Νέα Μορφή για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση (μακέτες – σχέδια – Βίντεο)

Αρχαιολογία
Μοιραστείτε το:

Νέα εποχή για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση

Μια νέα εποχή πρόκειται να ξεκινήσει για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς παρουσιάστηκε μελέτη που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανάπλαση, που στοχεύει να μεταμορφώσει το κέντρο της Αθήνας.

Η μελέτη με την καινούργια εικόνα του Μουσείου δημοσιοποιήθηκε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «σίγουρα θα αποτελέσει μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης και μια ευκαιρία να προσελκύσουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο περισσότερους επισκέπτες».

Το έργο φέρει τις υπογραφές των αρχιτεκτονικών γραφείων Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ και Αλέξανδρου Τομπάζη, ενώ πρόκειται να δώσει μια νέα πνοή στο Μουσείο που στεγάζει μια από τις σημαντικότερες συλλογές προϊστορικής και αρχαίας ελληνικής τέχνης παγκοσμίως. Μάλιστα, το αρχικό νεοκλασικό κτήριο των Ludwig Lange και Ernst Ziller χρονολογείται από το 1866-1874 και απέκτησε διάφορες προσθήκες στα χρόνια που ακολούθησαν.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την αναβάθμιση και επέκτασή του το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «θα εκσυγχρονιστεί ώστε να γίνει ένας χώρος ανοικτός που θα ανταποκρίνεται σε σύγχρονα πρότυπα ποιότητας και βιωσιμότητας. Η αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που αποτελεί έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ των σύγχρονων Ελλήνων και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, συμβολίζει επίσης την ενδυνάμωση της Ελληνικής πολιτιστικής προσφοράς προς τους διεθνείς επισκέπτες μετά από μία χρονιά που σημείωσε ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα.

Η πρόταση εμπνεύστηκε από την ουσία του αρχικού σχεδιασμού του Lange – μια ρομαντική ιδέα, επηρεασμένη από τον φιλελληνισμό της εποχής, για ένα αστικό τοπίο με εκτενείς ανοικτούς χώρους μέσα στον πυκνό αστικό ιστό – και χρησιμοποίησε το εμβληματικό κτήριο ως αφετηρία για τον σχεδιασμό, πλαισιώνοντάς το με έναν ρομαντικών αναφορών κήπο».

Μοιραστείτε το:
Tagged