Νέα Δημοσκόπηση για Ευρωεκλογές: 6 με 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ 31% με ΣΥΡΙΖΑ 24%

Δημοσκοπήσεις
Μοιραστείτε το:

BNYMellon: Μικρή διαφορά θα φέρει μεγαλύτερη παροχολογία

Εν τω μεταξύ πυκνώνουν οι επαφές ξένων με στελέχη της ΝΔ ώστε να ενημερωθούν για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ καθώς πλησιάζει στην εξουσία.

Στην εκτίμηση ότι οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 6 με 7 μονάδες προβαίνουν στελέχη ξένων οίκων που παρακολουθούν στενότατα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 
Μεταξύ των αμερικανικών οίκων J P Morgan, BofA, Citigroup και Goldman Sachs το εύρος που δίδεται είναι 6% διαφορά έως 8% διαφορά. Νίκη της ΝΔ βλέπουν και οι Santander και Raiffeisen αλλά χωρίς να προβαίνουν σε εκτιμήσεις. 

Συγκλίνουσες εκτιμήσεις πάντως εσωτερικών πολιτικών παραγόντων αναφέρουν ότι οι διαφορές θα είναι μεταξύ 6% με 7% επίπεδα τα οποία από την μια θα επιτρέψουν στην ΝΔ να μιλάει για νίκη και καθαρό μήνυμα αλλά και στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρίζεται τα εσωκομματικά με σχετική άνεση. 

Το ποσοστό της νίκης της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα ισχυρό καταλύτη για την συμπεριφορά της χρηματιστηριακής αγοράς. 

Μικρή διαφορά 5-6 μονάδων θα θεωρηθεί αρνητική εξέλιξη για την ΝΔ παρ΄ ότι θα έχει κερδίσει καθώς θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα μετά τις ευρωεκλογές είτε να εντείνει την παροχολογία είτε να πάρει σε πρόωρες εκλογές για να κλειδώσει την μικρή διαφορά.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως για την ημερομηνία των εκλογών παραμένει η 13η Οκτωβρίου 2019. 

Εάν οι διαφορές είναι μεγάλες π.χ. ξεπεράσουν το 8% και προσεγγίσουν το 10% τότε είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα μπορεί να μιλάει για μεγαλειώδη νίκη και συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. 
Το πιθανότερο πάντως σενάριο είναι οι διαφορές να κινηθούν στις ευρωεκλογές μεταξύ 6 με 7 μονάδων με την ΝΔ στο 31% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24% ή 30% η ΝΔ με 23% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση την Bank of New York Mellon εάν η διαφορά μεταξύ της πρώτης ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή θα οδηγήσει τον Τσίπρα σε επιθετικότερη παροχολογία δημιουργώντας μεγαλύτερη ανασφάλεια στην επενδυτική κοινότητα. 

Οι πιέσεις στο χρηματιστήριο με τις τράπεζες έως -7% και οι πιέσεις στα ομόλογα με το 10ετές στο 3,46% από 3,29% που ήταν πρόσφατα είναι σημάδια ότι οι επενδυτές αποδοκίμασαν την συνταγή παροχών Τσίπρα. 

Εάν μάλιστα αποτιμηθεί και η διπλωματική ερμηνεία από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι για προεκλογικά δώρα.

Κατά την Bank of New York Mellon εάν η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα κρατήσει έως τον Οκτώβριο του 2019 είναι πιθανό η αγορά να παραμείνει όμηρος των πολιτικών εξελίξεων για ακόμη 5 μήνες μειώνοντας το ρίσκο και παγώνοντας επενδυτικά σχέδια. 

Εν τω μεταξύ πυκνώνουν οι επαφές ξένων με στελέχη της ΝΔ ώστε να ενημερωθούν για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ καθώς πλησιάζει στην εξουσία. 

Η ΝΔ στις επαφές με τους ξένους δεν ανοίγει τα χαρτιά της προφανώς για να μην υπάρξουν πολιτικά απρόοπτα αλλά προφανώς οι ξένοι χρειάζονται πιο ξεκάθαρες θέσεις. 

Πηγή: bankingnews.gr

 

Μοιραστείτε το:
Tagged