είχε δημιουργηθεί με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεσή του και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής της ομάδας αυτής.

Συνεχίζοντας λοιπόν τη συζήτηση πάνω στα ζητήματα που είχε ο ίδιος αρχίσει να θέτει, σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του, ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει και να πει ψέματα και το μόνο που ήθελε ήταν να αποφύγει την σύλληψη για να μείνει με το παιδί του , έξω από την φυλακή.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό γρήγορα οδήγησε στην ομολογία της πράξης του, την οποία απέδωσε σε έναν διαπληκτισμό που είχαν με τη σύζυγό του. Αυτός ο διαπληκτισμός δημιούργησε μία έκρηξη συναισθήματος και δεν άργησε να οδηγήσει στο αποτέλεσμα που γνωρίζουμε.

Επιβεβαίωσε τα ευρήματα τα ιατροδικαστικά, ότι δηλαδή, επέφερε το θάνατο στη σύζυγο του, με ασφυκτικό μηχανισμό, όπως λέμε και στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις του, όπως την παραβίαση του παραθύρου, την οποία ο ίδιος έκανε, την έρευνα που δημιούργησε στο χώρο, την θανάτωση του σκύλου που υπήρχε μέσα στο σπίτι, αναφέρθηκε στην αφαίρεση μιας κάρτας μνήμης από την κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στο χώρο του σαλονιού, ώστε να μην είναι διαθέσιμο στην αστυνομία το υλικό που είχε καταγραφεί.

Μας είπε ότι ο ίδιος έδεσε τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση , όλα αυτά όπως ήδη είναι αντιληπτό, αλλά μας το είπε και ο ίδιος, έγιναν προκειμένου να σκηνοθετήσει το χώρο έτσι ώστε να πείσει την αστυνομία ότι πρόκειται για ληστεία.»

——————–

Φρίκη στα Γλυκά Νερά: Πώς περιέγραψε ο πιλότος τη δολοφονία της συζύγου του Καρολαΐν – Στον εισαγγελέα ο δράστης

Μετά από πολύωρη κατάθεση, παραδέχθηκε πως ήταν ο ίδιος που έβαλε τέλος στη ζωή της 20χρονης.

Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών θα βρεθεί ο 33χρονος, ο οποίος την Πέμπτη οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ υπό αστυνομική προστασία μετά το μνημόσυνο της συζύγου του Καρολαΐν, που βρήκε τραγικό θάνατο στα Γλυκά Νερά δίπλα στο 11 μηνών παιδί της.

Ο ίδιος βρέθηκε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με το ερώτημα: Θα βρεθεί στην Ευελπίδων μετά την πολύωρη ανάκριση ή θα οδηγηθεί σπίτι του; Τελικώς, ο πιλότος «έσπασε» και παραδέχθηκε το έγκλημα που είχε διαπράξει.

Ομολόγησε ο 33χρονος πιλότος τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. Αρχικά, ο πιλότος εμφανίστηκε «σκληρό καρύδι», παρ’ ότι φερόταν να είναι βασικός μάρτυρας στη δολοφονία της συζύγου του τον περασμένο μήνα στα Γλυκά Νερά. Ο ίδιος αρχικά είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, παρά το γεγονός πως οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ τον «φωτογράφιζαν».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στις 11 Μαίου 2021 στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 33χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του». Μετά από πολύωρη εξέταση στη ΓΑΔΑ, ο 33χρονος πιλότος “έσπασε” και ομολόγησε.

«Την έπνιξα με το μαξιλάρι μετά από καυγά», φέρεται να είπε κατά την ομολογία της δολοφονίας της συζύγου του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 33χρονος πιλότος τα έστησε όλα μόνος τους και δεν υπήρχε κανένας συνεργός στο έγκλημα. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος κατάφερε ακόμη και να δεθεί μόνος του ενώ στους αστυνομικούς φέρεται να έκανε λόγο για συχνούς καυγάδες με την Κάρολαϊν.

Τα 3 στοιχεία που τον πρόδωσαν

Οι αρχές εστίασαν σε τρία σημεία. Συγκεκριμένα:

Στοιχείο 1ο: Η κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας

Οι αρχές διαπίστωσαν πως η κάρτα που περιείχε το υλικό από τους δράστες – την οποία όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του την είχαν αποσπάσει – προέκυψε πως αφαιρέθηκε νωρίτερα από την ώρα της επίθεσης

Στοιχείο 2ο: Η κάρτα εισόδου

Στην κατάθεσή του είχε πει ότι αφαίρεσαν την κάρτα με το υλικό οι εισβολείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, με μία προσεκτική έρευνα διαπίστωσαν ότι η κάρτα αφαιρέθηκε νωρίτερα από την ώρα, που έγινε η εισβολή.

Στοιχείο 3ο: Το έξυπνο ρολόι

Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι αυτό το «έξυπνο» ρολόι της έχει καταγράψει παλμούς της Καρολάιν, που βάσει των λεγομένων ήδη είχε υποστεί τον ασφυκτικό θάνατο.

Τι είπε στην κατάθεσή του

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το κρίσιμο βράδυ η Καρολαΐν είχε απειλήσει ότι θα φύγει από το σπίτι καθώς ο γάμος τους δεν εξελίσσονταν καθόλου καλά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι την ζήλευε για αυτό τη σκότωσε και ότι παρά το γεγονός ότι είχε τύψεις δεν ομολόγησε γιατί σκέφτονταν το παιδί τους.

Επίσης στην κατάθεσή του – σύμφωνα με τον eleftherottypos.gr – ισχυρίζεται πως τσακώθηκε με τη γυναίκα του και αυτή τον έδιωξε από το δωμάτιο και πέταξε το μωρό στην κούνια. Αυτό τον θόλωσε και της επιτέθηκε και την έπνιξε με το μαξιλάρι. Σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του δράστη έπαιξε και η κατάθεση της γυναίκας που παρουσιαζόταν ως ψυχολόγος όπου αποκάλυψε πολύ σημαντικά πράγματα για την σχέση του ζευγαριού, ενώ υπάρχουν και άλλα πρόσωπα κοντά στην οικογένεια που επιβεβαίωναν ότι υπήρξε ρήξη. Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο της ΕΛΑΣ ο άντρας της Καρολάιν

Το χρονικό της ομολογίας

Όπως έχει αναφερθεί, το πρωί ο 33χρονος πιλότος ήταν στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της δολοφονημένης συζύγου του.

Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο νησί καθώς, όπως ανέφερε το απόγευμα της ίδιας μέρας σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας, «είχαν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις», τα οποία «δεν μπορούσαν να περιμένουν».

Ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι η μεταφορά του 33χρονου στη ΓΑΔΑ θα μπορούσε να είχε γίνει και την Τετάρτη, ωστόσο έγινε σεβαστή η επιθυμία του να παραστεί στο μνημόσυνο.

Αφού τελείωσε το μνημόσυνο, ο 33χρονος μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα και στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ χρειάστηκε να καταθέσει για περίπου οκτώ ώρες, μέχρι να ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του.

Τα νέα στοιχεία της ΕΛΑΣ που οδήγησαν στην εξιχνίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα στοιχεία στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, την 11η Μαΐου στα Γλυκά Νερά προέκυψαν τις τελευταίες δυο – τρεις ημέρες από τεχνικές αναλύσεις σε ηλεκτρονικές συσκευές και συγκεκριμένα:

  • Διαπιστώθηκε ότι η κάρτα μνήμης αφαιρέθηκε από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργούσε στο εσωτερικό της μεζονέτας, όχι την ώρα της ληστείας από τους δράστες (όπως είχε υποστηρίξει ο σύζυγος) αλλά αρκετές ώρες νωρίτερα. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως προπαρασκευαστική ενέργεια. – Επίσης, σε χρόνο που ο 33χρονος βρισκόταν δεμένος και αναίσθητος με βάση της κατάθεσή του, το κινητό του τηλέφωνο πραγματοποίησε κάποια λειτουργία. Εάν αυτό ισχύει εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στο σπίτι της οικογένειας. – Τέλος, υπήρχε μια ανακολουθία ανάμεσα στην ώρα θανάτου της 20χρονης -σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου- και τα δεδομένα από το smart watch που φορούσε στο χέρι της η 20χρονη και κατέγραφε τους παλμούς της καρδιάς της.

Οι καταθέσεις, τα ανεπαρκή στοιχεία και τα «θολά» σημεία

«Δεν περιγράφεται αυτό, σε κανέναν να μην τύχει, να μην γίνει σε κανέναν άλλο ποτέ ξανά. Η αστυνομία θα τους πιάσει, ξέρει τη δουλειά της…» δήλωνε ο σύζυγος του θύματος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μόλις λίγες ώρες μετά το στυγερό έγκλημα που πάγωσε όλη τη χώρα, ο σύζυγος της δολοφονημένης Καρολάιν, δήλωνε σίγουρος ότι η αποτρόπαια δολοφονία θα εξιχνιαστεί.

Σε ερώτηση για το πότε συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα του είναι νεκρή είχε απαντήσει «όταν με έλυσε η Αστυνομία, όταν με έλυσαν οι αστυνομικοί, αυτή τη στιγμή. Μας έδεσαν, τους είπαμε που είναι τα λεφτά, δεν έχω κάτι να πω… Είμαι συνέχεια σε επικοινωνία με την Αστυνομία, αν κάποιος μπορεί να τους βρει είναι αυτά τα παιδιά».

Από την πρώτη στιγμή, είχε περιγράψει στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τη δική του εκδοχή για το πρωτοφανούς βαρβαρότητας έγκλημα.

«Ο κοντός άρπαξε τη γυναίκα μου και την έδεσε πισθάγκωνα με μια μπλούζα. Εμένα μου έδεσαν χέρια και πόδια με σχοινιά με φίμωσαν με ταινία και με έβαλαν στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι. Είδα τη γυναίκα μου αναίσθητη και δεν ήξερα αν ήταν ζωντανή. Το μωρό μας έκλαιγε».

Στην κηδεία της γυναίκας του, ο 33χρονος πιλότος μίλησε με σπαρακτικά λόγια για την 20χρονη, ενώ δεν αποχωρίστηκε λεπτό την κορούλα του.

Οι μέρες όμως περνούσαν και όπως διέρρεαν αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία της επίμονης αστυνομικής έρευνας ήταν λίγα και τα θολά σημεία αρκετά.

  • Δε βρέθηκαν ίχνη dna αγνώστων ατόμων στο θύμα ή στους χώρους του σπιτιού, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την περιγραφή του συζύγου της Καρολάιν οι δράστες έμειναν 1 ώρα μέσα στο σπίτι – Πενιχρά ήταν τα αποτελέσματα από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής – Δεν ακούστηκε θόρυβος από τη μεζονέτα ή έντονο γάβγισμα του σκύλου που είχε η οικογένεια – Αντικείμενο αστυνομικής έρευνας έγιναν οι δηλώσεις της ψυχολόγου της 20χρονης

Η εικόνα του Χρήστου Βαρδίκου, με το 11μηνών βρέφος της οικογένειας στην αγκαλιά, συγκλόνισε την Ελλάδα και χαράκτηκε για πάντα στην ψυχή του.

«Η πρώτη σκέψη όταν είδα το παιδί, δεν ήταν σκέψη, ήταν συναισθηματική κατάρρευση. Πάνω στο κρεβάτι ήταν το 11 μηνών μωρό και ακουμπούσε τη μάνα του. Αριστερά κάτω ήταν δεμένος ο σύζυγός της» είχε πει ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης. Ήταν ο πρώτος αστυνομικός που μπήκε στη μεζονέτα της φρίκης.

«Πήρα το μωρό αγκαλιά, φορούσε μόνο την πάνα του. Το έβαλα στο περιπολικό μέχρι να φτάσουν συγγενείς. Η εικόνα που δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου είναι του μωρού δίπλα στη νεκρή μάνα του. Όσος καιρός και εάν περάσει είναι δεδομένο ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο».

Ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος, ο σύζυγος της αδικοχαμένης Καρολάιν, από τις 11 Μαΐου έως και σήμερα, πέρασε πολλές φορές το κατώφλι της ΓΑΔΑ προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ώστε να εξιχνιαστεί η δολοφονία της γυναίκας του.

Πηγή: dikastiko.gr, tovima.gr, Thetoc.gr, capital.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged