Αχ!!! Τάσο μου, ήξερες, αλλά τελικά έβαλες το κεφάλι σου στο «ντορβά»…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ο Τάσος φίλος από αρκετών ετών, έχει μεγάλη διάθεση να προσφέρει στα κοινά. Ανέλαβε θέση ευθύνης την εποχή που «αιρετικός» ερευνητής-κοινωνιστής ειδήσεων έδινε στη δημοσιότητα πλυμένα αλλά και «άπλυτα» του τομέα της θέσης ευθύνης που ανέλαβε ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ρώτησε, -άσχετο ποιον- τι θα έπρεπε να διαβάσει και προσέξει στην θέση που του ανατέθηκε και τι επίσης θα έπρεπε να κάνει ώστε να παρουσιάσει έργο που να ανυψώσει, προβάλει και τελικά να φέρει ποιο κοντά  τον τομέα ευθύνης του προς το κοινωνικό σύνολο.

Η απάντηση που πήρε ήταν το διαχρονικό ρητό των απλοϊκών, αλλά σοφών στην ζωή πατέρων προς τους γιούς τους, όταν οι τελευταίοι, ανοίγουν τα φτερά τους για να χαθούν στην απεραντοσύνη της ενήλικης ζωής τους.

«Το πουλ… και την υπογραφή σου να προσέχεις που τα βάζεις…»

Σήμερα, ο Τάσος, απέκτησε πλέον εμπειρίες στα κοινά, αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ξέχασε αυτή τη λαϊκή ρύση, όπως επίσης, -αν και λαϊκό παιδί ο ίδιος προερχόμενος από κάποια «άγονη» γραμμή της επαρχίας-, αυτό που ανάφεραν οι μανάδες του χωρίου στα παιδιά τους «πρόσεχε, μην ανακατευθείς με τις κότες, γιατί θα πέσεις στα σκ@τ@ τους».

Ίσως, για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί να πείσθηκε από την παρέα του που ισχυρίζετε ότι για όλα έχει προβλεφθεί πολύ ισχυρό καθαριστικό, το οποίο και καθαρίζει και απολυμαίνει «πάσα νόσο και πάσα μαλακία», όπως αναφέρει και το αρχαιοελληνικό ή μάλλον ευαγγελικό ρητό.

Υπάρχουν όμως και βρωμιές, που όσο και να τις καθαρίσεις, ακόμη και «στεγνά», όπως λένε οι ειδικοί, αφήνουν πάντα σημάδια και κατάλοιπα μόλυνσης, με αποτέλεσμα οι περίφημοι «υγιεινολόγοι» να αναζητούν τα αίτια που τα προκάλεσαν, ώστε να αποτρέψουν τις μολύνσεις προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και περιβάλλον.

Συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα μέτρα που λαμβάνουν οι ειδικοί «υγιεινολόγοι», είναι να θέτουν όσους «μολύνθηκαν» ή προκάλεσαν την μόλυνση, -και κυρίως αυτούς-, σε ειδική καραντίνα δίνοντάς τους πολύ ισχυρή και επώδυνη θεραπεία, που πολλές φορές επηρεάζει όλη την μετέπειτα ζωή τους.

Πιθανόν «ακαταλαβίστικη» ιστορία, αλλά αυτοί που πρέπει την αντιλαμβάνονται και την κατανοούν σε όλη την έκτασή της. Η στήλη απλώς θα καταλήξει:

«Αχ!!! Τάσο μου… τι ήθελες και «λέρωσες» το σιγκούνι σου…»

Περισσότερα σύντομα κοντά σας… Έτσι για να μην έχετε απορίες…

«Διογένης ο φιλαύτης»…

Μοιραστείτε το:
Tagged