Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Διακήρυξη για τις εκλογές στο Δήμο

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Στις εκλογές 26 Μαΐου για το Δήμο και την Περιφέρεια κάνε το βήμα! Δυνάμωσε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ

Απευθυνόμαστε στο Περιστέρι των εργαζόμενων, των ανέργων, των ανθρώπων του μόχθου στα μαγαζιά και τις βιοτεχνίες, των μεταναστών, των γυναικών και της νεολαίας.

  • Στο Περιστέρι των αγώνων και της προσφυγιάς
  • Σε όλους αυτούς που δεν χωράνε στη φυλακή της ΕΕ και της αντιλαικης πολιτικής.
  • Στείλτε με την ψήφο σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δοκιμασμένους αγωνιστές, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, καλλιτέχνες, νέους, ανθρώπους που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, που “δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό”.
  • Για να βάλουμε τέλος στο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές.
  • Να αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, να ανοίξει ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του.

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Περιστερίου είχαν συνέπεια, σταθερότητα και πάλεψαν με άξονα τις εργατικές λαϊκές ανάγκες:

  • Για τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Δήμο και το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση των γειτονιών μας που πνίγονται με την πρώτη βροχή
  • και απειλούνται με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.
  • Για την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη στις φτωχές οικογένειες του Δήμου μας.
  • Για τις ελλείψεις σε υποδομές Υγείας και Παιδείας. Για την άθλια κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟ, το μοναδικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Aθήνα και τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!
  • Για την προστασία των νοικοκυριών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • Για να μεταφερθεί, ΤΩΡΑ, η υγειονομική βόμβα, το αίσχος του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που βρίσκεται εγκατεστημένος μέσα στο πάρκινγκ της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή!
  • Για να προταχθεί η αξιοποίηση των ελάχιστων ελευθέρων χώρων που απομένουν στην ιδιοκτησία του Δήμου, διαμορφώνοντας χώρους άθλησης και αναψυχής
  • Για να παίρνει ο Δήμος θέση στήριξης στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, να δυναμώσει η διεκδίκηση!

Η πείρα των τελευταίων χρόνων έδειξε πιο καθαρά ότι η Τοπική Διοίκηση έχει μετατραπεί σε “όργανο” υλοποίησης την αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, δεμένο στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί ο Κλεισθένης Ι που είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.

Η Διοίκηση Παχατουρίδη:

  • Στον προϋπολογισμό του 2019, ψήφισε το 55% των εσόδων του δήμου να προέρχεται από φόρους του λαού του Περιστερίου. Την ίδια στιγμή, οι οφειλές στα δημοτικά τέλη ανέρχονται ήδη στα 8 εκ. €.
  • Δηλώνει “αδυναμία” να εισπράξει δημοτικά τέλη από εταιρείες-μεγαλοοφειλέτες. Για τα κατασχετήρια σε μικροοφειλέτες, όχι απλά αρνείται να μπλοκάρει την αποστολή τους, αλλά δεν το συζητά ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!
  • Εμφάνισε 15 εκατομμύρια € πλεόνασμα που δεν πήγε ούτε 1 € σε μετρα ανακούφισης. Όλα προίκα σε εργολάβους και ιδιώτες όπως στις υπηρεσίες του πράσινου, την 1η παιδική χαρά και το αναψυκτήριο του Άλσους
  • Έμειναν έξω από παιδικούς σταθμούς 265 παιδιά και άλλα τόσα και περισσότερα δεν έκαναν καν αίτηση. Τα τροφεία στα ύψη.
  • Ούτε ένα έργο δεν έχει συνοδευτεί από αντιπλημμυρικό, αντισεισμικό, αντιπυρικό σχεδιασμό. Η περιοχή της Φιλικών, το Ρουπάκι, τα Εκατόδεντρα, η Σικάγου και πολλές άλλες περιοχές πνίγονται στην πρώτη βροχή.
  • Τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν κάνει έλεγχο της στατικότητάς τους. Για το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου και της πυρασφάλειας των σχολικών κτιρίων που την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο δήμος, δεν βγάζουν άχνα. Για τη μεταφορά των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου κορόιδευαν γονείς και μαθητές, όπως κάνουν και για το 7ο και 10ο της Χωράφας, όπως κάνουν για το 28ο Δημοτικό.
  • Στηρίζουν φανατικά το αίσχος της μερικής απασχόλησης με πάνω από το 30% των δημοτικών υπαλλήλων να είναι με 8μηνες συμβάσεις δηλαδή με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.
  • Αξιοποιούν ως εργάτες στα απορριμματοφόρα τους εργαζόμενους από τα 8μηνα του ΟΑΕΔ, γεγονός που απαγορεύεται. Αποτέλεσμα της εντατικοποίησης είναι τα συχνά εργατικά ατυχήματα.
  • Πανηγύριζε μαζί με την κυβέρνηση που στο Περιστέρι υπάρχουν 24 οικογενειακοί γιατροί (1
  • ανά 12.000 κατοίκους), λειτουργώντας ως επιπλέον «κόφτες» στην πρόσβαση στα νοσοκομεία.
  • Μεθοδεύει την παράδοση σε ιδιώτες της περιοχής της Ψαραγοράς ενώ θα μπορούσε να δοθεί για αξιοποίηση από συλλόγους και φορείς του Περιστερίου.
  • Από τα 87 οικόπεδα που ανήκουν στον δήμο Περιστερίου, με καθεστώς χρησικτησίας, έχει “χάσει” τις δίκες στα περισσότερα, ενώ κάποια άλλα τα έχει αγοράσει (!!!) από καταπατητές.
  • Το νερό και το ρεύμα του γηπέδου του Ατρομητου που χρησιμοποιείται μόνο από την ΠΑΕ θα το πληρώνει ο Περιστεριώτκος λαός. 200.000€ !!! Την ίδια ώρα τα αθλητικά σωματεία στριμώχνονται σε γήπεδα που δεν έχουν τα στοιχειώδη.
  • Το Κέντρο Πρόληψης κατά των ναρκωτικών, “Οδοιπορικό”, που ανήκει θεσμικά στο δήμο Περιστερίου υπολειτουργεί λόγω της υποστελέχωσης. Πλήρης ανυπαρξία!

Το Περιστέρι των αγωνιστικών παραδόσεων να δώσει απάντηση στο μαύρο της ΕΕ που θρέφει το φασισμό και την αντίδραση, στα χαριεντίσματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με τους ναζί της Χρυσής Αυγής:

Η Διοίκηση Παχατουρίδη χρόνια τώρα έχει φασιστικές φωλιές στο ψηφοδέλτιό της. Φέτος το Φλεβάρη, ο δήμαρχος Περιστερίου φωτογραφιζόταν στον αγιασμό του Κολυμβητηρίου στον Λόφο Αξιωματικών δίπλα στον υπόδικο Γερμενή της Χρυσής Αυγής. Το 2010 από αυτό τον συνδυασμό άρχισε την “πολιτική του σταδιοδρομία” ο υπόδικος βουλευτής των φασιστών Μπούκουρας που μετα από χρόνια εκλαιγε στη Βουλή γιατί “δεν ήξερε” ότι χτυπούσε ματανάστες και κατατρεγμένους .

Στα όλα τα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τους όρους ζωής χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, στο Περιστέρι, η Διοίκηση Παχατουρίδη βρήκε άξιους συμπαραστάτες στους υπόλοιπους συνδυασμούς. Άλλοτε με εξαγορές, άλλοτε με συναινέσεις, άλλοτε με μεταγραφές προχώρησε απερίσπαστα την εφαρμογή κάθε αντιλαϊκής κατεύθυνσης που της έδινε η κυβέρνηση, είτε αυτή ήταν της ΝΔ, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτοί Ορίζοντες) πρέπει να τιμωρηθεί. Κανείς να μην ξεχάσει ότι στις προηγούμενες εκλογές είχαν βγάλει ανακοίνωση με τίτλο «τρείς κάλπες, μια επιλογή ΣΥΡΙΖΑ». Το προηγούμενο διάστημα δεν ασκούσε ουσιαστική κριτική στην Διοίκηση του Δήμου αφού συμφωνεί με την ουσία της πολιτικής κατεύθυνσης της Διοίκησης. Τώρα κάνουν τους δήθεν ανεξάρτητους. Ο επικεφαλής της ηταν χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του ταμείου Επικουρικών συντάξεων που κόπηκαν κατά 80%. Παχιά λόγια περί ανάπτυξης η οποία όπως οι ίδιοι δηλώνουν θα έρθει μέσω της Κ.ΑΛ.Ο και ΚΟΙΝΣΕΠ, δηλαδή με ενίσχυση των επιχειρηματιών και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων!!!

Η παράταξη του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ (Συνεργασία Ευθύνης) αφού έχασε τον προηγούμενο επικεφαλής της ο οποίος είναι πλέον Δημοτικός Σύμβουλος του Παχατουρίδη (κ.Πλέστης) πλέον κατεβάζει ως υποψήφιο τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο της διοίκησης Παχατουρίδη (κ.Βαθιώτης)!!! Ο ένας έφυγε, ο άλλος ήρθε αποτυπώνοντας και σε τοπικό επίπεδο την μεταγραφολογία της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Γεγονός που αποδεικνύει ότι τελικά οι άσπονδοι εχθροί προεκλογικά μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι μετεκλογικά αφού δεν διαφωνούν στα ουσιώδη.

Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αριστερή Κίνηση Περιστερίου) και η παράταξη της ΛΑΕ (Ριζοσπάστική Πρωτοβουλία) είναι γνωστοί για τις αυταπάτες που καλλιέργησαν για τον ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Βοήθησαν στην εξαπάτηση του λαού. Κανείς δεν ξεχνά πως καλούσαν το λαό να υπερασπίσει τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εκαναν πως ψάχνουν για το ποιο είναι το πρόσημο της κυβέρνησης, την ώρα που πετσοκόβονταν οι προϋπολογισμοί. Κανείς δεν ξεχνά τον ρόλο τους στο δημοψήφισμα – απάτη. Συνεχίζουν με την ίδια χρεοκοπημένη γραμμή. Αυτές οι δυνάμεις ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να οδηγήσουν το λαό σε γραμμή ρήξης.

Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια αποτελούνται είτε από ενεργά μέλη και στελέχη κομμάτων, είτε μέλη της Διοίκησης Παχατουρίδη που ξαφνικά τώρα ντύνονται με τον μανδύα του ανεξάρτητου.

Η παράταξη “Πέρασμα σε μια νέα σελίδα” του κ. Μουκουβίνα που ήταν επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο μετά την αποχώρηση του προηγούμενου επικεφαλής, κου Πλέστη ο οποίος προσχώρησε στην διοίκηση Παχατουρίδη.

Η παράταξη «Νέα Πορεία» του κ.Καλαντώνη είναι μια παράταξη που ανθίζουν όλα τα μπουμπούκια, από στελέχη της ΝΔ έως πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Το Περιστέρι είναι η περιοχή με τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο. Ούτε 1 τετραγωνικό μέτρο ανά κάτοικο (0,96m2,μελέτη του ΟΟΣΑ), αναλογία μικρότερη και από το Δήμο της Αθήνας.
  • Ο χώρος του γκαράζ και η παρακείμενη περιοχή του εκθεσιακού στα Ζουμπούλια είναι χαρακτηρισμένοι χώροι πρασίνου. Χρόνια τώρα το γκαράζ επεκτείνεται ως εστία μόλυνσης με τη λειτουργία του λειοτεμαχειστή και τη χρήση του χώρου ως σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Η αλήθεια είναι αυτή:

Ότι υποδομή διαθέτει σήμερα το Περιστέρι (ελεύθεροι χώροι, σχολεία, αποχετεύσεις, πάρκα) διαμορφώθηκαν την περίοδο που ήταν οι κομμουνιστές στη διοίκηση του δήμου.

Σήμερα η Διοίκηση στους πέντε Δήμους που έχουν Δήμαρχο κομμουνιστή (Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Καισαριανή και Ικαρία) φανέρωσε την αλήθεια για όλα όσα τάχα είναι «υποχρεωμένη μια Διοίκηση να εφαρμόζει και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς».

Συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει το σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια, βάζουν εμπόδια, παλεύουν για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκεί που έχουν την ευθύνη της διοίκησης και εκεί που είναι μειοψηφία είναι στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί. Δεν είπαν ποτέ ψέματα και δεν υποσχέθηκαν εύκολες λύσεις.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τις λαϊκές ανάγκες:

  • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες
  • Για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση της νεολαίας, πρόσβαση στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό
  • Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας
  • Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.
  • Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς)
  • Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό. Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι. Εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
  • Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
  • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.
  • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών.

Στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια Αττικής ο λαός δεν πρέπει να ψάχνει τις διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων, ανεξάρτητα από το μανδύα με τον οποίο εμφανίζονται. Μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά ενισχύοντας αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να εκφραστεί η γνήσια καταδίκη στην ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, των πολέμων, για να ανοίξει ο δρόμος που υπηρετεί τις λαικές ανάγκες.

Δυναμώνουμε την εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη.

Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού γιατί είναι το μόνο Κόμμα που σε προειδοποίησε για την ΕΕ, όταν τα άλλα κόμματα σου έλεγαν ότι “θα τρώμε με χρυσά κουτάλια”. Η ΕΕ ήταν και παραμένει συνασπισμός των μονοπωλίων. Δεν αλλάζει, ούτε διορθώνεται. Μπορεί μόνο να ανατραπεί με την πάλη των λαών.

Μοιραστείτε το:
Tagged