ΑΝΕΣΕΡ: Το Έργο «BEST WATER USE» και οι καινοτόμες τεχνολογίες διαχείρισης υδάτινων πόρων

Καλλιεργητικά
Μοιραστείτε το:

Εξαιρετικά χρήσιμη και διαφωτιστική υπήρξε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών «Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» (ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ ) στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου BEST WATER USE (BEST –U), τμήμα του Προγράμματος  Συνεργασίας Interreg V-A “Coorporation Programme GREECE-BULGARIA 2014-2020”, το οποίο προωθεί  καινοτόμες τεχνολογίες για την αποτελεσματική χρήση των υδάτινων πόρων και της προστασίας του εδάφους.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα «Δημ. Αναστασιάδης» του Επιμελητηρίου Σερρών,  απευθυνόταν στους αγρότες και παραγωγούς της περιοχής του Νομού Σερρών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΣΕΡ και ο κ.κ. Δημήτριος Γιαννάκης, Αντιπρόεδρος Α’ του Επιμελητηρίου Σερρών ενώ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το Έργο αλλά και με τη διαχείριση των υδάτων στο Νομό  Σερρών, έδωσαν στις παρουσιάσεις τους οι ομιλητές κ.κ. Δημήτριος Καριπίδης, Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΣΕΡ, κ.κ. Σπύρος Κωνσταντίνου, Γεωπόνος MSc, στέλεχος ΔΑΟΚ Π.Ε. Σερρών, κ.κ. Κώστας Τσιρογιάννης, Γεωπόνος ΓΟΕΒ πεδιάδας Σερρών και κ.κ. Χριστόφορος Εδιάρογλου, Επικοινωνιολόγος -Σύμβουλος Υλοποίησης Έργου BestU,  ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Ανάμεσα στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά πως από το 1930, έτος έναρξης έργων ύδρευσης στο Νομό Σερρών, το 70% των υφιστάμενων σήμερα υποδομών πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη εξαετία ενώ από το 1936 και μέχρι σήμερα, σε διάρκεια  περισσότερων από 70 χρόνια, υλοποιήθηκε μόνο το 30%.

Οι ομιλητές σημείωσαν πως σε κάποιες περιοχές του Νομού Σερρών η απώλεια υδάτων φτάνει μέχρι το 70% παρότι επιβεβαίωσαν πως τα ποσοστά απώλειας συνολικά στο Νομό παραμένουν, γενικά, χαμηλά. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, επεσήμαναν τη σπουδαιότητα παρεμβάσεων και προσπαθειών προκειμένου να αναβαθμιστεί το αρδευτικό σύστημα του Νομού και να μηδενιστούν οι απώλειες.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΑΝΕΣΕΡ για την Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με το ως άνω Έργο, των ελεύθερων επαγγελματιών όλων των κλάδων του Νομού Σερρών, με έμφαση, κυρίως, σε εκείνους των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τη χρήση ή και υπερκατανάλωση ύδατος, αναβάλλεται λόγω των μέτρων προφύλαξης υγείας του κοινού σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

Μοιραστείτε το:
Tagged