Στην «μπουζού» ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την μαφία των φυλακών

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή.

Μετά τα όσα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και κρατείται στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στην Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, είναι ο δεύτερος δικηγόρος που κατηγορείται για την συγκεκριμένη υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Ενταλμα και για άλλον δικηγόρο

Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή έχει εκδοθεί και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Η εμπλοκή Λυκουρέζου

Yπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου. Για την υπόθεση, μετά από έρευνες, προέκυψαν νέα στοιχεία που οδήγησαν στην προφυλάκιση του δικηγόρου Αντωνόπουλου και σε επέκταση των ερευνών και στους δύο άλλους δικηγόρους.

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ένας συνεργάτης του επίσης δικηγόρος, φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -που είναι έγκλειστος για την υπόθεση Energa- το ποσό των 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Την καταγγελία είχε κάνει ο συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Παράλληλα Αλβανοί κακοποιοί που εμπλέκονται τόσο στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου όσο και στη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμπλέκονται στο κύκλωμα των φυλακών για το οποίο έχουν γίνει συστηματικές έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού και πλέον τα στοιχεία αυτά αποτελούν τον κορμό των ανακρίσεων που διεξάγονται στο εφετείο.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά Λυκουρέζου από τον ανακριτή

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αποδίδει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», σε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε για δύο δικηγόρους, ο ένας εκ των οποίων, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ήδη οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας του κ. Νικόπουλου που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 – υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών.

Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.

Οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα ο κ. Νικόπουλος, είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο – τότε – εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014.

Στο Σύνταγμα, το μεσημέρι, μετά από ένα ραντεβού -Πώς συνελήφθη ο Λυκουρέζος

Στο δρόμο, έξω από μεγάλο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος συνελήφθη την Πέμπτη στις 15:30 ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος μέχρι τις 15:30 βρισκόταν σε προσωπικό ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Κατά την έξοδό του τον πλησίασαν στελέχη της αντιτρομοκρατικής (καθώς αυτό το τμήμα χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού) και τον προσήγαγαν στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο κ. Λυκουρέζος οδηγήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για την «μαφία των φυλακών» και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.

Κρατείται στη ΓΑΔΑ ο Λυκουρέζος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αυτή την ώρα κρατείται στον 12ο όροφο στην αντιτρομοκρατική ενώ δεν έχει επιτραπεί ούτε στους συνεργάτες του να επικοινωνήσουν μαζί του.

Η ενασχόληση με την πολιτική

Ασχολήθηκε με την πολιτική και έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του 1974 στο Νομό Μεσσηνίας με την Ένωση Κέντρου, αποτυγχάνοντας όμως να εκλεγεί. Πολιτεύθηκε πάλι χωρίς επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές του 1977, ενώ το 1978 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Κατά την περίοδο της κυβερνήσεως Ράλλη ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού. Στις εθνικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Το 2003 και μετά την εφαρμογή στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης του 2001 του τροποποιημένου άρθρου 57, που αφορά το Επαγγελματικό ασυμβίβαστο βουλευτών, παραιτήθηκε της βουλευτικής του έδρας, επιλέγοντας να συνεχίσει να ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα. Στις εκλογές του 2004 συμπεριλήφθηκε στην δέκατη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 14 Ιανουαρίου του 2005 εξελέγη πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε., θέση από την οποία παραιτήθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Η πρώτη δικαστική περιπέτεια

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή τον Μάρτιο του 2012, ως συγκατηγορούμενος στη δίκη για το “Σκάνδαλο της Αιξωνής”, μιας υπόθεσης καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων αναδασωτέας δασικής και δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας στην πλαγιά του Υμηττού. Αθωώθηκε για τις βασικές κατηγορίες της απάτης και απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, ενώ κρίθηκε ένοχος μόνο για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του Δημοσίου. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν συνολικά 21 από τους 26 κατηγορούμενους σε ποινές έως και πεντάκις ισόβια, ανάμεσά τους δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και επιχειρηματίες.

Ποιους δικηγόρους είχε ζητήσει ο Κούγιας να κληθούν από τον ανακριτή πριν τη σύλληψη Λυκουρέζου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού μετά τη σύλληψη του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Το «παρασκήνιο» της υπόθεσης της φερόμενης εμπλοκής δικηγόρων στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» είναι πλούσιο καθώς ο προφυλακιστέος δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος που κατηγορείται πως εμπλέκεται είχε ζητήσει μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια να καλέσει ο ανακριτής τον κ. Λυκουρέζο.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, με κοινοποίηση προς την ηγεσία του Υπ.Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του ΔΣΑ, για λογαριασμό του Γιώργου Αντωνόπουλου ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν εκτός από τον κ. Λυκουρέζο και οι δικηγόροι:

Θέμης Σοφός «προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκε τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017»,

Ηλίας Αναγνωστόπουλος, «προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εγώ ουδέποτε άμεσα ή έμμεσα απαίτησα από τον Αρ. Φλώρο ή το Μ. Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων»,

Τάκης Μπαλτάκος «προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε σε καφετέρια με τον Αριστείδη Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

Τι είχε πει για τον Λυκουρέζο ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» – Η συζήτηση με δικηγόρο και δημοσιογράφο

 Σε διαλόγους που είχε ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον δικηγόρο του, αλλά και με δημοσιογράφο είχε αναφέρει και το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Σε διάλογο που είχε «ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» με τον προφυλακισμένο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο έγινε αναφορά σε συνάντηση που είχαν οι συνήγοροι του 65χρονου προφυλακισμένου δικηγόρου με την μεσολάβηση γνωστού ποινικολόγου, όπου φέρεται να ζήτησαν 2.000.000 ευρώ από τον επιχειρηματία, για να μην καταθέσει ο πελάτης τους σε βάρος του.

Ο διάλογος Λεκοτσάϊ-δικηγόρου -Τι ειπώθηκε για Λυκουρέζο

Αρχηγός Μαφίας: Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700 και… όχι δεν στο λέω για τα λεφτά, σου λέω ότι μου είπε για την άλλη φορά τώρα που έρχεται 15 (του μήνα), μου λέει πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουνε και ο Αλέξανδρος (Λυκουρέζος) και ο Γιώργος (Αντωνόπουλος).

  • 65χρονος δικηγόρος: Ναι ναι
  • Αρχηγός Μαφίας: Απλά θα είναι και ο ΦΛΩΡΟΣ
  • 65χρονος δικηγόρος: Βέβαια
  • Αρχηγός Μαφίας: Και εκεί σε κάποιες φάσεις θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες; Ότι όπως είπε εσείς θα πω, κατάλαβες; Τώρα εντάξει εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος, πέντε χιλιάρικα, πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια; Που με δύο εκατομμύρια πάει κάθε πρωί στην τουαλέτα και… ο κύριος Γιώργος (προφυλακισμένο δικηγόρος) έχει ανάγκη για τρία εκατομμύρια που ούτε για τουαλέτα δεν τους, με καταλαβαίνεις με τι έννοια…
  • 65χρονος δικηγόρος: Ναι βέβαια
  • Αρχηγός Μαφίας: Αυτά
  • 65χρονος δικηγόρος: Να σαι καλά
  • Αρχηγός Μαφίας: Να σαι καλά και εσύ, εγώ τι να σου πω, πότε… εσύ πότε βλέπεις να, να είσαι, να σηκωθείς, σε τέτοια εννοώ που μπορείς να μαζέψεις κανά φράγκο
  • 65χρονος δικηγόρος: Την Τρίτη Τετάρτη
  • Αρχηγός Μαφίας: Τρίτη Τετάρτη ε;
  • 65χρονος δικηγόρος: Ναι

Η συζήτηση με δημοσιογράφο και η αναφορά στον Λυκουρέζο

Η κουβέντα που είχε ο Κλοντιάν Λεκοτσάι με τον δημοσιογράφο στέκεται σε ένα CD με καταγεγραμμένες συνομιλίες, το οποίο υπάρχει σε δικογραφία και το οποίο δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο:

  • Αρχηγός Μαφίας: Ναι όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς θέλουμε για την υπόθεση δεν μπορούμε να ακούμε 68 giga που μιλάνε ο κόσμος ότι θέλουν.
  • Δημοσιογράφος: Δεν έχει σημασία, θα του πεις ποια θέλεις ακριβώς, θα του πει ο δικηγόρος από εκεί μέχρι εκεί.
  • Αρχηγός Μαφίας: Ααα
  • Δημοσιογράφος: Όχι όλο, θα του πει θέλω από εκεί ως εκεί να το εξετάσετε, από το τάδε λεπτό ως το τάδε λεπτό.
  • Αρχηγός Μαφίας: Ναι υπάρχει εκεί μέσα, υπάρχει ότι ο Αλέξανδρος, ο πως τον λένε ο Λ………. .
  • Δημοσιογράφος: Ναι
  • Αρχηγός Μαφίας: Ζητάει από το Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια εγώ ζητάω πέντε εκατομμύρια, έ κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο.
  • Δημοσιογράφος: Είναι αλήθεια αυτά.
  • Αρχηγός Μαφίας: Είναι αλήθεια;
  • Δημοσιογράφος: Ναι υπάρχει σε κατάθεση Από του δικηγόρου του Αναγνωστοπουλου του Φλώρου.
  • Αρχηγός Μαφίας: Μπράβο εκεί είναι το ωραίο.
  • Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή, κατάλαβες;

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged