Τιμωρία για γέλια…. Απέλυσαν ως ακατάλληλους 20 δικαστικούς – αλλά Τους κάνουν δημόσιους υπαλλήλους!!!

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Το μόνο που μένει είναι να τους δώσουν και αύξηση για… ψυχική οδύνη

Ούτε έλεος ούτε σωτηρία: Απέλυσαν ως άχρηστους δικαστές και τους κάνουν… χρήσιμους δημόσιους υπάλληλους – Μήπως να τους δώσουν και αύξηση;

Πραγματικά σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κανένα έλεος και καμία προοπτική. Ο Άρειος Πάγος απολύεις δικαστές και εισαγγελείς ως άχρηστους και ταυτόχρονα τους διατηρούν ως δημόσιους υπαλλήλους, γιατί άραγε; Το μόνο που μένει είναι να τους δώσουν και αύξηση για… ψυχική οδύνη

Συνολικά τους τελευταίους 20 μήνες, μετά από 4 πειθαρχικές Ολομέλειες που έχει συγκαλέσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου απομακρύνθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα 20 δικαστές και εισαγγελείς.

Την περασμένη εβδομάδα ακόμη 5 δικαστικοί λειτουργοί (3 δικαστές και 2 εισαγγελείς) απολύθηκαν με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών πράξεων.

Οι απολύσεις

Στην τελευταία Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ισίδωρου Ντογιάκου, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, 10 δικαστές και εισαγγελείς.

Εξ αυτών, οι 5 απολύθηκαν οριστικά (3 δικαστές και 2 εισαγγελείς), ενώ σε δυο δικαστές απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις επανάληψης της διαδικασίας απόλυσής τους, με αποτέλεσμα την οριστικοποίηση των απολύσεων τους. Ακόμη, σε μία δικαστική λειτουργό δόθηκε αναβολή για σοβαρούς λόγους υγείας, ενώ έπαυσε η πειθαρχική δίωξη κατά δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών.

Η πρωτοδίκης

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μιας Πρωτοδίκου Αθηνών, η οποία επικαλέστηκε ρινορραγία και υπέβαλλε αίτημα αναβολής το οποίο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (40 έναντι 9).

Ο εισηγητής αρεοπαγίτης περιέγραψε πως όταν υπηρετούσε στη Σάμο, η συγκεκριμένη έχασε μια δικογραφία, ενώ στο σκεπτικό εργατικής απόφασης είχε εντάξει νομικές σκέψεις από άσχετη άλλη απόφαση. Ακόμη, οι εκκρεμείς υποθέσεις έφταναν από 40 μέχρι 250 το χρόνο, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων ξεπερνούσαν τους 30 μήνες και μάλιστα μια υπόθεση οδηγήθηκε σε παραγραφή. Τελικά, ομόφωνα απολύθηκε και της δόθηκε η δυνατότητα να εργαστεί στο Δημόσιο.

Ένας Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών παύθηκε οριστικά και του δόθηκε δικαίωμα να εργαστεί στο Δημόσιο, αφού από το έτος 2007 και μετά είχε σε βάρος του 22 πειθαρχικές αγωγές, του είχαν επιβληθεί 7 χρηματικά πρόστιμα, όπως και επιπλήξεις.

Ακόμα, η Ολομέλεια επικύρωσε τις οριστικές απολύσεις τριών προέδρων Πρωτοδικών (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Τρίπολης) και μιας εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών.

Εξάλλου, η Ολομέλεια δεν επέβαλε πειθαρχικές κυρώσεις σε δυο αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών ενώ κατά πλειοψηφία (37 έναντι 12) δεν παύθηκε δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός, στον οποίο είχε επιβληθεί και προσωρινή παύση 3 μηνών.

Τα μαντάτα από το Spiegel

«Η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέλυσε 20 δικαστές και εισαγγελείς τους τελευταίους δέκα μήνες λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας», γράφει το Spiegel Online, επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, με τίτλο «Απολύσεις Ελλήνων δικαστικών και εισαγγελέων λόγω οκνηρίας και ανεπάρκειας». Αφορμή μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών ενεργειών.

Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελείς “έλαμψαν” δια της οκνηρίας, της ανεπάρκειας και της απουσίας τους. Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο εκκρεμεί ένας τεράστιος αριθμός υποθέσεων με τις αποφάσεις να καθυστερούν μέχρι και 19 χρόνια. Αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούν 122.000 υποθέσεις.

Δεν είναι ωστόσο μόνο δικαστές και εισαγγελείς που ευθύνονται για την κακή κατάσταση των ελληνικών δικαστηρίων. Το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι εντελώς απαρχαιωμένο.

Έτσι για παράδειγμα οι δικαστικοί υπάλληλοι κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για στοίβες φακέλων και εν μέρει χειρόγραφα έγγραφα που πρέπει μεταφέρονται πέρα δώθε σε καρότσια σουπερμάρκετ».

———————

Η είδηση ως πρώτη δημόσια ανάρτηση από το capital.gr

Άρειος Πάγος: Εκτός δικαστικού σώματος 20 δικαστές σε 10 μήνες – Πέντε απολύθηκαν πριν από λίγες μέρες

Ακόμα 5 δικαστικοί λειτουργοί (3 δικαστές και 2 εισαγγελείς) απολύθηκαν την περασμένη βδομάδα, με απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών πράξεων.

Συνολικά τους τελευταίους 20 μήνες, μετά από 4 πειθαρχικές Ολομέλειες που έχει συγκαλέσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου απομακρύνθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα 20 δικαστές και εισαγγελείς.

Οι απολύσεις

Στην τελευταία  Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με τη συμμετοχή του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ισίδωρου Ντογιάκου, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, 10 δικαστές και εισαγγελείς.

Εξ αυτών, οι 5 απολύθηκαν οριστικά (3 δικαστές και 2 εισαγγελείς), ενώ σε δυο δικαστές απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις επανάληψης της διαδικασίας απόλυσής τους, με αποτέλεσμα την οριστικοποίηση των  απολύσεων τους. Ακόμη, σε μία δικαστική λειτουργό δόθηκε αναβολή για σοβαρούς  λόγους υγείας, ενώ έπαυσε η πειθαρχική δίωξη κατά δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών.

Η πρωτοδίκης

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μιας Πρωτοδίκου Αθηνών, η οποία επικαλέστηκε ρινορραγία και υπέβαλλε αίτημα αναβολής το οποίο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (40 έναντι 9). Ο εισηγητής αρεοπαγίτης περιέγραψε πως  όταν υπηρετούσε στη Σάμο η συγκεκριμένη  έχασε μια δικογραφία, ενώ στο σκεπτικό εργατικής απόφασης είχε εντάξει νομικές σκέψεις από άσχετη άλλη απόφαση. Ακόμη, οι  εκκρεμείς υποθέσεις έφταναν από 40  μέχρι 250 το χρόνο, οι καθυστερήσεις στην έκδοση  αποφάσεων ξεπερνούσαν τους 30 μήνες και μάλιστα μια υπόθεση οδηγήθηκε σε παραγραφή. Τελικά, ομόφωνα απολύθηκε και της δόθηκε η δυνατότητα να εργαστεί στο Δημόσιο.

Ενας Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών παύθηκε οριστικά και του δόθηκε δικαίωμα να εργαστεί στο Δημόσιο, αφού από το έτος 2007 και μετά είχε σε βάρος του 22 πειθαρχικές αγωγές, του είχαν επιβληθεί 7 χρηματικά πρόστιμα, όπως και επιπλήξεις.

Ακόμα, η Ολομέλεια  επικύρωσε  τις οριστικές απολύσεις τριών προέδρων Πρωτοδικών (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Τρίπολης) και μιας εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών.

Εξάλλου, η Ολομέλεια δεν επέβαλε πειθαρχικές κυρώσεις σε δυο  αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών ενώ κατά πλειοψηφία   (37 έναντι 12) δεν παύθηκε   δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός, στον  οποίο  είχε επιβληθεί και προσωρινή παύση 3 μηνών.

Παναγιώτης Στάθης / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: capital.gr / DW / hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged