Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, μεταβαίνει αύριο στο Στρασβούργο, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους εξήντα Προέδρους και τριακοσίους εκπροσώπους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών συνελεύσεων, θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι: Τα επόμενα 70 χρόνια.
  • Η εφαρμογή της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η συνεισφορά των κοινοβουλίων.
  • Οι γυναίκες στην πολιτική και στον δημόσιο διάλογο: Ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια στην καταπολέμηση της κλιμακούμενου επιπέδου παρενόχλησης και της ρητορικής μίσους κατά γυναικών πολιτικών και κοινοβουλευτικών.

Ο κ. Τασούλας θα απευθύνει ομιλία επί της πρώτης θεματικής ενότητας, σχετικά με το μέλλον και τις προοπτικές της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει, μεταξύ άλλων, διμερείς συναντήσεις με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Liliane Maury Pasquier, καθώς και με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, κ. Gérard Larcher.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί επίσης Συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ECPRD), όπως οι προτεραιότητες αυτού και το πρόγραμμα της περιόδου 2020-2021. Στις εργασίες θα μετάσχει ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Βασίλειος Μπαγιώκος.

Μοιραστείτε το:
Tagged