Σύνδρομο καταλήψεων σε 4 σχολεία στον Πύργο – αναζητείστε τα πραγματικά αίτια

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Οι καταλήψεις στα σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης είναι ένα φαινόμενο που περιέργως εμφανίζεται στις αρχές κάθε νέου σχολικού έτους. Τα υποτιθέμενα αιτήματα των μαθητών είναι ποικίλα και ανάλογα με την παραγωγική φαντασία των εμπνευστών της κατάληψης κάθε σχολείου. Συνήθως καταλήγουν σε δύο και μόνο αιτήματα, αυτό της «μη καταχώρησης των απουσιών της κατάληψης» και την «μη αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας».

Για όσους έχουν γνώση προσώπων και καταστάσεων, δεν είναι ουσιαστικά έργο μαθητών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την φοίτησή τους, αλλά ασκήσεις επιβολής ισχύος, στις οποίες, όσο και να φαίνεται  παράξενο και αδιανόητο για όσους βρίσκονται έξω από τους μικρόκοσμους των σχολείων, εμπλέκονται παλιοί και συνήθως ενήλικοι μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και Διευθυντές σχολείων.

Στην πράξη, οι μεν καταλήψεις αποφασίζονται από ομάδες των δύο ή τριών μαθητών, εμπλέκονται σ’ αυτές μαθητές της πρώτης τάξης, τα περίφημα πρωτάκια, που  εκπαιδεύονται στην επαναστατική γυμναστική, ανόητοι γονείς που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τα «δικαιώματα των παιδιών τους στην αμφισβήτιση του συστήματος και φατρίες καθηγητών που είναι δυσαρεστημένοι με το υπηρεσιακό DNA ΤΟΥ Διευθυντή.

Από την άλλη είναι η δειλία των Διευθυντών σχολείων που επιτρέπει τις καταλήψεις, όπως και η αδιαφορία της Πολιτείας να καταλογήσει τόσο τις ζημιές που προκαλούνται στις σχολικές εγκαταστάσεις στους υπεύθυνους και στους γονείς την «αμέλεια» στην ανατροφή των τέκνων τους.

Για τις καταλήψεις των σχολείων της Β/θμιας Εκπ/σης, τα αίτια που τις προκαλούν, τους υποκινητές και τους μηχανισμούς στήριξης, θα αναφερθούμε σύντομα σε ξεχωριστό σημείωμα, αιρετικοί στην γραφή μας, όπως πάντα. Δείτε στην συνέχεια την είδηση για τις καταλήψεις σχολείων στον Πύργο Ηλίας

Εκπαιδ-άρχης

—————————-

Λουκέτο σε τέσσερα σχολεία στον Πύργο

Από νωρίς άρχισαν οι καταλήψεις στα σχολεία, καθώς στον Πύργο σε τέσσερα λύκεια οι μαθητές δεν κατεβαίνουν για μάθημα.

Οι δικαιολογίες… ποικίλουν βέβαια, με άλλες να είναι σοβαρές και άλλες όχι και τόσο… Ελλειψη καθηγητών και στεγαστικό είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγγέλλουν μαθητές στον Πύργο.

Σύμφωνα με το ilialive, στο 1ο Λύκειο Πύργου η κατάληψη έχει να κάνει με το στεγαστικό, καθώς όπως αναφέρουν οι μαθητές οι αίθουσες «μπάζουν» νερά, ενώ αναφέρουν πως υπάρχει θέμα με το στέγαστρο, αλλά επίσης οι μπασκέτες εντός του προαυλίου είναι ακατάλληλες και ζητούν να απομακρυνθούν. Θέμα υπάρχει και με την έλλειψη σχολικού τροχονόμου στο δρόμο έξω από το σχολείο, όπως λένε.

Στο 2ο Λύκειο Πύργου τα προβλήματα είναι η έλλειψη αναλώσιμων ειδών, η αυστηρότητα των φυλάκων και η έλλειψη καθηγητή σχεδίου, ενώ θέμα με ακατάλληλες μπασκέτες καταγγέλλουν και οι μαθητές στο 3ο Λύκειο Πύργου. Μάλιστα ζητούν να γίνει αυτοψία από τον Δήμο πριν συμβεί κάποιοι ατύχημα. Επίσης, αναφέρουν πως η συγχώνευση τμημάτων στην Α’ και Β΄ τάξη έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται εργαστήρια και η έλλειψη φυσικού που δημιουργεί, όπως λένε, προβλήματα στην γ’ τάξη ενόψει πανελληνίων. Στο 4ο Λύκειο Πύργου πάλι, οι μαθητές κάνουν κατάληψη για τους συνοδούς της πενταήμερης που δεν έχουν δηλώσει, τα πολυάριθμα τμήματα στην Α’ λυκείου, την έλλειψη χαρτιού υγείας στις τουαλέτες και αντισηπτικού…

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged