Κριός: Το ζώδιο που είναι γνωστό για το φλογερό πάθος του και το πρωτοποριακό του πνεύμα – 6 μύθοι που μπορεί να είναι και αλήθειες

LifeStyle
Μοιραστείτε το:

Κριός: Αν βάλει έναν στόχο, θα κάνει τα πάντα για να τον υλοποιήσει. Στο λεξικό του δεν υπάρχει η αποτυχία. Είναι ειλικρινής και ευθύς, αλλά όχι ακραίος. Σε κάνει να καταλαβαίνεις πως λέει με αγάπη ό,τι λέει. Γιατί σε νοιάζεται. Άπαξ και μπεις στη λίστα, θα σε στηρίζει και θα σε προστατεύει μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Εκτός και αν κάνεις κάτι ακραίο. Όχι επειδή θέλει να φανεί ο ίδιος φανταστικός -στην πλάτη σου- αγαπά την πρόκληση και βουτάει με το κεφάλι σε αυτήν, με κάθε ευκαιρία. Δύσκολα θα προσπεράσει. Αν και δεν φοβάται το ρίσκο, εν τούτοις αυτό δεν σημαίνει πως είναι και απερίσκεπτος. Όταν θέλει όμως, μπορεί να γίνει πολύ στρατηγικός. Όταν τώρα, δεν βρίσκει δρόμους, τους δημιουργεί. Πέραν της δημιουργικότητας, «έχει» και την επινοητικότητα. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν εμπόδια που μπορούν να τον σταματήσουν, αν θέλει κάτι.

————————-

Τι λέει ο μύθος, η αστρολογία αλλά και ο λαός για το ζώδιο του Κριού, που είναι γνωστό για το φλογερό του πάθος και το πρωτοποριακό του πνεύμα.

Mην επαναλαμβανόμαστε. Αν έχεις γεννηθεί έως και τα ‘90s, όσο και αν δεν θες να το παραδεχθείς έχεις ασχοληθεί με τα ζώδια. Ακόμα και στο επίπεδο να πρέπει να απαντήσεις σε σχετική ερώτηση -με το άτομο που στην έκανε να ξινίζει μούτρα, να ζητάς το λόγο και να μαθαίνεις τα mainstream χαρακτηριστικά που πήρες πακέτο με τη γέννηση σου.

Ασχολολύμαστε σήμερα  με το ζώδιο του μήνα ή για την ακρίβεια, έως τις 19 του Απρίλη: τον Κριό.

Το πρώτο λοιπόν, ζώδιο του ζωδιακού κύκλο είναι γνωστό για το φλογερό του πάθος και το πρωτοποριακό του πνεύμα. Έχει για έμβλημα το κριάρι και αυτό έχει οδηγήσει στην παρανόηση πως είναι πάντα έτοιμο για καυγά. Αυτή δεν είναι η μόνη παρανόηση που υπάρχει για τον Κριό, που κάνει καριέρα και ως «τολμηρό ζώδιο της φωτιάς».

Θα δούμε τους επικρατέστερους μύθους (ή αλήθειες) αφού πρώτα τακτοποιήσω ένα άλλο θέμα.

Τι λέει ο μύθος για τον Κριό

Στην ελληνική μυθολογία, ο Κριός δεν συνδέεται άμεσα με έναν συγκεκριμένο θεό όπως κάποια άλλα ζώδια. Αντίθετα, συνδέεται με τον Χρυσόμαλλο Δέρας.

Ο βασιλιάς της Βοιωτίας, Αθάμας έχοντας πάρει τον χρησμό από το μαντείο των Δελφών ότι ήταν ευθύνη του γιου του, Φρίξου το γεγονός πως δε φύτρωσε το σιτάρι εκείνη τη χρονιά, αποφάσισε να τον θυσιάσει. Η μητέρα του Φρίξου, Νεφέλη είχε πεθάνει και από τον ουρανό έστειλε ένα κριάρι με χρυσό δέρμα για να σώσει το παιδί της.

Το κριάρι άρπαξε τον Φρίξο και την αδελφή του, Έλλη και τους πήγε στην Κολχίδα. Η Έλλη έπεσε στη θάλασσα (εκεί που είναι σήμερα ο Ελλήσποντος). Ο Φρίξος έφτασε στην Κολχίδα και θυσίασε το κριάρι στον Δία. Έδωσε το χρυσόμαλλο δέρας στον τοπικό βασιλιά, Αιήτη ως ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Η προβιά αυτή έγινε το αντικείμενο της περίφημης αναζήτησης του Ιάσωνα και των Αργοναυτών.

Και πώς συνδέονται όλα αυτά με το ζώδιο; Ο αστερισμός του Κριού απεικονίζει ένα κριάρι στον ουρανό που ταυτίζεται με τον Χρυσόμαλλο που έσωσε τον Φρίξο. Έτσι, ως ζώδιο αντιπροσωπεύει το θάρρος, την ανθεκτικότητα και το πρωτοποριακό πνεύμα του κριαριού που ενσάρκωσε ο Φρίξος κατά την απόδρασή του.

Τι λέει η αστρολογία για τον Κριό

Κυβερνούμενος από τον Άρη, τον πλανήτη του πολέμου και της δράσης, ο Κριός καίει με παθιασμένη ένταση. Αντιμετωπίζει τη ζωή με κέφι και ενθουσιασμό, πάντα έτοιμος για μια πρόκληση. Είναι ανεξάρτητος και διεκδικητικός και χαράζει το δικό του δρόμο. Δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες και να ανοίξει νέους δρόμους. Είναι ηγέτης με αυτοπεποίθηση και δεν χάνει χρόνο στο overthinking. Το μόνο που μπορεί να τον σταματήσει είναι η παρορμητικότητα -που πηγάζει από τη φύση του. Αν βάλει έναν στόχο, θα κάνει τα πάντα για να τον υλοποιήσει. Στο λεξικό του δεν υπάρχει η αποτυχία.

Tι λέει ο λαός για τους Κριούς

  • Είναι πάντα θυμωμένος

Με κύρια χαρακτηριστικά το πάθος και η παρόρμηση, θα ήταν φύσει αδύνατο να μη νιώθει έντονα τα συναισθήματα του. Όπως φουντώνει γρήγορα και εύκολα, ξεφουντώνει επίσης εύκολα και γρήγορα. Επίσης, ενθουσιάζεται και απογοητεύεται με την ταχύτητα που φτάνει από τα 0 στα 200 χιλιόμετρα η φετινή McLaren στο πρωτάθλημα της Formula 1. Δεν κρατά κακίες, μάλλον γιατί ελπίζει ότι ουδείς θα κρατήσει σε αυτόν, για το ορμητικό του ταμπεραμέντο.

  • Είναι εγωιστής

Πάντα σύμφωνα με τις «γενικές οδηγίες» των ειδικών, ο Κριός εκτιμά όσο λίγα άλλα ζώδια την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Πολύ συχνά παίρνει και τις πρωτοβουλίες που νιώθει πως χρειάζεται για να ζήσει το όραμα του. Δύσκολα ακολουθεί το δρόμο άλλων. Προτιμά να κάνει ό,τι έχει αποφασίσει ο ίδιος και ας τσακιστεί. Αν τον αμφισβητούν, ακόμα καλύτερα αφού ευδοκιμεί σε αυτήν τη συνθήκη. Ένα άλλο επίσης, σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως δεν χρειάζεται τη συνεχή επικύρωση άλλων. Εφόσον πιστεύει ο ίδιος πως κάνει κάτι όσο καλύτερα μπορεί, είναι ΟΚ. Όλα αυτά σημαίνουν πως είναι εγωιστής;

  • Είναι πολύ πιστός

Το περιπετειώδες πνεύμα του φαίνεται να τον κάνει να ποθεί πάντα να ζήσει νέες εμπειρίες. Ο ενθουσιασμός του ωστόσο, εξαρτάται και από μια άλλη παράμετρο, πέραν της ικανοποίησης του ιδίου: αν μοιράζεται ή όχι την εμπειρία. Όταν τη μοιράζεται, η χαρά δεκαπλασιάζεται. Θα έλεγες πως είναι το ζώδιο της παρέας, ένας απλοχέρης και loyal τύπος για όσους θεωρεί ως φίλους του. Άπαξ και μπεις στη λίστα, θα σε στηρίζει και να σε προστατεύει μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Εκτός και αν κάνεις κάτι ακραίο.

  • Είναι ειλικρινής και ευθύς

Υπάρχουν άνθρωποι που προτάσσουν την ειλικρίνεια ως χαρακτηριστικό των αλληλεπιδράσεων τους και θεωρούν πως δεν έχει σημασία πώς λες κάτι, αλλά τι λες. Δεν ξέρω για εσένα, ωστόσο εγώ αποφεύγω αυτές τις περιπτώσεις. Χρειάζομαι την ενσυναίσθηση. Κάτι που δίνει ο Κριός. Είναι ειλικρινής και ευθύς, αλλά όχι ακραίος. Σε κάνει να καταλαβαίνεις πως λέει με αγάπη ό,τι λέει. Γιατί σε νοιάζεται. Όχι επειδή θέλει να φανεί ο ίδιος φανταστικός -στην πλάτη σου.

  • Είναι καπάτσος

Με όσα έχεις διαβάσει έως εδώ, μπορείς να καταλάβεις γιατί αγαπά την πρόκληση και βουτάει με το κεφάλι σε αυτήν, με κάθε ευκαιρία. Δύσκολα θα προσπεράσει. Αν φοβάται το ρίσκο, εν τούτοις αυτό δεν σημαίνει πως είναι και απερίσκεπτος. Μην τα ξαναλέμε. Είναι ζώδιο της φωτιάς. Άρα έχει το κουράγιο ως by default λειτουργία. Όταν θέλει όμως, μπορεί να γίνει πολύ στρατηγικός. Όταν τώρα, δεν βρίσκει δρόμους, τους δημιουργεί. Πέραν της δημιουργικότητας, «έχει» και την επινοητικότητα. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν εμπόδια που μπορούν να τον σταματήσουν, αν θέλει κάτι.

  • Είναι φυσικός ηγέτης

Φταίει εκείνος που έχει την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα, αλλά και το χάρισμα να ηγηθεί καταστάσεων; Δεν κρύβεται. «Βγαίνει» μπροστά, παίρνει πρωτοβουλίες και επειδή όπως σου είπα ήδη η μοναξιά είναι εχθρός, παρακινεί τους φίλους και συνεργάτες τους να ακολουθήσουν το όραμα του. Θα ήταν βέβαια, χρήσιμο να τους ρωτήσει αν θέλουν να ακολουθήσουν -ακόμα και αν μπορούν.

Πηγή: oneman.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged