Τσε Γκεβάρα: Πραγματικός χασάπης ανθρώπων, παρά τα αντίθετα…

Πολιτισμοί Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

«Ποιος το είπε αυτό: Ο Τσε ή ο Χίτλερ;».

Ο Ερνέστο Λιντς, πιο γνωστός με το όνομα  Τσε Γκεβάρα ή και ως ο χασάπης της «Λα Καμπάνια», γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής από Ιρλανδούς και Αργεντίνους γονείς, το 1928.

του Νίκου Αναπούρνη

Βαθιά ρατσιστής, με αλλεργία στην δημοκρατία και μισάνθρωπος για κάθε μη  πιστό οπαδό του, ζητούσε απ’ όσους τον ακολουθούσαν το θρησκοληπτικό «πίστευε και μη ερεύνα», ενώ οι απανταχού θαυμαστές του φρόντισαν και φροντίζουν επιμελώς να «κρύβουν» κάθε αισχρό πολιτικά, κοινωνικά και ανθρώπινα πιστεύω του που  έχει  μετουσιωθεί  σε λόγο, όπως…:

  • Το μίσος είναι το κεντρικό στοιχείο της πάλης μας. Ένα μίσος τόσο βίαιο που εκτοξεύει το ανθρώπινο ον πέρα από τις φυσικές του δυνατότητες, καθιστώντας το μία βίαιη και ψυχρή μηχανή θανάτου. Έτσι πρέπει να γίνουν οι στρατιώτες μας.
  • Οι νέοι θα πρέπει να μάθουν να σκέφτονται και να λειτουργούν ως μάζα. Είναι εγκληματικό να σκέφτονται ως ξεχωριστά άτομα.
  • Η νίκη του σοσιαλισμού αξίζει εκατομμύρια θύματα!
  • Μια επανάσταση δεν μπορεί να επιτευχθεί με ελευθερία του Τύπου.
  • Ο μαύρος είναι νωθρός και φαντασιόπληκτος, σπαταλάει τα χρήματά του σε ελαφρότητες και αλκοόλ. Ο ευρωπαίος προέρχεται από μία παράδοση να δουλεύει και να αποταμιεύει, κάτι το οποίο τον ακολουθεί μέχρι αυτή τη γωνία της Αμερικής και τον βοηθά να προοδεύει.

—————–

Ο Ερνέστο Λιντς, πιο γνωστός με το όνομα  Τσε Γκεβάρα ή και ως ο χασάπης της «Λα Καμπάνια», γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής από Ιρλανδούς και Αργεντίνους γονείς, το 1928.

Ο Τσε, σημαντική μορφή στην επανάσταση της Κούβας, που πολέμησε για τη δημιουργία κομμουνιστικών επαναστάσεων σε διάφορες χώρες της Νοτίου Αμερικής, είναι το είδωλο των εφήβων και φοιτητών με αριστερή ιδεολογία της Δύσης, λόγω των δημοφιλών του αντικαταναλωτικών ρήσεων.

Η διάσημη φωτογραφία που δείχνει το στραμμένο του πρόσωπό με το μπερέ των ανταρτών κομμουνιστών, έχει γίνει μια από τις πιο διάσημες και εμπορικές φωτογραφίες στην ιστορία, ενώ χρησιμοποιείται παντού, από μπλουζάκια και κούπες του καφέ, ως αφίσες, μέχρι και παρωδία της καμπάνιας του Ομπάμα. Παρ’ όλα αυτά, ο Τσε δεν ήταν ένας αθώος μαχητής της ελευθερίας.

Γνωστός και ως ο χασάπης της «Λα Καμπάνια» ο Τσε Γκεβάρα είναι γνωστό ότι έδωσε εντολή για την εκτέλεση μερικών εκατοντάδων ανθρώπων, τους οποίους υποπτευόταν ότι πρόδιδαν την κομμουνιστική ιδεολογία.

Συχνά εκτελούσε στρατιώτες και αξιωματικούς του, χωρίς δίκη και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τους εκτελούσε ο ίδιος.

