Αλέξης… το καμάρι μας: Δεν φταίει σε τίποτα – «Φονιάδες» του λαού η ΕΕ και ο Κ. Μητσοτάκης

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Τα παίζει όλα για όλα ο Τσίπρας… μετωπική με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασωθεί

ΣΕ μια απίστευτη κίνηση, πολύ υψηλού όμως πολιτικού ρίσκου προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέλεξε να επιτεθεί μετωπικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα “καμπανάκια” που χτύπησε για την ελληνική οικονομία, επιλέγοντας παράλληλα να επιχειρήσει να ρίξει την ευθύνη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή – υποτίθεται – ότι με όσα αναφέρει “έχει ανοίξει την όρεξη των πιο συντηρητικών κύκλων των Βρυξελλών”! Χωρίς να το αντιλαμβάνεται, οι αναφορές του αναδύουν ηττοπάθεια και μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα φέρει, αν νομίζει ότι έτσι θα ανακόψεις τις διαρροές προς το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη…

Η στρατηγική του Τσίπρα είναι να επιλέξει να ρισκάρει ότι το εκλογικό σώμα έχει ξεχάσει τι συνέβη πριν την εκλογή της κυβέρνησής του, την εποχή δηλαδή του “go back κυρία Μέρκελ”, του “θα τους παίζουμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουν”, ξέχασε ακόμα και όσα είχε αναφέρει για αυταπάτες στη μοναδική μέχρι στιγμής έμμεση απολογία του και επιστρέφει στην ίδια τακτική, υποστηρίζοντας ότι όλα τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί.

Υποστηρίζει εκ νέου, εμμέσως, ότι “λεφτά υπάρχουν” και δεν τον αφήνουν να τα μοιράσει όπου αυτός επιλέγει, στο πλαίσιο της περιώνυμης αλά ελληνικά αναδιανομής, αδιαφορώντας για την ποσοτικοποίηση των επιχειρημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – όπως πάντα άλλωστε – τα οποία εξηγούν ότι στον χειρισμό της οικονομίας, καλές είναι οι ιδεολογικές διακηρύξεις ενός εκάστου, η ζοφερή πραγματικότητα όμως κρύβεται στα νούμερα, στα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εξηγήσει πως είναι δυνατόν το σύνολο των διαπρεπών οικονομολόγων στον κόσμο να κάνει λόγο για τη “θεωρία του ελατηρίου, την εκτίναξη δηλαδή, έστω παροδική, της οικονομίας μιας χώρας που έχει “πιάσει πάτο” και στην Ελλάδα που καταφέρνει πάντα να αποτελεί την εξαίρεση, να μην έχει συμβεί.

Τα σημάδια είναι εξόχως ανησυχητικά, κι επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ακόμα και μετά από τόσο “φροντιστήριο” στην Ένωση και τριβή με το αντικείμενο, δεν έχουν αντιληφθεί το πως δουλεύει το σύστημα της ευρωπαϊκής οικονομίας, είναι προφανές ότι γίνεται από πολιτική σκοπιμότητα.

Η έκθεση της Επιτροπής δεν ήταν καν κάτι το μη αναμενόμενο, όσα καταγράφονται είναι παντελώς αδικαιολόγητο να εκπλήσσουν τον οποιονδήποτε! Εξάλλου, όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι οι παροχές στην προεκλογική περίοδο εκτροχιάζουν την οικονομία κι όταν κάνεις “κοινωνική [βλ. επιδοματική] πολιτική” έχοντας εξαφανίσει τις δημόσιες επενδύσεις, διότι από εκεί προερχόταν το πλεόνασμα που μοίρασε, εντελώς απλά, οδηγείς το “καράβι” της ελληνικής οικονομίας στα βράχια!

Το “μπαλάκι” βρίσκεται στο “γήπεδο” του εκλογικού σώματος. Εάν επιλέξει να πειστεί από τα όμορφα λόγια και τις υποσχέσεις μετά από μια δεκαετία αιματηρών περικοπών και συντριπτικής φορολόγησης για τη μεσαία τάξη, τότε θα είναι άξιος της μοίρας του. Φτάνει πια με τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα ΟΛΩΝ στην Ελλάδα.

Τα διέλυσε όλα και ξαναβγάζει τους… δράκους

Τα δοξασμένα χρόνια της… αντιμνημονιακής του νιότης, θυμήθηκε πάλι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και σήκωσε ψηλά το λάβαρο της αντι-ευρωπαϊκής και αντιθεσμικής ρητορικής…

Όπως ακριβώς έκανε και με τους παλιούς συντρόφους του στην Αριστερά, έτσι και τώρα, αφού αξιοποίησε την ανοχή της βρυξελλιώτικης γραφειοκρατίας για να παρατείνει όσο μπορούσε την παραμονή του στην εξουσία, τώρα κατηγορεί, λοιδορεί και απειλεί όλους εκείνους που μέχρι χθες θαύμαζε και χειροκροτούσε.

Η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν -που αποτέλεσε την αφορμή του ξαφνικού διαγγέλματος του πρωθυπουργού – δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κείμενο που υπενθυμίζει όλα όσα συμφώνησε, ψήφισε και υποσχέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντιδιαστολή με αυτά που έχουν υλοποιηθεί.

Ο Α. Τσίπρας βλέπει στην έκθεση, το είδωλο της δικής του κυβερνητικής ανεπάρκειας και θυμώνει. Διαβάζει τον καθρέπτη της αποτυχίας του και αναζητά μυθικούς δράκους για να δικαιολογήσει την απέχθεια των πολιτών, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Η έκθεση δεν συγκρίνει πολιτικές ούτε καν προτείνει λύσεις. Υπενθυμίζει απλά αυτά που η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα υλοποιήσει και καταγράφει αυτά που τελικά (δεν) έγιναν.

Μεταρρυθμίσεις μόνο στα χαρτιά, εξυγίανση μόνο στην επιφάνεια, αδιαφορία για την ουσία της πολιτικής και ενδιαφέρον μόνο για μικροπολιτικές διευθετήσεις.

Αυτά περιγράφει η έκθεση της Κομισιόν, η οποία είναι το αποτέλεσμα των επισκέψεων της τρόικας στην Αθήνα και των συζητήσεων των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Τώρα ο Α. Τσίπρας μιλά για «το παλαιό πολιτικό κατεστημένο και τους συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών», ξεχνώντας τις φιλοφρονήσεις του Μοσκοβισί, τον οποίο και προσκάλεσε να μιλήσει στο κοινοβούλιο για να διατυμπανίσει τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να μιλήσει για την απειλή «απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα». Μόνο που όλοι οι συμβασιούχοι σε κάθε χώρα του πλανήτη, απολύονται αυτοδικαίως μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ή το έργο της σύμβασής τους.

Παράλληλα, αφού διαπίστωσε ότι η «κεντρώα στροφή» του δεν παραπλάνησε το εκλογικό σώμα, σήμερα θυμήθηκε τα πεζοδρόμια της αντιευρωπαϊκής ρητορικής, της αμφισβήτησης των θεσμών και της μαύρης προπαγάνδας.

Φυσικά έχει δίκιο όταν λέει πως ο «μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου». 

Η κινδυνολογία όμως που επέλεξε δείχνει τον πανικό που επικρατεί στο Μαξίμου πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που έριξε ευθύνες στους Έλληνες πολίτες για το τι ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές λέγοντας πως το αποτέλεσμα είναι η αιτία της έκθεσης, διότι άνοιξε την όρεξη των δανειστών. 

Αλέξης… το καμάρι μας: Δεν φταίει σε τίποτα – «Φονιάδες» του λαού η ΕΕ και ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή: defence-point.gr, liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged