Κυριάκος Πιερρακάκης για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ: ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή χιλιάδων υποψηφίων…

Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή χιλιάδων υποψηφίων που δούλεψαν σκληρά για να εισαχθούν στις σχολές που επιθυμούσαν. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, όμως, οι νέοι μας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι αυτή δεν είναι παρά μόνο μια σελίδα από τις πολλές που έχουν να γράψουν στην πορεία της ζωή τους. Εύχομαι τα αποτελέσματα να αποτελέσουν την αρχή μιας μεγάλης διαδρομής που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν την καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού τους.»

Όλη η ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή χιλιάδων υποψηφίων που δούλεψαν σκληρά για να εισαχθούν στις σχολές που επιθυμούσαν. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, όμως, οι νέοι μας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι αυτή δεν είναι παρά μόνο μια σελίδα από τις πολλές που έχουν να γράψουν στην πορεία της ζωή τους. Εύχομαι τα αποτελέσματα να αποτελέσουν την αρχή μιας μεγάλης διαδρομής που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν την καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού τους.

Εχθές, στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συζητήσαμε για τον σχεδιασμό και, κυρίως, την υλοποίηση των μεγάλων τομών που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό μας. Από την προσχολική αγωγή μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, το πρόγραμμά μας συγκροτεί ένα πυκνό πλέγμα αλλαγών με στόχο την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και την παροχή ακόμα καλύτερων εφοδίων για όλες τις νέες και όλους τους νέους μας.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με εκπροσώπους από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και να συζητήσουμε για τους βασικούς άξονες της στρατηγικής μας. Στην Καστοριά, στο πλαίσιο της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων, συζητήσαμε με τις Πρυτανικές Αρχές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τις προτεραιότητες του προγράμματός μας που στόχο έχουν την αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Μεταξύ άλλων μέτρων, δρομολογούμε την αύξηση των απολαβών του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού, την ενίσχυση των κονδυλίων για την έρευνα και τη χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών μέσω πανεπιστημιακών ταμείων.

Παράλληλα, συναντήσαμε τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού, καθώς επίσης και τους Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Ανταλλάξαμε απόψεις επί του συνόλου των θεμάτων που απασχολούν τις Ομοσπονδίες και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στη βάση εποικοδομητικού διαλόγου.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό τη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και που δοκιμάζουν τους συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές της χώρας. Στο νησί της Ρόδου, διευθυντές και ιδιοκτήτες σχολείων, οι πρυτανικές αρχές και το προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και μαθητές βρέθηκαν, όλοι, στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Κλείνοντας, μια ειδική αναφορά στην τραγική απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, των Αντιπτεράρχων Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Η πατρίδα θρηνεί για τον χαμό τους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους και στους συναδέλφους τους.  

Μοιραστείτε το:
Tagged