ΠΕΕΔΣΜΠΕ: «Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στον χώρο των σχολείων»

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή, έχει να επισημάνει τα εξής:

  1. Εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών στο χώρο των σχολείων, καθώς το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί και σε άλλα παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν, τα οποία είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς συντήρησης των σχολικών κτηρίων.
  2. Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα να σύρονται στα δικαστήρια και στα πειθαρχικά συμβούλια, όχι για κάποια δική τους παράλειψη, αλλά για χρόνια προβλήματα των σχολικών κτηρίων, που οφείλονται στη μακροχρόνια ελλιπή συντήρησή τους από τις υπηρεσίες των Δήμων, θα πρέπει να σταματήσει.
  3. Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:
  • Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας, Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης, με  ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια.
  • Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων και πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλα όσα διαπιστωθούν προβλήματα.
  • Επισκευή ή και εκ νέου εγκατάσταση Συστημάτων Πυροπροστασίας σε όλα τα σχολικά κτήρια με ευθύνη των Δήμων, και έκδοση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία των προβλεπόμενων Πιστοποιητικών Πυρασφάλειας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                                                             Η Γεν. Γραμματέας           

     Τηλέμαχος Κουντούρης                                                  Παρασκευή Κουτσαντώνη

Μοιραστείτε το:
Tagged