Ιταλία: Συνελήφθη ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα – Κρύβονταν για 30 χρόνια – Η ασθένειά του τον «πρόδωσε»

Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

Ο 60χρονος Ντενάρο συνελήφθη έξω από μια ιδιωτική κλινική στο Παλέρμο, μαζί με έναν συνεργό του. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότ ήταν τακτικός επισκέπτης εκεί, μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε πέρσι, καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Η κλονισμένη υγεία ήταν ο λόγος που έβαλε τέλος στα 30 χρόνια ζωής φυγοδικίας του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, τον νο.1 καταζητούμενο Ιταλό μαφιόζο μέχρι τη σύλληψή του τη Δευτέρα.

Ο 60χρονος Ντενάρο συνελήφθη ακριβώς έξω από μια ιδιωτική κλινική στο Παλέρμο μαζί με έναν συνεργό του. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι ο ήταν τακτικός επισκέπτης εκεί, μετά από εγχείρηση καρκίνου που υποβλήθηκε πέρσι.

Η ασθένεια «είναι ένα από τα γεγονότα στη ζωή ενός καταζητούμενου που τον αναγκάζει να βγει στο φως», δήλωσε ο εισαγγελέας του Παλέρμο Πάολο Γκουίντο σε συνέντευξη Τύπου.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα της αστυνομίας

Αφού η αστυνομία έλαβε μια πληροφορία ότι ήταν άρρωστος, ερεύνησε άλλους πιθανούς υπόπτους παρόμοιας ηλικίας και κατάστασης, ελέγχοντας εν μέρει τη βάση δεδομένων του εθνικού συστήματος υγείας.

Το ερευνητικό έργο ήταν «αδιάκοπο, συνεχές και σταδιακό», δήλωσε ο στρατηγός Πασκουάλε Αντζελοσάντo, των ειδικών δυνάμεων ROS των Καραμπινιέρι.

Πρόσθεσε ότι με την πάροδο των ετών η αστυνομία είχε συλλάβει περισσότερους από 100 φερόμενους συνεργούς του Ντενάρο – μεταξύ των οποίων η αδελφή του και άλλα μέλη της οικογένειάς του – και κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ, υπονομεύοντας καίρια το δίκτυο υποστήριξής του.

Σύλληψη χωρίς αντίσταση

Τελικά, ο άνδρας που είναι γνωστός ως “U Siccu” (ο Αδύνατος) ή “Diabolik” (Διάβολος) δεν προέβαλε καμία αντίσταση και δεν προσπάθησε να διαφύγει, δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας του Παλέρμο, Μαουρίτσιο ντε Λουτσία.

«Πιάσαμε έναν πολύ επικίνδυνο φυγά χωρίς να χρειαστεί να ασκήσουμε βία, δεν χρειάστηκε καν να χρησιμοποιήσουμε χειροπέδες», είπε.

Κατά τη σύλληψή του, ο Ντενάρο φορούσε ένα πολυτελές ρολόι αξίας 35.000 ευρώ, καθώς και ένα καφέ σακάκι με γούνινη επένδυση, γυαλιά και ένα καφέ και λευκό μάλλινο καπέλο.

Σημειώνεται πως η αστυνομία δεν γνώριζε πώς έμοιαζε ο Μεσίνα Ντενάρο – εκτός από τις εικόνες που δημιουργήθηκαν από υπολογιστή και βασίστηκαν σε φωτογραφίες που ο ίδιος ήταν αρκετά νεότερος.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Ντενάρο πέρασε τη ζωή του κρυμμένος σε διάφορα μέρη της Ιταλίας, αλλά πιο πρόσφατα έμενε στην επαρχία Τραπάνι, στη δυτική Σικελία.

Αρκετά υγιής για να πάει φυλακή

Ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τον βαθμό στον οποίο οι πολιτικές και άλλες διασυνδέσεις του κατεστημένου επέτρεψαν στον μαφιόζο να διαφεύγει της δικαιοσύνης για τόσο μεγάλο χρονικό διάσημα. Εν τω μεταξύ, ο τενάρο φαίνεται ότι θα περάσει το υπόλοιπο τη ζωής τους πίσω από τα κάγκελα.

Καταδικασμένος ερήμην για μια μακρά λίστα δολοφονιών, μεταξύ των οποίων και ενός έφηβου αγοριού του οποίου το σώμα διαλύθηκε σε οξύ, είναι αρκετά υγιής για να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή, επέμειναν οι εισαγγελείς.

«Σίγουρα θα τύχει μεταχείρισης και φροντίδας, όπως είναι το δικαίωμα κάθε Ιταλού πολίτη – σε μια φυλακή», δήλωσε ο Γκουίντο.

Ματέο Μεσίνα Ντενάρο – Ποιος είναι ο διαβόητος αρχινονός που διέφευγε επί 30 χρόνια

Ο 60χρονος σήμερα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο είχε καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή στις δολοφονίες των εισαγγελέων Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο το 1992. Είχε διαφύγει της σύλληψης το 1993 και έκτοτε καταζητούνταν.

Τριάντα χρόνια καταζητούνταν ο Νο 1 αρχηγός της ιταλικής μαφίας και αρχηγός της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος εν τέλει συνελήφθη από το Σώμα των Καραμπινιέρων στην ιδιωτική κλινική “La Maddalena”, στο Παλέρμο, όπου βρισκόταν για θεραπεία.

Μετά τη σύλληψή του, ο πρώην πλέον φυγάς κρατείται σε μυστική τοποθεσία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής εισαγγελέα του Παλέρμο Μαουρίτσιο Ντε Λουτσία, ο οποίος έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός μαφιόζος δεν ήταν ποτέ ο «μοναδικός αρχηγός της σικελικής μαφίας».

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο στρατηγός Πασκάλ Αντζελοσάντο, της μονάδας ειδικών δυνάμεων ROS του Σώματος των Καραμπινιέρι, πρόσθεσε ότι ο Ντενάρο φορούσε ρολόι αξίας 35.000 ευρώ όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Η επιχείρηση της σύλληψης

Ο 60χρονος σήμερα μαφιόζος Ματέο Μεσίνα Ντενάρο είχε καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή στις δολοφονίες των εισαγγελέων Τζιοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο το 1992. Ο ίδιος είχε διαφύγει της σύλληψης το 1993, και έκτοτε καταζητούνταν.

Τα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι πιστεύεται ότι ο Μεσίνα πάσχει από καρκίνο. Ο Μεσίνα Ντενάρο είχε κλείσει ραντεβού στο νοσοκομείο εδώ και αρκετό καιρό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, προσθέτοντας ότι η αστυνομία είχε μεταφέρει κρυφά αστυνομικούς στο κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας για να προστατεύσει άλλους ασθενείς.

Σημειώνεται πως η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του από τον Σεπτέμβριο, όπου τότε είχαν συλληφθεί 35 άτομα ως ύποπτα μέλη της μαφίας, ωστόσο δεν είχε εντοπιστεί ο ίδιος ο Ντενάρο.

Ο αρχινονός κατάγεται από τη μικρή πόλη Κεστελβετράνο κοντά στην Τράπανι και, εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες, πιστεύεται πως ήταν ο άνθρωπος που αποφάσισε για πολλές ακόμη δολοφονίες.

Εκτός αυτού, όπως επισημαίνει το Reuters, το 1993 βοήθησε στην οργάνωσή της απαγωγής ενός 12χρονου αγοριού, του Τζουζέπε Ντι Ματέρο, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον πατέρα του από το να καταθέσει εναντίον της μαφίας. Το αγόρι κρατήθηκε σε αιχμαλωσία για δύο χρόνια πριν στραγγαλιστεί και το σώμα του διαλυθεί σε οξύ. Η τραγική ιστορία του 12χρονου αγοριού είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από δύο Σικελούς σκηνοθέτες και είχε φτάσει μέχρι το Φεστιβάλ των Καννών.

«Ο Διάβολος»

Πολλά αδιάφορα και περίεργα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τον αρχινονό της Ιταλίας, ο οποίος πιστεύεται πως έχει δώσει στον εαυτό του το παρατσούκλι «Ο Διάβολος».

Παραδείγματος χάριν, είναι γνωστό ότι πάσχει από έναν ελαφρύ στραβισμό, ότι του αρέσουν τα γλυκά και ότι περνάει τις περισσότερες ώρες του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και λύνοντας γρίφους. Επίσης είναι γνωστό πως έχει σταματήσει να φορά πουκάμισα που έχουν κεντημένα τα αρχικά του ονόματός του, καθώς θεωρούσε πως αυτό θα πρόδιδε την ταυτότητά του.

Κι ενώ η αστυνομία της Ιταλίας γνωρίζει τόσες άχρηστες και μη λεπτομέρειες για εκείνον από καταθέσεις άλλων μαφιόζων, ένα πράγμα δεν γνώριζε μέχρι πριν από λίγο διάστημα, την τοποθεσία του.

Ο αρχηγός των Κόζα Νόστρα δεν αναζητούνταν μόνο από τους Καραμπινιέρι, αλλά από τις Αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ηταν επισήμως δηλαδή και ο Νο 1 καταζητούμενος νονός σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και οι ολλανδικές Αρχές είχαν στήσει επιχείρηση, το περασμένο έτος, σε εστιατόριο της Χάγης για τον εντοπισμό του. Φυσικά εκείνος δεν ήταν εκεί.

Πριν συλληφθεί, η τελευταία φορά που λέγεται πως εθεάθη στην Ιταλία ήταν το 1993 στο θέρετρο Φόρτε Ντι Μάρμι μαζί με ακόμη δύο έμπιστους φίλους του.

Αδίστακτος μαφιόζος

Σε κάθε περίπτωση, οι ιστορίες που λέγονται γι’ αυτόν περιγράφουν τη φιγούρα ενός αδίστακτου μαφιόζου, έτοιμου να σκοτώσει ακόμα και αθώους. Ενός παμπόνηρου νονού, αλλά ταυτοχρόνως κι ενός πολύ «συνετού» ανθρώπου.

Τα παιδικά του χρόνια όμως δεν ήταν τόσο σκοτεινά. Ο ίδιος πήγε δημοτικό στην Τράπανι και στη συνέχεια αποφοίτησε από το τεχνικό ινστιτούτο εμπορίου Ferrigno στο Καστελβετράνο.

Έχω μετανιώσει…

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο «Ο αόρατος», γραμμένο από τον Τζιάκομο Ντι Γκιρολάμο, σε επιστολή που βρέθηκε από την αστυνομία το 2015 ο ίδιος ο Ντενάρο έγραψε: «Οσον αφορά τη ζωή μου, έχω μετανιώσει για κάποια πράγματα. Ενα από αυτά ήταν ότι δεν παρακολούθησα το λύκειο. Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου. Ο μεγαλύτερος θυμός μου πηγάζει από το γεγονός ότι ήμουν καλός μαθητής, μόνο που αποσπάστηκα από κάτι άλλο».

Για την απομάκρυνσή του από το σχολείο και τη σύνδεσή του με τη μαφία τη μοναδική ευθύνη φέρει ο πατέρας του. Ο Φραντσέσκο Ντενάρο ήταν αρχιμαφιόζος του Καστελβετράνο και είχε συνάψει στενή συμμαχία με τους κατοίκους του χωριού Κορλεόνε, την κυρίαρχη φατρία στην Ιταλία από το 1980 μέχρι το 1990.

Η στενή σύνδεση του πατέρα του με τη μαφία είχε αποτέλεσμα ο Μεσίνα να λάβει ενεργό δράση σε ηλικία 20 ετών.

Ηταν τόσο αδίστακτος, που όταν ένας αστυνομικός διευθυντής στο Καστελβετράνο άρχισε να τον ερευνά, εκείνος τον σκότωσε.

Ο αρχινονός συμπεριλήφθηκε επισήμως στον κατάλογο των καταζητούμενων στις 2 Ιουνίου του 1993. Ο ίδιος είχε γίνει ήδη τότε επικεφαλής της «Κόζα Νόστρα» στην επαρχία Τράπανι και ήταν αδιαμφισβήτητος ηγέτης της νέας γενιάς μαφιόζων.

Τα χρήματα της μαφιόζικης οργάνωσης προέρχονταν κυρίως από συμβόλαια, συμφωνίες και συναλλαγές στην περιοχή της Τράπανι. Από τα «έσοδα» ένα ορισμένο ποσοστό έπρεπε να καταβληθεί στον Ντενάρο. Εκτός αυτών, πολλά ακόμη χρήματα προέρχονταν από την παράνομη διάθεση όπλων, ξέπλυμα χρήματος και φυσικά τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο αρχινονός όλα αυτά τα χρόνια είχε συνάψει συμφωνίες με εγκληματικές οργανώσεις στη Νότια Αφρική, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και τη Βόρεια Αφρική, ενώ ο ίδιος ασκούσε έναν στρατιωτικού τύπου έλεγχο στην περιοχή της Τραπάνι.

Ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια ήταν αυτός που αποφάσιζε ποιοι έπρεπε να θανατωθούν και αυτός που διοικούσε τον «στρατό» στους «πολέμους» μεταξύ των οικογενειών της μαφίας. Εκτός αυτών, πολλά χρήματα προέρχονταν επίσης από τα αρχοντικά της περιοχής. Η οικογένειά του είχε ουσιαστικά το μονοπώλιο στον κατασκευαστικό τομέα της ιταλικής επαρχίας, με αποτέλεσμα να γίνεται ανέγερση κτιρίων παρανόμως σε όλο το μήκος της ακτής του Καστελβετράνο και της Μαζάρα Ντελ Βάλο.

Αποφάσεις ζωής και θανάτου

Ο Ντενάρο, λοιπόν, ήταν ο άνθρωπος που αποφάσιζε ποιος θα πεθάνει· από μαφιόζους, δικαστές, αστυνομικούς, μέχρι δημοσιογράφους και «λιποτάκτες» της Κόζα Νόστρα.

«Μια μέρα ο Ματέο ήρθε να με δει για να με ρωτήσει τι σκέφτομαι σχετικά με μια σειρά δολοφονιών που θα γίνονταν εναντίον κάποιων γνωστών δημόσιων προσώπων, όπως ο Μπάουντο, ο Κονστάντσο, ο Μαρτέλι, ο Σαντόρο, και άλλων. Μου είπε ότι αυτό θα αποσταθεροποιούσε το κράτος. Του απάντησα: «Είναι ένα καλό σχέδιο», είχε αναφέρει ένας μαφιόζος στην κατάθεσή του ονόματι Φραντσέσκο Τζεράκι.

Ωστόσο ο Μεσίνα Ντενάρο, παρά τις τόσες απόπειρες δολοφονίας και τους φόνους, προσπαθούσε να παριστάνει έναν άνθρωπο που δεν μοιάζει με τον κλασικό μαφιόζο. Αυτό άλλωστε το διαπιστώνει κανείς κοιτώντας απλώς και μόνο το παρουσιαστικό του.

Οι επιστολές του Ντενάρο

Σε μια επιστολή με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2005, που βρέθηκε σε μια εγκαταλελειμμένη βάση και υπογράφεται με το όνομα Αλέσιο (ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε συχνά), έγραφε: «Σήμερα ζω όπως μου υπαγόρευσε η μοίρα. Σκέφτομαι μόνο να είμαι ένας δίκαιος άνθρωπος. Εχω κάνει τη δικαιοσύνη φιλοσοφία της ζωής μου και ελπίζω να πεθάνω ως δίκαιος άνθρωπος, όλα τα άλλα δεν έχουν καμία αξία».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Μη νομίζετε ότι τα λέω αυτά με αλαζονεία. Αν κάποιος με γνώριζε, θα παρατηρούσε την ταπεινότητα σε αυτά που λέω. Δεν έχω κακία και μίσος για κανέναν. Εχω γνωρίσει βαθιά απόγνωση και έχω νιώσει μοναξιά. Εχω γνωρίσει την κόλαση και ήμουν μόνος. Εχω πέσει πολλές φορές και έχω σηκωθεί ξανά μόνος μου. Εχω γνωρίσει την αχαριστία από όλους και έχω μείνει μόνος. «Εφαγα και τρέφομαι στη μοναξιά μου. Μπορεί ένας άνθρωπος που έχει περάσει όλα αυτά τα πράγματα σιωπηλά να έχει πίστη; Εγώ δεν έχω πίστη. Σήμερα περιμένω να εκπληρωθεί το πεπρωμένο μου ακολουθώντας αυτή τη σκέψη: «Είδα τι μου έδωσε η ζωή και δεν φοβήθηκα, δεν έστρεψα το κεφάλι μου προς την άλλη πλευρά και δεν συγχώρεσα ό,τι δεν μπορεί να συγχωρεθεί».

Δεν υπάρχει τίποτα κατώτερο από το να αναμειγνύεται η δικαιοσύνη με την πολιτική

Σε μια άλλη επιστολή, ο Ντενάρο αναφέρει: «Ο Jorge Amado, Βραζιλιάνος συγγραφέας, είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα κατώτερο από το να αναμειγνύεται η δικαιοσύνη με την πολιτική, και συμφωνώ μαζί του. Οσον αφορά τον θάνατο, νομίζω ότι είχα μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν».

Ο Ντενάρο έγινε ο απόλυτος ηγέτης της Cosa Nostra όταν ο δάσκάλος του και αρχινονός Τότο Ριίνα φυλακίστηκε το 1993. Ωστόσο ο Ντενάρο φαίνεται πως μόνο απογοήτευση προκάλεσε στον Ριίνα με τις ενέργειές του. «Ο Ματέο θεωρεί πια τον εαυτό του σπουδαίο. Το μόνο που θέλει είναι να βγάλει λεφτά από τα αιολικά εργοστάσια» είχε αναφέρει ο ίδιος μέσα από τις φυλακές.

Η κόρη που δεν είδε ποτέ τον πατέρα της

Εκτός από τα σκοτεινά σχέδια του Ντενάρο, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως έχει μια κόρη, τη Λορέντζα, η οποία δεν έχει δει ποτέ τον πατέρα της, ενώ πλέον και εκείνη και η μητέρα της δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν ο Ντενάρο.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Ματέο είχε αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του από το 2018, όταν το μοναδικό άτομο που είχε απέραντη εμπιστοσύνη, η αδελφή του, φυλακίστηκε.

Το δίκτυο επικοινωνίας του

Εκτοτε, σύμφωνα με αστυνομικές έρευνες, ο ίδιος φαίνεται να έδινε εντολές μόνο μέσω ενός δικτύου εξαιρετικά έμπιστων αγγελιοφόρων. Δεν χρησιμοποιούσε τηλέφωνο, παρά μόνο σημειώματα.

Μάλιστα ο ίδιος κάποτε είχε επιδιώξει να επικοινωνήσει με τον πρώην δήμαρχο του Καστελβετράνο, ονόματι Αντόνιο Βακαρίνο, ο οποίος στην πραγματικότητα ενεργούσε για λογαριασμό της SISDE, της ιταλικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών. Ο Βακαρίνο ήρθε σε επαφή με τον Μεσίνα Ντενάρο, προσποιούμενος ότι ήθελε να ανοίξει μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγριτζέντο.

Οι δύο τους άρχισαν να ανταλλάσσουν γράμματα. Στο πρώτο, Ντενάρο έγραφε: «Ολοι οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί μου έχουν παρατσούκλια. Το δικό σας θα είναι Σουετόνιους, και αυτό θα σας προστατεύσει από περιττούς κινδύνους. Θα πρέπει να μου στείλετε τον φάκελο με την απάντησή σας μέσω του ίδιου προσώπου με το οποίο θα διατηρείτε επαφή. Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε. Πρέπει να μου στείλετε το γράμμα με την απάντηση το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Μπορεί επίσης να παραδώσετε το δέμα σας στις 19 του μηνός, αλλά όχι αργότερα από τις 20, αλλιώς δεν θα φτάσει ποτέ. Επίσης δεν θα λάβετε την απάντησή μου αμέσως.

Ωστόσο όταν η εφημερίδα “La Repubblica” ανακάλυψε ότι ο Βακαρίνο ενεργούσε στην πραγματικότητα για λογαριασμό της SISDE, ο Ντενάρο διέκοψε κάθε επαφή.

Πώς παρέμεινε στο απυρόβλητο

Θεωρείται πως ο ίδιος κατάφερε να παραμείνει στο απυρόβλητο για 30 ολόκληρα χρόνια χάρη σε αυτό το σύστημα επικοινωνίας. Η αστυνομία δεν είχε καν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, αλλά μόνο μια ηχογράφηση στην οποία ακούγεται η φωνή του. Η ηχογράφηση φυλάσσεται στο αρχείο του δικαστηρίου της Marsala και χρονολογείται από το 1993. Επίσης όλες οι φωτογραφίες που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία ήταν παλιές και δεν έχουν χρονοσήμανση καθώς δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. Η σύλληψή του έγινε με βάση μόνο μερικές αναπαραστάσεις για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει στα 60 χρόνια του.

Διακοπές στην Ελλάδα με ψευδώνυμο

Πιστεύεται πως ο ίδιος ζούσε εδώ και πολύ καιρό μακριά από τη Σικελία, ακόμα και εκτός Ιταλίας. Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με ψεύτικο όνομα, νοσηλεύτηκε στη Βαρκελώνη για ασθένεια του κερατοειδούς του. Σύμφωνα με μεταγενέστερα στοιχεία, ο ίδιος έχει επισκεφτεί την Αυστρία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Τυνησία και φυσικά την Ελλάδα. Στην Ελλάδα μάλιστα φαίνεται να είχε έρθει το 1994 για διακοπές με τη σύντροφό του, Μέσι, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ματέο Κρακολίτσι.

Πηγή: Reuters, kathimerini.gr, BBC, Vox News

Μοιραστείτε το:
Tagged