Μετά την επιτυχή κατάληψη της Κούβας, ο Τσε Γκεβάρα διέταξε να φυλακίζονται οι ομοφυλόφιλοι, επιζήτησε την εκτέλεση των αντιφρονούντων, περιόρισε δραματικά τον Τύπο, προσπάθησε να αποκλείσει τη rock and roll μουσική και οδήγησε την Κουβανέζικη οικονομία στο ναδίρ.

Στα νιάτα του, κατά τη μαρτυρία πολλών που τον γνώριζαν, ήταν αθεράπευτα ρατσιστής.

Ως απάντηση στη δημοτικότητα που δεν του αξίζει,  στη νεολαία αντιεξουσιαστών του Ηνωμένου Βασιλείου, πολλοί οργανισμοί έχουν αρχίσει να αναρτούν αφίσες με επιλεγμένες ρήσεις του αντάρτη μαχητή με τίτλο «Ποιος το είπε αυτό: Ο Τσε ή ο Χίτλερ;».

Χωρίς εξαίρεση, όλες οι ρήσεις που επιλέχθηκαν για τη βαρβαρότητα τους, ανήκουν στον Γκεβάρα.

Οι 10 πιο αποκρουστικές ρήσεις του κατά την ιδεοληπτική απανταχού αριστερά «αγαπημένου μαχητή της ελευθερίας», Τσε Γκεβάρα.

1) Οι νέοι δεν θα πρέπει να αμφισβητούν τις κυβερνητικές εντολές, αντίθετα θα πρέπει να αφιερωθούν στη μελέτη, τη δουλειά και τη στρατιωτική τους θητεία.

2) Οι νέοι θα πρέπει να μάθουν να σκέφτονται και να λειτουργούν ως μάζα. Είναι εγκληματικό να σκέφτονται ως ξεχωριστά άτομα.

3) Η νίκη του σοσιαλισμού αξίζει εκατομμύρια θύματα!

4) Μια επανάσταση δεν μπορεί να επιτευχθεί με ελευθερία του Τύπου.

5) Όταν στέλνεις ανθρώπους στο εκτελεστικό απόσπασμα, τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι απαραίτητα. Αυτές οι διαδικασίες είναι παλιομοδίτικες, μπουρζουαζίστικες λεπτομέρειες. Αυτό άλλωστε είναι η επανάσταση! Και ο επαναστάτης πρέπει να γίνει μία ψυχρή μηχανή θανάτου με κίνητρο το αγνό μίσος.

6) Το μίσος είναι το κεντρικό στοιχείο της πάλης μας. Ένα μίσος τόσο βίαιο που εκτοξεύει το ανθρώπινο ον πέρα από τις φυσικές του δυνατότητες, καθιστώντας το μία βίαιη και ψυχρή μηχανή θανάτου. Έτσι πρέπει να γίνουν οι στρατιώτες μας.

7) Οι μαύροι, αυτό το υπέροχο παράδειγμα της αφρικανικής φυλής που διατήρησε τη φυλετική του καθαρότητα κάνοντας αποχή από το πλύσιμο, είδαν τη φάρα τους να καταπνίγεται από ένα διαφορετικό είδος σκλάβων: τους Πορτογάλους.

8) Ο μαύρος είναι νωθρός και φαντασιόπληκτος, σπαταλάει τα χρήματά του σε ελαφρότητες και αλκοόλ· ο ευρωπαίος προέρχεται από μία παράδοση να δουλεύει και να αποταμιεύει, κάτι το οποίο τον ακολουθεί μέχρι αυτή τη γωνία της Αμερικής και τον βοηθά  να προοδεύει.

9) Πυροβόλησα με μία σφαίρα 32 caliber στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου του και βγήκε από το αριστερό του κρόταφο. Βόγκηξε για λίγο και πέθανε.

10) Θα ήθελα να ομολογήσω Πάπα μου, ότι εκείνη τη στιγμή ανακάλυψα πως μου αρέσει πολύ να σκοτώνω.

Πηγή: santosight.blogspot.com

Μοιραστείτε το:
Tagged