«Κλαζομενίοις εστί ασχημονείν»: Τούρκοι όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, Στρατηγοί και ήρωες της ανθρωπότητας κατά το ΜΙΤ

Ελληνική Γραμματεία Ιστορία

Πώς το αμερικανικό ΜΙΤ μετέτρεψε σε «Τούρκους» την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλοσόφων: «Γεννήθηκαν στην Τουρκία»!

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι οι Τούρκοι χρηματοδότησαν με εκατομμύρια δολάρια, αμερικανούς πανεπιστημιακούς για να ξαναγράψουν την ιστορία της αρχαιότητας κατά τρόπο που όλο το ιστορικό υπόβαθρο να χρεωθεί στην τουρκική φυλή. Όπως και στο «μακεδονικό», οι έλληνες πολιτικοί αλλά και πανεπιστημιακοί θεώρησαν την προσπάθεια αυτή φαιδρή και μέχρι τώρα δεν έχουν αντιδράσει.

Φεύ, όμως, ήλθε πλέον το ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, ένα από τα κορυφαία , -αν όχι το κορυφαίο-, πανεπιστημιακά ιδρύματα στον κόσμο για να καταγράψει πλέον όλον τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τους γεννήτορές τους ως Τούρκους. Όσο για τους σύγχρονους Έλληνες Πανεπιστημιακούς και Ιστορικούς, εργάζονται αόκνως για να αποδείξουν ότι στην Σμύρνη υπήρξε «συνωστισμός». Για το υπουργείο Πολιτισμού της κας Ζορμπά, ούτε λόγος. Η σιωπή του προς απάντηση…

————-

Ένα ακόμα ύποπτο κτύπημα με στόχο την ελληνική Ιστορία έρχεται από τις ΗΠΑ όπου σε ένα νέο πρόγραμμα του Massachusetts Institute of Technology (MIT) όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι που γεννήθηκαν στην Μικρά Ασία καταγράφονται ως «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχε τουρκικό κράτος αποδίδοντας έτσι έμμεσα και «εθνικότητα» στους Έλληνες σοφούς αλλά και εκτουρκοποιώντας τις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία

Το Σχέδιο Pantheon του ΜΙΤ έχει στόχο τη δημιουργία ιστορικής βάσης δεδομένων με την συλλογή βιογραφικών στοιχείων μεγάλων ιστορικών προσωπικοτήτων όμως μπορεί να αποτελέσει και βασικό πολιτικό αλλά και «ιστορικό» εργαλείο στο μέλλον κατά του Ελληνισμού αφού παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια «ρευστοποίησης» της Ιστορίας.

Η βάση δεδομένων Pantheon αναφέρει τον μέγα Όμηρο, τον πατέρα των μεγάλων μνημείων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Ιλιάδα, Οδύσσεια), τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, αλλά και τους φιλοσόφους και πολυεπιστήμονες Θαλή και Ηράκλειτο, τον φιλόσοφο Διογένη, ως γεννηθέντες στην Τουρκία ενώ παρουσιάζει τον Κεμάλ Ατατούρκ ως γεννηθέντα στην Ελλάδα, όπως και ο Ναζίμ Χικμέτ. 

Όμως όταν γεννήθηκε ο Κεμάλ ελληνικό κράτος υπήρχε, έστω κι αν η Θεσσαλονίκη δεν αποτελούσε ακόμα τμήμα του καθώς ανακατελήφθη από τον Ελληνισμό το 1912.

Το ΜΙΤ δικαιολογείται πως οι καταγραφές γίνονται βάσει του σημερινού πολιτικού χάρτη αλλά πρόκειται για αστειότητα καθώς αποδίδονται έτσι σε χιλιάδες μεγάλες προσωπικότητες «εθνικότητες» οι οποίες δεν υφίστανται.

Το να ταυτίζει κάποιος των Αννίβα τον Καρχηδόνιο με τους σημερινούς Τυνήσιους, είναι το λιγότερο… γελοίο.

Παρατηρείται μάλιστα το αξιοπερίεργο η Τουρκία να βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των μεγάλων μορφών που γεννήθηκαν στο «έδαφός της», ξεπερνώντας την Ελλάδα η οποία βάση αίματος και Ιστορίας τους έχει κληρονομήσει.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος, ο Αναξαγόρας ο Κλαζομένιος και τόσοι άλλοι από Έλληνες γίνονται «Τούρκοι» με έναν πονηρό τρόπο.

Πηγή: pronews.gr

Tagged