Καλώς ορίσατε στην κόλαση του Καπιταλισμού!

Γνώμες
Μοιραστείτε το:

Στον βιολογικό-βιοχημικό πόλεμο του Καπιταλισμού κατά της ανθρωπότητας με κωδική ονομασία COVID-19, ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο επενδύουν τα μέγιστα στις παράπλευρες απώλειες για της γης τους όχλους και ωφέλειες για τους ίδιους. Προσέξτε τί συνέβη με ηθελημένη και σχεδιασμένη διασπορά «απλού» ιού στην Κίνα δίκην ατομικής (χημικής) βόμβας.

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Με το καλημέρα δισεκατομμύρια κέρδη σε δολάρια ή ευρώ για φαρμακευτικές εταιρείες, όσο κι αν ψεύδονται περί ζημιάς τα βοθροκάναλα Γκραικυλίας. Στην μικρή μας αποικία σημειώνεται αύξηση κατανάλωσης (και κερδών) κατά 721% στα φαρμακευτικά και καθαριστικά προϊόντα και 145% σε τρόφιμα και λοιπά χρειώδη. Όποιος βρει ιατρική μάσκα, ας μου την στείλει για ενθύμιο βλακείας! Ο πανικόβλητος ηλίθιος είναι ο χείριστος και επικίνδυνος μαλάκας! Αντισηπτικά, αντιβιοτικά, σιρόπια για βήχα, αντιπυρετικά, μαντιλάκια, χαρτί υγείας, σερβιέτες, καπότες εξαφανίζονται εν τω άμα και πλείστα (ιατρικά) προϊόντα έχουν μπει στην μαύρη αγορά.

Σηκώνουν τα σούπερ μάρκετ, αδειάζουν απνευστί τα ράφια, γιατί νομίζουν ότι αν τους χτυπήσει την πόρτα ο Χάρος θα σωθούν με αντισηπτικό μαντηλάκι, με τα καβαντζωμένα μακαρόνια, τρώγοντας χάμπουργκερ με σιτεμένο κρέας Αλαμπάμας και πίνοντας μαυροζούμι κοκαΐνης! Το παιχνιδάκι θα κορυφωθεί με κέρδη και άλλων αμέτρητων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν οι πληγείσες δεινά, μόνο στα δελτία κουτόχορτου των ραδιοτηλεοπτικών βοθροκάναλων, φαρμακευτικές εταιρείες λανσάρουν τα τάχα μόλις ανακαλυφθέντα εμβόλια και φάρμακα για την αντιμετώπιση του COVID-19. Ερώτημα της συνωμοσιολόγας και κακόπιστης Κασσάνδρας: Η κότα έκανε το αυγό ή ανάποδα; Εφηύραν τον Κορωνοϊό πριν ή μετά το εμβόλιο και τα αντιικά φάρμακα; Και αυτό είναι θέμα του ιστορικού του μέλλοντος! Για την ώρα πάνω από τα φέρετρα των θυμάτων τους σκοτώνονται ήδη γερμανικές και αμερικάνικες εταιρείες για το ποια θα καταπιεί την άλλη απαιτώντας δυο, τρία, πέντε δισεκατομμύρια δολάρια για τις πατέντες των… υπό κατασκευή φαρμάκων!

Κι άντε μετά να εφοδιαστεί και σε ποιες (αστρονομικές) τιμές και ποσότητες (με το σταγονόμετρο) η διψασμένη, πανικόβλητη παγκόσμια αγορά, να παιχτεί κατόπιν το παιχνιδάκι επείγουσα ζήτηση και τεχνητή έλλειψη, που θα εκτοξεύει τα κέρδη των εφευρετών! Μέχρι να ρίξουν από τα εργαστήρια, ποιος ξέρει πού, πότε και πώς, επόμενο ιό, ώσπου να γίνει χοντρό λάθος, ηθελημένα ή αθέλητα, να ερημώσει ο πλανήτης. Μπρος στα κέρδη τί ’ναι ο πόνος! Η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα ισχυρίζεται ότι σε όλες τις εκφάνσεις κοινωνικού βίου, το δίπολο «κλέφτες κι αστυνόμοι» πάνε ζευγάρι, φούστα-μπλούζα, όπως οι ιοί-εμβόλια. Το μακάβριο ερώτημα είναι πόσους θα σκοτώνει ο Καπιταλισμός πειραματικά σε κάθε ίωση για να ξεφουρνίζει ήδη υπάρχοντα ή και άρτι εφευρεμένα εμβόλια και φάρμακα, αφού εκτός από τα υπερκέρδη αραιώνει κατά το δοκούν τον γήινο πληθυσμό!

Πανικός στα χρηματιστήρια, άλλο διαχρονικό μέγα κόλπο του Καπιταλισμού στον οικονομικό κι όχι μόνο τομέα: Άχρηστα παλιόχαρτα ουδεμία σχέση έχοντα με οικονομία, παραγωγή, κοινωνία, υποκαθιστούν πια απόλυτα τον πλούτο της ανθρωπότητας! Αέρας κοπανιστός, λογιστικές εγγραφές για κερδοσκοπία του Κεφαλαίου. Τεράστιες περιουσίες, τρισεκατομμύρια ευρώ ή δολάρια αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες χέρια χτυπημένες με την σειρά τους από γρίπη! Από δύο ως εξήμισι τρισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζουν τις απώλειες οι Καπιταλιστές στην πρώτη φάση του COVID-19. Πώς; Μεγάλη η διαφορά και τί να πιστέψετε; Πίστευε και μη ερεύνα! Τους ελέγχει κανείς; Ό,τι θέλουν κάνουν, αρκεί να έχουν υπερκέρδη με τον όχλο δεμένο με τις αλυσίδες της αχαλίνωτης τεχνολογίας. Η ουσία έγκειται στο ότι τα χρηματιστηριακά παίγνια είναι η βρώμικη ανάσα του άθλιου Καπιταλισμού.

Μπορεί να καταστρέφει ολοσχερώς τον Δείνα ή τον Τάδε μικρό, μεσαίο ή μέγιστο επιχειρηματία, αλλά με την απώλεια, τον τζόγο και την απάτη καινούριοι χρυσοκάνθαροι κάθε φορά βγαίνουν, ν’ απομυζούν μεγαλύτερα κέρδη. Με το που θα σερβιριστεί φάρμακο του COVID-19, πενταπλάσια δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια κέρδη στα Χρηματιστήρια, με ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και άλλες φρικτές απάτες, που από τώρα μοστράρονται για καρπερές επενδύσεις. ΄Έτσι κλέβουν εκτός των άλλων τον ύστατο κόπο των αφελών ηλιθίων, που έχουν κομπόδεμα ή ακόμα και να.. βρωμάνε τα χνώτα τους (από την πείνα), όπως έλεγαν παλιοί παπατζήδες της Αθηνάς, φουσκώνουν τα μυαλά τους και ποζάρουν σαν επενδυτές. Έχουμε να κάνουμε με το πιο απάνθρωπο σύστημα εξουσίας, που συστηματικά, αναίτια και κυνικά καταστρέφει τον πλούτο της γης για να παράξει στα ερείπια του νέα υπερκέρδη.

Έπιασε αφόρητος πόνος το Κεφάλαιο για τα βάσανα του κοσμάκη και βρέχει λεφτά! Ενάμιση τρισ. δολάρια τζιράρει ο Ντόναλτ «Ντακ» των Η.Π.Α., 750 δισ. ευρώ η Κεντρική Τράπεζα του Δ’ Ράιχ (Ευρωπαϊκή Ένωση, κατ’ ευφημισμόν), 700 δισ. ευρώ η Frau Hitler της Γερμανίας, 200 δισ. η Ισπανία και άλλες χώρες. Σχεδόν τέσσερα τρισ. έως τώρα στο μεγάλο παζάρι αν προσθέσεις και… ψιλά μικρότερων χωρών και αποικιών Γκραικυλία)! «Αναμοχλεύουν» τα υπερκέρδη -λέμε οι επαναστάτες της Πολιτικής Οικονομίας- αδειάζουν και ξανατζογάρουν τα τεράστια οικονομικά τους πλεονάσματα, που αποκομίζουν ληστεύοντας τον πλανήτη, αφενός για να μην τους πνίξουν και αφετέρου για να τ’ αυγατίσουν!

Ολέθριος φαύλος κύκλος! Ανακατανομή κεφαλαίων και εν γένει παραγωγικών δυνάμεων με το σύστημα ανανέωσης δια της καταστροφής. Επενδύσεις υπό το κράτος έκρυθμων καταστάσεων, που ο Καπιταλισμός κατασκευάζει μαζί και σε συνάρτηση με τους Κορωνοϊούς. Επιχορηγήσεις κρατικές και γενναίες, που υπό «κανονικές» δημοσιονομικές συνθήκες δεν στέργει το σύστημα (επιτρέπει, όπου του συμφέρει) γεμίζουν τα ταμεία χρυσοκάνθαρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ποιος ελέγχει, με ποια κριτήρια διανέμονται κολοσσιαία ποσά; Ο Καπιταλισμός! Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! Καταλάβατε, τώρα, γιατί πήρε ο διάολος τα υγειονομικά συστήματα μεγάλων χωρών (Ιταλία και Ισπανία);

Παράπλευρες ωφέλειες για το Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Στις Η.Π.Α. ανακατατάξεις στον χάρτη κατανομής του πλούτου ενόψει του οικονομικού και πολιτικού παίγνιου των (εξόφθαλμα κάλπικων τα τελευταία έτη) Προεδρικών Εκλογών. Στο Δ΄ Γερμανικό Ράιχ ευκαιρία διόρθωσης, στην αναμπουμπούλα, της οικονομικής και κοινωνικής ηλιθιότητας υπέρογκων πλεονασμάτων των μελών, που μόνο στα χαρτιά για τους δυνατούς ή επιλεκτικά για αδύναμους εφαρμόζονται. Λογιστικές πιστώσεις για ν’ απομυζά η Frau Hitler του Βερολίνου υποτελείς χώρες. Εκτόνωση, πρόσκαιρη υπέρβαση της εξωπραγματικής και βλακώδους πολιτικής των πλήρως ισολογισμένων δημοσιονομικών. Στην Κίνα λαμβάνει χώρα μια ακόμα γερή ρύθμιση των ελεφάντινων πλεονασμάτων με επένδυσή τους σε καινούριους τομείς, που φέρνουν μεγαλύτερα κέρδη. Με μια κουβέντα: Καταστροφή παλαιών, κουρασμένων και κορεσμένων παραγωγικών δυνάμεων για να βγουν νέες και πιο δυναμικές.

Μην αυταπατάσαι ούτε στο όνειρό σου ότι αυτός ο κατακλυσμός του Νώε με δισ. ευρώ δεν θα έχει τεράστιες παράπλευρες απώλειες για όχλους της γης, που δεν εννοούν να γίνουν λαοί, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους! Δεν είναι δανεικός και αγύριστος ο Πακτωλός, θα πληρωθούν αδρά με την μορφή νέων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις κι άλλες ήδη ανάπηρες κοινωνικές παροχές.

Μέτρα για φέρετρο, φτώχεια και εξαθλίωση μετά την αποδρομή ή προσωρινή ανάσχεση της υγειονομικής κρίσης. Τα κεφάλια μέσα-θα πει ο Καπιταλισμός-δεν φθάνει, που γλιτώσατε την ζωή σας θέλετε και αυξήσεις! Λιτότητα σκληρή, δουλειά να ξεπληρωθούν τα χαμένα, ν’ αποκατασταθεί η οικονομική τάξη, του Κεφαλαίου!

Άντε να κάνεις εργατικές διεκδικήσεις, ταξική πάλη στο μολυσμένο και τοξικό περιβάλλον. Σήμερα έχουμε Κορονοϊό, απαγορεύεται η συγκέντρωση πάνω από 10 άτομα κι αύριο δεν επιτρέπεται να βγαίνεις στους δρόμους. Πάρε 800 ευρώ για δυο μήνες και τσακίσου να κλειστείς σπίτι σου, κωθώνι!. Ανθεί πάλι παγκοσμίως η ολέθρια πολιτική της επιδοτούμενης φτώχειας, της ισοπεδωτικής διακονιάρικης εξαθλίωσης, της αγοραίας φιλανθρωπίας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα κονομά χοντρά ο Καπιταλισμός. Μη μου πείτε ότι ξεχάσατε κιόλας, που εφαρμόστηκαν πειραματικά για πρώτη φορά τα εν λόγω κόλπα; Στην αποικία Γκραικυλία των Μνημονίων έγιναν οι θανατηφόρες «δημοσιονομικές» πρόβες κι αφού πέτυχαν πανηγυρικά και με τον όχλο σε ταξικό λήθαργο, εφαρμόζονται σε όλο τον ντουνιά.

22 Μαρτίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged