Πλειστηριασμοί: 1.200 μόνο για την εβδομάδα που έρχεται – ποιων επωνύμων βγαίνουν στο σφυρί

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:

Αρκετά είναι τα “επώνυμα” σφυριά που έχουν προγραμματιστεί να χτυπήσουν και την εβδομάδα που μας έρχεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σύνολο της εβδομάδας έχουν αναρτηθεί πάνω από 1.200 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων -μέχρι στιγμής- έχουν τεθεί σε αναστολή περίπου 380.

 «Ανδρέας Βγενόπουλος»

Από τους πλειστηριασμούς της εβδομάδας, ξεχωρίζει το νέο εκούσιο σφυρί που έχει προγραμματιστεί για την πολυτελή κατοικία του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη, η οποία πλέον έχει περάσει στην ιδιοκτησία των κληρονόμων του. Υπενθυμίζεται ότι η κληρονομιά του εκλιπόντος επιχειρηματία έχει τεθεί σε εκκαθάριση με δικαστικές αποφάσεις ύστερα από αίτηση των κληρονόμων του.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί σε αναστολή. Το νέο σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2023, με την τιμή πρώτης προσφοράς να παραμένει στα €4,2 εκατ.

Το ακίνητο, που ξεχωρίζει για τον πύργο 16 μέτρων που διαθέτει, περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, επιφάνειας 3.533,41 τ.μ. Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με πισίνα, επιφάνειας 102,80 τ.μ. Η μονοκατοικία που βρίσκεται στο οικόπεδο αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία.

ΕΛΦΙΚΟ

Ένα από τα “βαριά” σφυριά είναι επίσης εκείνο που έχει προγραμματιστεί εις βάρος της βιομηχανίας υφασμάτων ΕΛΦΙΚΟ, που κάποτε αποτελούσε μία από τις πιο δυνατές ελληνικές εταιρείες στον χώρο των βαφείων – φινιριστηρίων. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία τελεί υπό εκκαθάριση τα τελευταία δέκα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΦΙΚΟ ήταν επί πολλά χρόνια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ κάποια στιγμή φέρεται πως είχε μπει στο επενδυτικό “μικροσκόπιο” του ομίλου Λαυρεντιάδη, κάτι που, ωστόσο, διαψεύστηκε.

Κατά της ΕΛΦΙΚΟ είχαν προγραμματιστεί δύο πλειστηριασμοί τον Νοέμβριο, με αντικείμενο το ίδιο ακίνητο, και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Τανάγρα. Ο πρώτος πλειστηριασμός, που διενεργήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, κηρύχθηκε άγονος, ελλείψει πλειοδοτών. Ο πλειστηριασμός είχε ιδιώτη επισπεύδοντα και τιμή εκκίνησης τα 2.390.000 ευρώ. Ο δεύτερος πλειστηριασμός, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα για τις 22 Νοεμβρίου, έχει επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή εκκίνησης τα 2.369.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά συγκεκριμένα το εργοστάσιο επεξεργασίας υφασμάτων της εταιρείας στη θέση ‘’Παληάμπελα’’, παρά το 62ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, επί της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας. Πρόκειται για ένα σύνολο 17 όμορων αγροτεμαχίων επί των οποίων είναι εγκατεστημένο ένα εργοστάσιο επεξεργασίας υφασμάτων (βαφείο – φινιριστήριο). Η συνολική επιφάνεια κάλυψης των κτιρίων είναι περίπου 9.578 τ.μ. και 2.830 τ.μ. είναι οι επιφάνειες των ορόφων. Περίπου 400 τ.μ. είναι οι χώροι γραφείων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτιμητή, το εργοστάσιο δεν λειτουργεί και διαθέτει έντονα στοιχεία εγκατάλειψης.

MLS

Την Τετάρτη αναμένεται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί και για τη MLS Πληροφορική, τρία χρόνια μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών και των ομολόγων της, στον απόηχο της αθέτησης της καταβολής κουπονιών τριών ομολογιακών δανείων.

Ο πλειστηριασμός είχε αρχικά τιμή πρώτης προσφοράς το 1,6 εκατ. ευρώ, ωστόσο, κατόπιν απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η τιμή διορθώθηκε ανοδικά, στα 2 εκατ. ευρώ.

Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο είναι ένα οικόπεδο στο 2ο Οικοδομικό Τετράγωνο της Β.Ε.ΠΕ. Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, εμβαδού 1.410,44 τ.μ. Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εγκατάσταση επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ολικής επιφάνειας ορόφων 1.832,82 τ.μ., το οποίο αποτελείται από υπόγειο πάρκινγκ συνολικού εμβαδού 523,70 τ.μ. και τρεις ορόφους.

Κοντοβερός, Stefania, Super Market Καρυπίδη και Εμφιετζόγλου

Από τους υπόλοιπους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, ξεχωρίζει το επαναληπτικό σφυρί για το ακίνητο της εταιρείας Κοντοβερός (Freskot) στον Ταύρο, που αναμένεται να χτυπήσει στις 24 Νοεμβρίου. Όπως επισημαίνεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης, πρόκειται για ένα κτίριο βιοτεχνικό-αποθήκες. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει μειωθεί στο 1,28 εκατ. ευρώ, έναντι του 1,6 εκατ. ευρώ που ήταν στον πλειστηριασμό της 8ης Σεπτεμβρίου.

Επίσης, στις 22 Νοεμβρίου θα χτυπήσει εκ νέου το σφυρί για το 3στερο ξενοδοχείο “Hotel Stefania”, το οποίο βρίσκεται στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Το ξενοδοχείο έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στην πλατφόρμα, αλλά η διαδικασία ανεστάλη και στις δύο περιπτώσεις. Ο νέος πλειστηριασμός έχει τιμή εκκίνησης το 1,232 εκατ. ευρώ.

Με αρκετά μειωμένη τιμή, στα 476.750 ευρώ, αναμένεται να χτυπήσει στις 22 Νοεμβρίου το επαναληπτικό σφυρί για τις αποθήκες της πτωχευμένης εταιρείας “Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία” (Super Market Καρυπίδη) στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τέθηκε σε αναστολή ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για τις δύο κατοικίες της οικογένειας Εμφιετζόγλου στην Μύκονο. Ο προηγούμενος πλειστηριασμός για τα δύο ακίνητα είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο η διαδικασία είχε τεθεί και τότε σε αναστολή. Η τιμή για το ακριβότερο από τα δύο ακίνητα είχε οριστεί στο 1,524 εκατ. ευρώ, ενώ για το δεύτερο στο 1,516 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι αναστολή της διαδικασίας υπήρξε και για τον πλειστηριασμό για το ακίνητο-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι, που είχε προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

Πηγή: capital.gr / Ελευθερία Πιπεροπούλου

Μοιραστείτε το:
Tagged