Το άρμα του Φαέθωνα, η διαστημική τεχνολογία του Σώρρα και το μάσημα του σανού…

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Δίκη Σώρρα: Ο… γιος του Απόλλωνα, η αρχαία διαστημική τεχνολογία και το τραπεζικό «colpo grosso». Τι πίστευαν οι οπαδοί του προέδρου της περιβόητης «Ελλήνων Συνέλευσις»

Από την πώληση… αρχαίας ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας καυσίμων στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πίστευαν ότι προέρχονταν τα χρήματα που υποστήριζε ότι διέθετε ο Αρτέμης Σώρρας, οι οπαδοί και οι ακόλουθοί του.

Αυτό ανέφερε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο δημοσιογράφος Λευτέρης Ρήνος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μια δίκη, στην οποία πλέον θα παρίσταται, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, ως πολιτική αγωγή για την υποστήριξη της κατηγορίας και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο ζημιώθηκε σύμφωνα με την κατηγορία από την δράση του Αρτ. Σώρρα και των 22 συγκατηγορουμένων του.

 Ο δημοσιογράφος που έχει ερευνήσει την υπόθεση του Αρτ. Σώρρα στην Αμερική από το 2011, ανέφερε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο πως οι υποστηρικτές του προφυλακισμένου προέδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις» πίστευαν για εκείνον ότι είναι ο «υιός του Απόλλωνα» που ήρθε στη γη για να τους σώσει. «Ανέπνεαν για εκείνον», είπε ο μάρτυρας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον κατηγορούμενο ως ένα άτομο που πάντα χρωστούσε χρήματα σε άλλους ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Ρήνος τόνισε ότι  Αρτ. Σώρρας, που υποστήριζε ότι έχει στην κατοχή του χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου 600 εκατ. δολαρίων, είναι ο «εμπνευστής ενός τραπεζικού κόλπου, που σκόπευε να το πετύχει μέσα από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας».  «Εκτιμώ», είπε ο μάρτυρας «ότι στο τέλος και οι ίδιοι πίστεψαν ότι λεφτά υπάρχουν. Ακόμα και ο Σώρρας φαίνεται πως ξέχασε το σενάριο που είχε φτιάξει με τα έγγραφα και γι’ αυτό έστειλε το ίδιο το χρεόγραφο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, προκειμένου να αγοράσει την Εθνική και άλλες τρεις τράπεζες. Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να ασχοληθεί με το θέμα η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία και είπε ότι όλα είναι ψευδή».

Ο μάρτυρας μίλησε, όμως, στο δικαστήριο και για την εικόνα που είχαν διαμορφώσει για τον Αρ. Σώρρα οι υποστηρικτές: «Έλεγαν ότι τα χρήματα ήταν αποτέλεσμα πώλησης μίας αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας διαστημικών καυσίμων που πούλησε ο Σώρρας στον Ομπάμα και στην αμερικανική κυβέρνηση» είπε ο μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στα περιβόητα εξώδικα που έστειλαν οι ακόλουθοι του Αρτ. Σώρρα στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, ζητώντας να μην πληρώσουν τα χρέη τους οι ίδιοι αλλά αυτά να εξοφληθούν από το λογαριασμό με τα 600 εκατ. δολάρια που υποστήριζε ότι είχε ο πρόεδρος της “Ελλήνων Συνελεύσις”.  Σύμφωνα με τον μάρτυρα, «τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις, που κάθε ένα ήταν μία ξεχωριστή ΜΚΟ, πλήρωναν 1.000 ευρώ για να λάβουν 100 εξώδικα. Δηλαδή 10 ευρώ το ένα. Αυτά τα πουλούσαν στον κόσμο, περίπου 30 ευρώ το καθένα».

Ο κ. Ρήνος αναφερόμενος στα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπεγράφησαν με δήμους της χώρας, είπε στην κατάθεσή του: «Πήγαιναν να κάνουν βάσεις με λεφτά που δεν υπήρχαν. Είχαν στο μυαλό τους ότι αν συνάψεις δάνειο με μία τράπεζα, αυτό που παίρνεις ανήκει στην τράπεζα. Αντίστοιχα, αν ένας Δήμος υπέγραφε το συμφωνητικό ότι θα λάβει αυτά τα ανύπαρκτα χρήματα, τότε τους ανήκε ο δήμος».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, απώτερος σκοπός του Αρτ. Σώρρα και των ακολούθων του ήταν η εξουσία: «Κάποια στιγμή ήθελαν να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ωστόσο, κυρίως ήθελαν να κάνουν ένα τραπεζικό κόλπο. Πιστεύω ότι ήξεραν πως δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα. Τα ποσά ήταν εξωπραγματικά», τόνισε ο μάρτυρας για να προσθέσει: «Βρήκαν έφορο έδαφος σε χιλιάδες κόσμο. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα ήρθε με τον πολιτικό φορέα. 10.000 άτομα περίπου. Κάποιοι μπορούσαν να πληρώσουν αλλά δεν το έκαναν και έχασαν τις περιουσίες τους τελικά. Άλλοι που φώναζαν ότι ήταν λάθος, βαφτίστηκαν προδότες από το Σώρρα και εκδιώχθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι κατά περίπτωση ο Σώρρας και οι συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου κ.ά.

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged