O πιο αποτυχημένος παντοδύναμος

Αναλύσεις
Μοιραστείτε το:

Όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, αλλά άφησε ίχνη παντού

Θα γραφτεί στα εγχειρίδια της Ιστορίας μας, ως ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος παντοδύναμος που πέρασε ever από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

O πιο ανίκανος παντοδύναμος

O Παππάς είχε αναλάβει τους περίφημος αρμούς της εξουσίας και είχε ως εφόδιο την απεριόριστη δύναμη που δίνει η λευκή επιταγή του αρχηγού. Ομως όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς σε όλα, αλλά άφησε ίχνη παντού: από τον Καλογρίτσα ως τον Αρτεμίου και από τον Πετσίτη ως τον Παπαγγελόπουλο.

Οχι, ο Νίκος Παππάς δεν θα μείνει στην ιστορία ως επίδοξος οργανωτής αριστερού παρακράτους.

  • Ούτε ως ανενδοίαστος πολυπράγμων που κρυβόταν κάτω από κάθε πέτρα του καλντεριμιού που ονομαζόταν «διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
  • Ούτε ως σκοτεινός άνθρωπος του παρασκηνίου μιας απέλπιδας προσπάθειας να καταλυθούν συνταγματικά κατοχυρωμένοι θεσμοί ενός κράτους.
  • Ούτε ως αποδιοπομπαίος τράγος μιας παράταξης που δεν μέτρησε σωστά το μπόι της και έκανε σάλτο στο κενό πιστεύοντας ότι θα την διασώσουν οι ιδεοληψίες της.

Όλα αυτά είναι δομικά στοιχεία του χαρακτήρα και της δράσης του, όμως στην ιστορία θα μείνει για άλλο λόγο.  Ο Νίκος Παππάς θα γραφτεί στα εγχειρίδια της Ιστορίας μας, ως ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος παντοδύναμος που πέρασε ever από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Διαθέτοντας την  απεριόριστη δύναμη που δίνει η λευκή επιταγή του αρχηγού, αφενός απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα κυβερνητικά και κομματικά projects που ανέλαβε να φέρει σε πέρας, αφετέρου αποδείχτηκε ανήμπορος να φυλάξει τα νώτα του.

Η δράση του αποδείχθηκε ατελέσφορη και καταστροφική από την αρχή ως το τέλος. Και για τον ίδιον και για τον πολιτικό του προϊστάμενο και για την ίδια την παράταξη του. 

Μετρήστε projects και κάντε τον απολογισμό:

  1. Τηλεοπτικές άδειες. Η απόλυτη αποτυχία, η πρώτη βαριά ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τον κρεμάει στα μανταλάκια ο Καλογρίτσας.
  2. Υπόθεση κατάληψης της Δικαιοσύνης, παρέα με τον Παπαγγελόπουλο. Τους παγιδεύει ο εκβιαζόμενος Μιωνής.
  3. Ιστορία Πετσίτη. Τον πήραν χαμπάρι και οι πέτρες.
  4. Ταξίδια στον Μαδούρο. Έμαθε για τον Αρτεμίου και τις δουλειές τους ακόμα και η κουτσή Μαρία.
  5. Υπεύθυνος της ΕΡΤ. Κατάφερε να εκνευρίσει ακόμα και τον Φίλη. Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Σε τρία χρόνια έκανε λιγότερα από το ένα εκατοστό όσων έκανε ο Πιερρακάκης μέσα σ’ έναν χρόνο. 

Προφανώς είχε αναλάβει το δυσκολότερο project όλων. Τους περίφημος αρμούς της εξουσίας. Να τους καταλάβει, να ισοπεδώσει όλους τους παλιούς λειτουργούς τους και να φτιάξει καινούργιους «δικούς τους» με την απαραίτητη στελέχωση.

Παραλλήλως με την κατάληψη των αρμών, να κλείσει στην φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους και να ενοχοποιήσει τον ίδιο τον αρχηγό της αντίπαλης παράταξης μέσω της συζύγου.

Αυτή η βεντάλια θα εξασφάλιζε την μακροημέρευση της παράταξης του στην εξουσία. Μέσα ενημέρωσης, Δικαιοσύνη, εξόντωση αντιπάλων. Δύσκολο project, αποδοτικό αν πάει καλά αλλά βρώμικο.

Αποδείχτηκε ντιπ ανίκανος. Απέτυχε σε όλα. Όσο πονηρή είναι η φάτσα του, τόσο αναποτελεσματικό αποδείχτηκε το έργο του. Και όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς, αλλά άφησε ίχνη παντού. Σαν τον κλέφτη που μήτε να κλέψει κατάφερε, μήτε να μην τον πιάσουν.

Τραγωδία. Στις χολιγουντιανές ταινίες, κάτι τέτοιοι έχουν κακό τέλος. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ απολογείται καθημερινά για τον Νίκο. Τον άλλοτε παντοδύναμο και ανεξέλεγκτο, που σπατάλησε την απεριόριστη δύναμη του σε αποτυχίες και ανοησίες.

Σε παρωδίες παρακρατικών δράσεων και σε υπερφίαλες κομπορρημοσύνες. Τελικά η δρακογενιά δεν έβγαλε δράκους, νυφίτσες και κουνάβια γέννησε η μαύρη…    

Δημήτρης Ευθυμάκης

Πηγή: Protagon.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged