Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με 51,91% – Η Κύπρος μπαίνει σε νέα εποχή

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Ευχές του απερχόμενου πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη στον νεοεκλεγέντα Νίκο Χριστοδουλίδη. O Νικόλας συνεχάρη τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του στην Προεδρία

Παραδοχή ήττας από Μαυρογιάννη: Συνεχάρη τον Χριστοδουλίδη * “Δεν θα παραμείνω στο πολιτικό σκηνικό”

Όλες οι προβλέψεις και οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν και ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πλέον ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαδέχεται τον Νίκο Αναστασιάδη. Επικράτησε με έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Επικοινώνησαν μαζί του και τον συνεχάρησαν ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος Εξωτερικών και Άμυνας της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον συνεχάρη για την εκλογή του και τον προσκάλεσε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επικοινωνία της με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του. Η Πρόεδρος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και επισήμανε ότι η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα είναι εγγύηση για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Η κ. Σακελλαροπούλου προσκάλεσε τον κ. Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Αθήνα, όταν το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

Κάθε επιτυχία στα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει, ευχήθηκε και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη. «Συγχάρηκα τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία στα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter. Επιπρόσθετα ο Αναστασιάδης αναφέρει ότι επικοινώνησε και με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον οποίο συνεχάρη για το αξιόλογο, όπως γράφει, εκλογικό αποτέλεσμα και το ήθος που επέδειξε κατά την προεκλογική περίοδο.

Ήδη, τον έχουν συγχαρεί τηλεφωνικά ο συνυποψήφιός του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου , ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και όλοι οι πρόεδροι των κομμάτων που το στήριξαν (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Παγκύπρια

  • Εγγεγραμμένοι: 561.273
  • Ψήφισαν: 406.626 (72.45%)
  • Αποχή: 154.647 (27.55%)
  • Έγκυρα: 394.225 (96.95%)
  • Άκυρα: 8.422 (2.07%)
  • Λευκά: 3.979 (0.98%)

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

  • 91% 204.633
  • +19.9% (σε σχέση με τον πρώτο γύρο)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

  • 09%189.592
  • +18.5%

Πηγή: hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged