Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Αν τη νάρκωσαν θα φάνε ισόβια αντί για μόνο 10 χρόνια

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Η 24χρονη δείχνει το πρόσωπό της και τους καλεί να κάνουν το ίδιο

Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, με την 24χρονη κοπέλα να βρίσκει την ψυχική δύναμη να δείξει το πρόσωπό της και να κοιτάξει κατάματα τους βιαστές της, βροντοφωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να τους φοβηθεί

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη. Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, με την 24χρονη κοπέλα να βρίσκει την ψυχική δύναμη να δείξει το πρόσωπό της και να κοιτάξει κατάματα τους βιαστές της, βροντοφωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να τους φοβηθεί. Άλλωστε αυτοί είναι που πρέπει να φοβούνται, εφόσον την έχουν βιάσει…

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA, τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις –που αναμένονται επίσημα τις επόμενες ημέρες ή και ώρες– επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη για βιασμό.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών έδειξαν ότι εκτός από αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα.

Πρόκειται για ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη οι βιαστές

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, αφού εφόσον τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν η κατηγορία μπορεί να αναβαθμιστεί σε βιασμό -και πιθανόν σε ομαδικό βιασμό καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιοι προσπάθησαν να την παραλύσουν προκειμένου να ασελγήσουν πάνω της.

Η δίωξη που είχε ασκηθεί αρχικά ήταν συνεύρεση χωρίς συναίνεση, ένα αδίκημα το οποίο έχει ποινή έως δέκα χρόνια φυλάκισης, ωστόσο με το νέο ποινικό κώδικα ο βιασμός μπορεί να επιφέρει και ισόβια κάθειρξη στους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα, όπως αποκάλυψε το MEGA, θυμάται και δεύτερο πρόσωπο να συμμετείχε στην αποτρόπαια πράξη εις βάρος της. Ενώ θυμάται να υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο που βρισκόταν στον χώρο, ωστόσο δεν βρίσκεται σε θέση να τον αναγνωρίσει αυτή τη στιγμή.

Επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί της 24χρονης

Η 24χρονη έχει δηλώσει στις αρχές ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα που να μην μπορεί να οδηγήσει και να επιστρέψει στο σπίτι της. Η κοπέλα από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της.

Ειδικότερα η 24χρονη έχει καταθέσει ότι αναγνώρισε δύο άτομα και είπε ότι θυμάται ακόμα ένα άτομο να υπάρχει στο δωμάτιο. Με το δεδομένο των τοξικολογικών εξετάσεων τόσο ο 27χρονος θα κληθεί ξανά να καταθέσει όσο και ο δεύτερος που κατονόμασε η κοπέλα, ενώ το στοιχείο αυτό μπορεί να αναβαθμίσει την κατηγορία για ομαδικό βιασμό, που επισύρει ποινή ισοβίων.

Την ίδια στιγμή τα νέα δεδομένα φωτίζουν και την παράλληλη έρευνα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

Ο 27χρονος είχε παραδεχθεί τη συνεύρεση αλλά ανέφερε ότι έγινε με τη θέλησή της

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της, Αθανάσιος Ζιώγας, η κοπέλα που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία  και να σταθεί στα πόδια της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχεται και απειλές.

«Στη συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρεται βιασμός από τρία άτομα κατοίκους Αθηνών που έμεναν σε εκείνο το ξενοδοχείο. Η κοπέλα βρέθηκε εκεί κατόπιν προτάσεως γνωστών της από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Της προτάθηκε να πάει σε ένα πάρτι όπως και σε άλλες κοπέλες που ήταν εκεί. Ισχυρίζεται ότι στο ποτό της υπήρχε κάποιο υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση ποτού και η πράξη αυτή έγινε χωρίς τη θέλησή της», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως ο ένας από τους καταγγελόμενους ως δράστης του βιασμού παραδέχθηκε ότι είναι αυτός που συνευρέθη εκείνο το βράδυ με την 24χρονη, ισχυριζόμενος όμως ότι υπήρξε συναίνεση της κοπέλας.

Σε βάθος έρευνα

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών που προστίθενται καθημερινά για την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας απευθύνεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με σκοπό τη «σε βάθος και με πληρότητα έρευνα» με τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η 24χρονη καταγγέλλει.

————–

Αυτοί είναι οι 3 άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται

Το παζλ των «πρωταγωνιστών» του πάρτι στη Θεσσαλονίκη προσπαθούν να σκιαγραφίσουν οι αρχές στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης.

Τι συνέβη την νύχτα που καταγγέλλεται ο ομαδικός βιασμός; Ποιοι είναι οι τρεις άνδρες που συνάντησε η νεαρή κοπέλα και την έπεισαν να γυρίσει στο πάρτι και πώς συνδέονται με τον διοργανωτή;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, μια αναπάντητη κλήση στο κινητό της 24χρονης ήταν η αρχή του νήματος για τον εντοπισμό των κατηγορούμενων.

Τρία άτομα πρωταγωνιστούν στην ιστορία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι 3 άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό

Ο πρώτος που συνελήφθη είναι ο 27χρονος με τα αρχικά Λ.Β., ο οποίος φαίνεται πως κάλεσε την νεαρή κοπέλα στο κινητό λίγη ώρα πριν βρεθούν μαζί στο ασανσέρ.

«Στο ξενοδοχείο τρία άτομα τα οποία δεν γνώριζα με γλυκόλογα με έβαλαν μέσα στο ασανσέρ και με οδήγησαν στον 4ο όροφο. Τους είπα ότι θέλω να πάω στο δωμάτιό μου γιατί δεν αισθανόμουν καλά. Ξαφνικά βρέθηκα σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα και ήταν άλλο από αυτό του πάρτι» δηλώνει στην κατάθεσή της η 24χρονη.

Η αστυνομία ερεύνησε το δωμάτιο του Λ.Β. όπου βρέθηκε χάπι για τη στυτική δυσλειτουργία. Συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμό. Ο ίδιος υποστήριξε πως  συνευρέθηκε με την καταγγέλλουσα αλλά με την συναίνεσή της. Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο.

«Ο ίδιος επιμένει ότι δεν πρόκειται για βιασμό και αυτό θα φανεί στην πορεία της υπόθεσης. Ο εντολέας μου έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αισθάνεται ότι έχει διαταραχθεί η προσωπική και επαγγελματική του ζωή και αυτό που συμβαίνει είναι κάτι που έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στον ίδιο» δηλώνει ο δικηγόρος του 27χρονου.

Το δεύτερο πρόσωπο που αναγνώρισε η νεαρή κοπέλα  είναι ο 25χρονος  με τα αρχικά Λ.Ε. Η 24χρονη δεν τον είχε αναγνωρίσει αμέσως. Τον θυμήθηκε αργότερα. Πρόκειται για τον αδελφό του Λ.Β. που μάλιστα τον είχε συνοδεύσει όταν συνελήφθη. «Ημουν κι εγώ στο πάρτι. Όμως δεν μπήκα ποτέ στην σουίτα μαζί με τον αδελφό μου και την κοπέλα» δηλώνει ο 25χρονος.

Τώρα η ανακρίτρια περιμένει τα αποτελέσματα του DNA για να εξακριβωθεί αν ο Λ.Ε. βρισκόταν στο δωμάτιο του βιασμού ή όχι.

Οι αρχές αναζητούν το τρίτο πρόσωπο που όπως καταγγέλλει η 24χρονη την έβαλε στο ασανσέρ. Ήταν από εκείνους που προσπάθησαν να την πείσουν να γυρίσει στο πάρτι; Συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό; Ποια είναι η σχέση του με τους άλλους δύο;

Ποιος ο ρόλος του «διοργανωτή» του πάρτι στην υπόθεση;

Την ίδια ώρα ερευνάται ο ρόλος του Π.Μ. που εμφανίστηκε ως ο διοργανωτής του πάρτι και φαίνεται να πίεσε την κοπέλα να συμμετάσχει σε αυτό.

Στην αρχή φέρεται να ζητά συγνώμη από την 24χρονη, λίγες ώρες αργότερα όμως επανέρχεται με νέα ανάρτηση υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη δεν ήταν από τον ίδιο αλλά από πρόσωπο που έχει  μηνύσει για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία.

Το πρόσωπο αυτό είναι πρώην εργαζόμενος στο καφέ «Αχίλλειον», γνωστός στην νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης και γνωστός διοργανωτής διαφόρων πάρτι. Όλοι οι προαναφερθέντες έχουν κλείσει τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα έχουν μετατρέψει σε ιδιωτικά.

———————-

Χάπι βιασμού – Πού βρίσκουν οι δράστες το απαγορευμένο χάπι και πώς επιδρά;

Τα θύματα μπορεί να μην μπορούν να θυμούνται ξεκάθαρα την επίθεση, τον επιτιθέμενο ή τα γεγονότα που περιβάλλουν την επίθεση. Αν και σε πολλές χώρες της Ευρώπης η χρήση του έχει απαγορευθεί, τα κυκλώματα μπορούν και το προμηθεύονται εύκολα από το Διαδίκτυο και σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Ποπάι – Ο αγαπημένος ήρωας κλείνει τα 93 του χρόνια – To πραγματικό πρόσωπο πίσω από τον χαρακτήρα

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA, τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της νεαρής, ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της.

Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές έδειξαν ότι εκτός από αλκοόλ στο αίμα της εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με ποτό.

Στο περιθώριο αυτό έχει ανοίξει μία συζήτηση για το «χάπι βιασμού».

Τι είναι και πώς το προμηθεύονται;

Στη χώρα έχουν καταγραφεί άλλες έξι περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Μιλώντας στο Star, o αναπληρωτής ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Σφεληνιώτης, ανέφερε ότι «υπάρχουν τέσσερα – πέντε φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται με φαρμακευτική συνταγή κυρίως σε τοξικομανείς. Δυστυχώς χρησιμοποιούνται από μέλη κυκλωμάτων προκειμένου οι κοπέλες που πάνε μαζί τους να είναι άβουλα όντα στις ορέξεις του καθενός».

Ο αγγλικός όρος για το «χάπι βιασμού» είναι ο «date rape drugs». Χαρακτηρίστηκε έτσι τη δεκαετία του ’90.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες ουσίες, που δρουν συνήθως πιο εύκολα μαζί με το αλκοόλ.

Τα πιο δημοφιλή χάπια είναι το GHB και αυτά που περιέχουν την ουσία φλουνιτραζεπάμη (Vulbegal, Rohypnol, Hipnosedon).

Χορηγούνται αυστηρά μόνο με συνταγή γιατρού και μάλιστα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν απαγορευθεί. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2016 είχαν αποσυρθεί από τις αγορές της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Νορβηγίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.

Ωστόσο, τα κυκλώματα μπορούν και τα προμηθεύονται εύκολα από το Διαδίκτυο και σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή (5 ως 10 ευρώ).

Ποια η επίδραση αυτών των ουσιών;

Τα χάπια αυτά δεν έχουν χρώμα, οσμή ή γεύση και η πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοεί ότι έχει πάρει κάτι τέτοιο.

Η χρήση τους γίνεται για την υποβοήθηση σεξουαλικών επιθέσεων. Οι ουσίες «βοηθούν» τα θύματα να χάνουν την επαφή με το περιβάλλον τους και ουσιαστικά να αδυνατούν να αρνηθούν σεξουαλική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, η φλουνιτραζεπάμη είναι γνωστό ότι προκαλεί προδρομική αμνησία. Τα άτομα δεν μπορούν να θυμηθούν ορισμένα γεγονότα που βίωσαν υπό την επήρεια του φαρμάκου, γεγονός που περιπλέκει τις έρευνες.

Τα θύματα μπορεί να μην μπορούν να θυμούνται ξεκάθαρα την επίθεση, τον επιτιθέμενο ή τα γεγονότα που περιβάλλουν την επίθεση.

Όπως ισχυρίζεται και η 24χρονη, το τελευταίο που θυμάται από εκείνο το βράδυ είναι η συνάντηση και η συνομιλία που είχε με τρεις άνδρες. Το επόμενο πρωί ξύπνησε γυμνή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου χωρίς να θυμάται τι προηγήθηκε τις προηγούμενες ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επήρεια των ουσιών διαρκεί για κάποιες ώρες. Γι’ αυτό έχει λοιπόν, μεγάλη σημασία το πότε γίνεται η δειγματοληψία και όχι πότε διεξήχθησαν οι τοξικολογικές εξετάσεις αφού κάποιες ημέρες μετά το χάπι δεν ανιχνεύεται εύκολα.

———————

Θεσσαλονίκη – Αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών

«Το κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες» λένε οι πληροφορίες

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Στο αίμα της 24χρονης, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, φαίνεται πως εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νάρκωση, ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Μέχρι και ισόβια

Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, αλλάζει το κατηγορητήριο, με τους υπεύθυνους να βρίσκονται αντιμέτωποι με δίωξη για βιασμό. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν τα περί ομαδικού βιασμού, η ποινή που προβλέπεται είναι ισόβια.

Μέχρι στιγμής, στην υπόθεση επίσημα υπάρχει ένας δράστης, σύμφωνα με το MEGA. Ωστόσο η κοπέλα έχει αναγνωρίσει και δεύτερο άτομο, με τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων να αναμένονται για να κινηθεί η διαδικασία.

«Αν το θέμα δεν έπαιρνε διάσταση, η υπόθεση θα είχε κλείσει»

«Αν το θέμα δεν έπαιρνε διάσταση, η υπόθεση θα είχε κλείσει με την προσαγωγή του 27χρονου που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς αποδεικνύεται και ο βιασμός αλλά και το κύκλωμα. Ζητάμε από τις γυναίκες να ανοίξουν τα στόματά τους, και δεν ζητάμε από τους άντρες να μιλήσουν. Μήπως έχουμε επιτρέψει πολύ στα social media αυτό το πράγμα να “ξεφουσκώσει”;», σημείωσε η Μαρία Σαμολαδά, γενική διευθύντρια του GR TIMES.

Κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών

«Το κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισα να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα τις μεταφέρω στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης», αποκάλυψε από την πλευρά του ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Μετά την καταγγελία της κοπέλας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σιγά σιγά ανοίγουν τα «στόματα».

«4-5 άτομα τα ηγετικά στελέχη»

«Σύμφωνα με πληροφορίες τα ηγετικά στελέχη είναι 4-5 άτομα, ακούστηκαν κάποια ονόματα, κάποια μαγαζιά που μου είπαν χτες. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής 3-4 άτομα έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά στο κύκλωμα μαστροπείας και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη υπόθεση, αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπάρχει το γενικό πλάνο που σας είπα για τις φοιτήτριες, αλλά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που έχουν σαν αποστολή το να προσελκύουν κορίτσια και να τα σπρώχνουν σε τέτοιους είδους πάρτι», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν γίνει κάποιες επαφές με το περιβάλλον της κοπέλας, προκειμένου να αναλάβω την υπεράσπιση της κοπέλας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πρέπει να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση»

«Μέσα από την αφήγηση ξαναβιώνει ό,τι συνέβη. Είναι πολύ δύσκολο για αυτή την κοπέλα να εμπιστευτεί ξανά. Υπήρχε κόσμος που την κατηγόρησε που βρέθηκε εκεί, ενώ όλη η νέα γενιά πηγαίνει σε πάρτι. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να κατηγορούμε τα κορίτσια μας και να μη ρίχνουμε ευθύνη στους θύτες. Η γενιά αυτή έχει μεγαλώσει με το τρίπτυχο εξωτερική εμφάνιση, χρήμα και διασημότητα, και είναι μια γενιά ανθρώπων που δε δέχονται την απόρριψη. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας και άλλα πράγματα εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, να τους καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση. Όσο συνεχίζουμε να μιλάμε για την εικόνα, τα πράγματα αυτό το δρόμο θα παίρνουν», τόνισε από την πλευρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged