Νίκος Ζούτσος: Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Μετά την ανάδειξη της είδησης, με ανάρτηση μας στα τοπικά ΜΜΕ, για κατάργηση και μεταφορά της δομής υγείας του Αγ. Ιεροθέου (πρώην ΙΚΑ) μεσολάβησε η αιδήμων σιωπή της διοίκησης του δήμου Περιστερίου αλλά και των αρμοδίων.

Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Μπεκιάρης, τηρούν σιγήν ιχθύος. Σε άλλα ζητήματα, ήσσονος ενδιαφέροντος, θα πρωταγωνιστούσαν, έστω και αρνητικά. Να θυμήσουμε την πολυδιαφημισμένη σχέση, μέσω παροχής υπηρεσιών σε μέλη των ΚΑΠΗ, με ιδιωτική δομή υγείας. Προ covit..

Αυτός ο οποίος δραστηριοποιήθηκε είναι ο σύμβουλος του Δημάρχου που φιλότιμα προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση. Η ανακοίνωση του προέδρου της δομής του Αγ. Ιεροθέου περί ψευδών κ ανυπόστατων ειδήσεων (αναφέρεται προφανώς στην δική μας απόλυτα στοιχειοθετημένη ανάρτηση..) μόνο θυμηδία προκαλεί. Διαβεβαιώνει ο ίδιος, υπηρεσιακά και ιεραρχικά υποδεέστερος του κυρίου Ροϊλού, Διοικητού της ΔΥΠΕ, ότι δεν καταργείται το ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου..

Εσείς τώρα αντιλαμβάνεστε ότι στην περίπτωση αυτή κάποιος δεν λέει την αλήθεια.. Δεν απαντά ο διοικητικός προϊστάμενος της τοπικής μονάδας υγείας σ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά ο διοικητής της ΔΙΠΕ, ο κύριος Ροϊλός. Ισχύει κύριε Ροϊλέ η υπόσχεση που δώσατε στον Δήμαρχο Πετρούπολης για ενδυνάμωση της λειτουργίας της δομής υγείας στο Δήμο του (με μεταφορά του ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου) η όχι;

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης δεν θα μπορούσε να ψεύδεται..Μάλιστα πληροφόρησε το Δημοτικό του Συμβούλιο μετά από επίκαιρη ερώτηση για ζητήματα υγείας των δημοτικών παρατάξεων. Υπάρχει στο διαδίκτυο ηχογραφημένη η 3 η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Πετρούπολης. Κάποιοι άλλοι λένε ψέματα…

Εξαπατούνται οι δημότες του Περιστερίου που βλέπουν, ότι η πόλη τους αλλά και μεγάλο τμήμα της Δυτικής Αθήνας, στερούνται των στοιχειδών υπηρεσιών υγείας. Θυμίζουμε το κλείσιμο των νοσοκομείων της περιοχής, την κατάργηση του ΙΚΑ της Ανθούπολης, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, παρά τις πασαρέλες υπουργών και γενικών γραμματέων..

Λείπουν παρά πολλές ειδικότητες, οι πολίτες συνωστίζονται για ένα ραντεβού, η παροχή υπηρεσιών υγείας εν ανεπαρκεία.. Και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα οι μεγαλοστομίες των κρατούντων (μηδενός εξαιρουμένου..) για “σχεδιασμούς και κινήσεις..”.

Το ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου καλύπτει πληθυσμιακά τα 2/3 του Περιστερίου. Αυτό που απαιτείται είναι η αναβάθμισή του, η περαιτέρω βελτίωση των παροχών του προς τους πολίτες. Οι διαβουλεύσεις για επιλογή άλλου χώρου για την μεταστέγασή του, όπως πληροφορούμαστε, θα πρέπει να γίνουν με μια βασική δέσμευση: Μόνο στο βόρειο Περιστέρι, στον Αγ. Ιερόθεο.

Σ αυτό πρέπει να δεσμευτεί ο Ροϊλός, ο Κικίλιας. Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας και πρωθυπουργός της χώρας να πάρει αποφάσεις, ενδυναμώνοντας τις υπάρχουσες δομές υγείας στο Περιστέρι, στελεχώνοντας Κέντρο Υγείας στην Πετρούπολη που λειτουργεί με δυο (2..) γιατρούς και σε όλη την Δυτική Αθήνα, όπου απαιτείται..

Κύριε Παχατουρίδη γνωρίζοντας ότι δεν μένετε απαθής στις προκλήσεις που αφορούν την πόλη και τους δημότες της, σας καλώ να είναι θέμα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου: ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (υφιστάμενη κατάσταση, προτάσεις αναβάθμισης). Ταυτόχρονα προτείνω άμεση σύγκληση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων υπό την προεδρία σας για δημιουργική συζήτηση. Θεωρώ επιβεβλημένη  την επικοινωνία σας με τον Υπουργό Υγείας και με κάθε αρμόδιο.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

Περιστέρι 17Φεβρουαριου 2021

ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ

  • ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 
  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 
Μοιραστείτε το:
Tagged