Λύση: Τα «σκ@τ@» των άλλων μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σας κα Μαίρη…;

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Όλοι θέλουν  την βολή τους, κανείς όμως δεν θέλει μπροστά στην πόρτα του όχι απλώς τα «σκατά» των άλλων, αλλά ούτε τα δικά του. Ο λόγος για τους σκουπιδοτενεκέδες που ο δήμος τοποθετεί στους δρόμους, προκειμένου οι δημότες να τοποθετούν σ’ αυτούς τα οικιακά και όχι μόνο απορρίμματά τους ώστε η συλλογή τους από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας να είναι ταχύτατη.

Υποτίθεται  ότι ο Δήμος έχει επιλέξει τα σημεία στα οποία τοποθετεί τους κάδους συλλογής απορριμμάτων, ώστε αφενός αν εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο αριθμό νοικοκυριών ανά οδό και αφετέρου να μην προκαλούν αυτοί ενόχληση στους περιοίκους ή το αίσθημα της δυσμενούς μεταχείρισης.

Τα πράγμα επιβαρύνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της ταχύτατης σήψης των οργανικών υπολειμμάτων που ρίχνονται στους κάδους, αποτελώντας στην ουσία το 90% της μάζας των απορριμμάτων που συγκεντρώνονται σ’ αυτούς.

Η ζύμωση ή αν θέλετε η σήψη αυτών των οργανικών σκουπιδιών έχει σαν συνέπεια την εμφάνιση επιβλαβών για την δημόσια υγεία εντόμων, όπως μύγες, σκνίπες, κουνούπια και λοιπά, όπως επίσης και την εμφάνιση αστικών αρουραίων που τρέφονται με αυτά, χωρίς να παραλείπεται η έντονη δυσοσμία που κάνει την παραμονή στους γύρω χώρους αφόρητη και ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Αυτοί είναι και οι ποιο σοβαροί λόγοι που κανένας δεν θέλει τα «σκατά» των άλλων μπροστά στην πόρτα του.

Στην Αγίου Ελευθερίου, στην Νέα Ζωή, λίγο ποιο πάνω από τον ομώνυμο ιερό ναό. όμως, υπάρχει μία ιδιαίτερη κατάσταση που διαιωνίζεται λόγω της αδιαφορίας των υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου. Σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου, όχι μεγαλύτερο των τριάντα μέτρων υπάρχουν πέντε και ενίοτε έξι κάδοι σκουπιδιών, που για διαφόρους λόγους οι περίοικοι τους σπρώχνουν στα συγκεκριμένα σημεία.

Στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχουν μόνο τρεις κατοικίες και φαίνεται ότι αυτό είναι και το κίνητρο  τα πολυπληθή νοικοκυριά των γύρω περιοχών να φέρνουν τους κάδους μπροστά σ’ αυτές και να ρίχνουν τα σκουπίδια τους σ’ αυτούς.

Ήδη η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη για όσους διαβιούν στις δύο κατοικίες, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες συντελούν στην εμφάνιση όλων όσων αναφέρθηκαν ποιο πάνω.

Στο συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν πέντε λύσεις:

α) Η αυτοδικία, εναντίον όλων όσων μεταφέρουν τους κάδους στα συγκεκριμένα σημεία, λύση που αποκλείεται…

β) Το «άδειασμα» των κάδων στο οδόστρωμα, ώστε το πρόβλημα να γίνει πρόβλημα όλων και να αναγκασθούν οι υπηρεσίες του δήμου να κινητοποιηθούν

γ) Μεταφορά των κάδων, ναι μεταφορά τους εμπρός στην είσοδο του δημαρχείου και μάλιστα την ώρα που είναι γεμάτη με γονείς και παιδιά…

δ) Μεταφορά των κάδων εμπρός από την είσοδο της κατοικίας της κας Μαίρης… για να γευθεί με την σειρά της όλα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σημείο

ε) Μήνυση για  έκθεση αλλά και της ατομικής της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από σκόπιμες ενέργειες του Δήμου.

Εξυπακούεται ότι η στήλη προτείνει μόνο τις λύσεις που καλύπτονται από την απόλυτη νομιμότητα. Όπως νόμιμα, σύμφωνα πιθανόν με τις υπηρεσίες του δήμου είναι να έχει «τα σκατά» των άλλων μπροστά στην πόρτα της.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ο καθένα πρέπει να υποκύπτει και να δέχεται ότι του αναλογεί, μέσα πάντα στους κανόνες που διέπουν την κοινή συμβίωση των ανθρώπων, ο ένας κάδος απορριμμάτων που θα πρέπει να υπάρχει στο σημείο είναι πάντα αποδεκτός. Οι πέντε ή έξι, όμως; Εκτός εάν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι για την συγκεκριμένη συγκέντρωσή τους.

Είπαμε, όμως, ποιος δέχεται τα σκατά των άλλων μέσα στην πόρτα του;

Εξελίξεις στο θέμα πολύ σύντομα…

Δημ-άρχης…

Μοιραστείτε το:
Tagged