Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Η νέα πολιτιστική πολιτική, οι λεωφοριακές γραμμές και οι Παιδικοί Σταθμοί

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:
  • Οι νέες δράσεις πολιτισμού

Πολύ σύντομα, εντός των αμέσως προσεχών ημερών, ολοκληρώνεται η τοποθέτηση νέας διοίκησης στον κύριο φορέα παραγωγής και υλοποίησης πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του Δήμου μας.

Στη Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας, τα μέλη της νέας διοίκησηs είναι βέβαιο ότι θα δώσουν ό,τι καλλίτερο διαθέτουν, ώστε να χαραχθεί η νέα πορεία, με έμφαση στις πολιτιστικές δράσεις, γεγονός που είχε κατατάξει την Αγία Βαρβάρα μεταξύ των κορυφαίων δήμων στην παραγωγή ουσιαστικού και σοβαρού πολιτιστικού έργου.

Τα τμήματα μουσικής, χορού, θεάτρου, Eικαστικών, η Δραματική Σχολή, θα έχουν και πάλι την μέριμνα και φροντίδα που τους αξίζει από την Δημοτική Αρχή και την νέα διοίκηση της ΔΗΚΕΑΒ.

Με πεποίθηση ότι μοναδικό  προνόμιο της δημοτικής αρχής είναι η ευθύνη, εργαζόμαστε  με σοβαρά και ικανά στελέχη, κερδίζουμε τον χαμένο χρόνο με άοκνη και σκληρή προσπάθεια.

 Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και παράγουμε έργο στο πεδίο του πολιτισμού.

  • Οι λεωφοριακές γραμμές

Η κατάσταση των οδικών συγκοινωνιών στην πόλη, απαιτεί την συνεχή παρακολούθηση και έντονη διεκδίκηση  από κάθε δημοτική αρχή και παρεμβάσεις  προς τους αρμόδιους φορείς.

Στο πνεύμα αυτό, ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αφ’ ενός, άμεσα προβλήματα των λεωφορειακών γραμμών με την μετακίνηση της γραμμής 956, το ζήτημα των καθυστερήσεων για τις γραμμές 830 και 831, την έναρξη λειτουργίας της γραμμής 837 στις 05:00 καθώς και τη δημιουργία νέας γραμμής η οποία θα συνδέει τα άκρα της πόλης με τους δύο σταθμούς metro, ενώ, σημαντικό θέμα στην ατζέντα ήταν και το θέμα της σχολικής συγκοινωνίας.

Τέλος, από την πλευρά του Δημάρχου ετέθη το θέμα της δημιουργίας τοπικής γραμμής για την Άνω Αγία Βαρβάρα.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα κατανοήσεως και διάθεσης για ουσιαστική συνεργασία.

Το σύνολο των προτάσεων του δημάρχου προωθήθηκαν από την διοίκηση του ΟΑΣΑ στους αρμόδιους επιστήμονες για περαιτέρω επεξεργασία.

  • Κανένα παιδί δημοτών της Αγίας Βαρβάρας εκτός παιδικών σταθμών

Παρά τις αρχικές προβλέψεις, τελικώς, μόνον 25 παιδιά δεν κατέστη -προς το παρόν-, δυνατόν να εγγραφούν σε κάποιον από τους τέσσερεις δημοτικούς, παιδικούς σταθμούς.

Ο Δήμος κατανοώντας τις ανάγκες των γονέων, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο να γίνει δυνατή η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν επιπρόσθετα τμήματα και να απορροφηθούν και αυτά τα 25 παιδιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς και ειδικότερα οι εργαζόμενες μητέρες.

Η κοινωνική ευαισθησία για την σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είναι ένα απλό σύνθημα ή μία προεκλογική εξαγγελία. Είναι βασική υποχρέωση του Δήμου και εκ των πρωταρχικών υπαρξιακών αιτίων της διοίκησης.

Η προσπάθεια για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών και ασφάλειας στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας και της κάλυψης όλων των αναγκών των δημοτών μας, δεν έχει ημερομηνία λήξεως.

Μοιραστείτε το:
Tagged