Camelot Portfolios: Η μοναδική εταιρία δημοσκοπήσεων που πρόβλεψε την νίκη Τραμπ το 2016, προβλέπει την επανεκλογή του

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Camelot Portfolios: Η δημοσκόπηση που έπεσε μέσα το 2016 στις ΗΠΑ προβλέπει ένα… συγκλονιστικό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου

Επί του παρόντος, οι μεγάλες δημοσκοπήσεις δίνουν στον πρώην Αντιπρόεδρο Joe Biden ένα πολύ καθαρό προβάδισμα 9,7 μονάδων σε εθνικό επίπεδο έναντι του Προέδρου Trump

Η εταιρία δημοσκοπήσεων που έπεσε μέσα το 2016 στις ΗΠΑ προβλέπει ένα… συγκλονιστικό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου

Με την Ημέρα των Εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020 να απέχει λιγότερο από ένα μήνα, εξετάζουμε ποιο κόμμα θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο, τη Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων αναφέρει η Camelot Portfolios.

Επί του παρόντος, οι μεγάλες δημοσκοπήσεις δίνουν στον πρώην Αντιπρόεδρο Joe Biden καθαρό προβάδισμα 9,7 μονάδων σε εθνικό επίπεδο έναντι του Προέδρου Trump – σύμφωνα με το RealClearPolitics.

Και οι στοιχηματικές εταιρίες υποδηλώνουν 67% πιθανότητα νίκης του Biden στις 3 Νοεμβρίου 2020. Επιπλέον, υποδηλώνουν ότι οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν τόσο τη Γερουσία 66% όσο και την Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποσοστό 88%.

Με απλά λόγια, η νίκη των δημοκρατικών προεξοφλείται και έχει τιμολογηθεί ως ένα ευνοϊκό αφήγημα για τα χρηματιστήρια. Θα ήταν εύκολο λοιπόν να πούμε ότι ο Biden σαρώνει, ο Trump χάνει και έτσι να αναμένουμε το αποτέλεσμα. Αλλά, φυσικά, οι μεγάλες δημοσκοπήσεις ήταν όλες λάθος το 2016, ιδίως για τον Πρόεδρο.

Με βάση την ανάλυση της Camelot Portfolios, το αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου 2020 θα είναι σοκαριστικό καθώς ο Trump θα επανεκλεγεί, είτε με μικρό είτε με μεγάλο περιθώριο. Είναι πολύ πιθανό ότι ο Trump θα κερδίσει τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα και την Αριζόνα. Εάν ναι, μια νίκη στην Πενσυλβάνια ή το Μίσιγκαν πιθανότατα θα τον βάλει στην κορυφή της κούρσας.

Και μιλώντας για «σοκαριστικό», η Camelot σημειώνει ότι, όσον αφορά τη Γερουσία και την Βουλή των Αντιπροσώπων, φαίνεται επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ειδικά αν ο Trump έχει προβάδισμα.

Από την άλλη πλευρά, η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στον Δημοκρατικό έλεγχο.

Τι συνέβη στην αγορά πριν τον κορωνοιό

Το 2017, ο δείκτης S&P 500 ανέκαμψε με σχετικά συνεπή τρόπο, κατά κύριο λόγο, κατά την άποψή μας, λόγω των φορολογικών περικοπών.

Σε αντίθεση με τις προειδοποιήσεις ότι μια προεδρία Trump θα οδηγούσε σε πτώση την Wall, κυρίως από τον Paul Krugman, το S&P σημείωσε ράλι 57,7% από τις εκλογές στις 7 Νοεμβρίου 2016 έως 6 Οκτωβρίου 2020 χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μερίσματα.

Οι στοιχηματικές

Με βάση τον διαδικτυακό ιστότοπο στοιχημάτων PredictIt.org, η πιθανότητα των Δημοκρατικών να κερδίσουν τον Λευκό Οίκο είναι 63%, να κερδίσουν την Γερουσία 66%, να κερδίσουν την Βουλή των Αντιπροσώπων 88%.

Στη συνέχεια, εξετάζουμε τον χάρτη των Πολιτειών μετά τις εκλογές του 2016:

 • Το 2016, η υπουργός Εξωτερικών H. Clinton έλαβε 65.853.514 ψήφους, ή 48,2% των έγκυρων ψήφων.
 • Ο Trump έλαβε 62.984.828 ψήφους, ή 46,1%. (πηγή: Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή)
 • Ο Trump κέρδισε εύκολα την Clinton με 306 ψήφους έναντι 232 για την Clinton.

Αυτό το αποτέλεσμα δεν προέβλεπε σχεδόν καμία δημοσκόπηση το 2016, όταν οι περισσότερες από τις μεγάλες δημοσκοπήσεις ήταν λάθος, αλλά όχι όλες:

Μεταξύ αυτών των μεγάλων εταιριών δημοσκοπήσεων, η Clinton προηγείτο του Trump κατά 3,2% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από την Ημέρα των Εκλογών.

Ο Όμιλος Trafalgar ανακηρύχθηκε η καλύτερη δημοσκοπική εταιρεία του προεδρικού αγώνα του 2016. Ήταν μια από τις ελάχιστες εταιρίες δημοσκοπήσεων που προέβλεπε ότι ο Trump θα κερδίσει.

Λίγοι, φαίνεται, έδωσαν προσοχή στις έρευνες του Ομίλου Trafalgar – μιας συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Γεωργία. Το μυστικό της επιτυχίας της Trafalgar είναι ότι προσαρμόζει καλύτερα την ψηφοφορία για να συμπεριλάβει τους ψηφοφόρους του Trump που δεν δηλώνουν ότι θα το ψηφίσουν.

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας προέβλεψε επίσης σωστά τη νίκη του Trump το 2016, καθώς και το Brexit.

Οι νέες προβλέψεις

 • Ο Trump ηγείται του Biden με 46% προς 45%, σε εθνικό επίπεδο.
 • Ο Trump θα κερδίσει 320 εκλέκτορες και ο Biden 218.
 • Το 77% των ψηφοφόρων του Trump δεν θα παραδεχόταν σε φίλους και οικογένεια ότι τον ψήφισαν
 • Ο νόμος και η τάξη είναι το κορυφαίο ζήτημα (32%).
 • Η οικονομία είναι δεύτερη (30%).
 • Οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται τον Trump 60% περισσότερο στην οικονομία παρά τον Biden  40%.

Κατά την Camelot οι Ρεπουμπλικάνοι είναι επίσης πιθανό να διατηρήσουν τον έλεγχό τους στη Γερουσία.

 • Οι σημερινές ισορροπίες στην Γερουσία είναι 53 Ρεπουμπλικάνοι και 47 Δημοκρατικοί και Ανεξάρτητοι.
 • Οι πιο ευάλωτες Πολιτείες είναι: Alabama, Colorado, Maine, Michigan.
 • Οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας με 52 έδρες.
 • Στην βουλή των Αντιπροσώπων θα κυριαρχήσουν ακόμη μια 4ετία οι δημοκρατικοί.

Πηγή:  bankingnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged