Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου στο Αττικό Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και αντιπρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο επισκέφτηκε σήμερα το ΠΓΝ Αττικόν μαζί με την Έφη Βουρνάζου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Περιστερίου, εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, διοικητική υπάλληλο.

Ο Γιώργος Σιδέρης μεταξύ άλλων ανέφερε:

“…Εδώ γνωριζόμαστε από παλιά. Όχι μόνο προσωπικά αλλά μέσα στους αγώνες που έχουμε δώσει με το σωματείο ενάντια τη Διοίκηση, το Υπουργείο Υγείας, την κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε ότι έχει φτάσει το νοσοκομείο μας σε αυτά τα χάλια.

Εδώ πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να ψηφίσουμε ενιαία γιατί έχουμε κοινά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που βλέπουν τον εργολάβο να προσβάλει, να κόβει όποτε του γουστάρει μισθούς, να τρομοκρατεί, να απολύει. Οι τεχνικοί, οι τραυματιοφορείς που παλεύουν σακατεμένοι με προβλήματα υγείας. Οι παρασκευαστές κι οι εργαστηριακοί που δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς λόγω της υποστελέχωσης. Οι διοικητικοί που έχουν ξεχάσει τι θα πει ωράριο για να προχωράνε τις ενταλματοποιήσεις. Το νοσηλευτικό προσωπικό που παλεύει με το κυκλικό ωράριο, τα οφειλόμενα ρεπό, που βλέπουν αυθαίρετα να τους γυρνάνε από τμήμα σε τμήμα. Οι ειδικευόμενοι που φεύγουν βράδυ από το νοσοκομείο,  φορτωμένοι με λάντζα και όχι με ουσιαστική εκπαίδευση. Οι τίμιοι μαχόμενοι γιατροί που βλέπουν τον άρρωστο με αξιοπρέπεια και όχι στο πορτοφόλι.

Σκεφτείτε γιατί είναι τόσο ίδια η κατάσταση η κατάσταση στην πρωτοβάθμια φροντίδα αλλά και στο νοσοκομείο μας όποιος και αν ανέλαβε διοικητής, όσο κι αν άλλαξε το Υπουργείο Υγείας; Γιατί  κοινή στάμπα στα προγράμματα τους είναι η Ευρωπαική Ένωση και η τυφλή εφαρμογή της πολιτικής της που λέει ότι η υγεία του λαού και τα δικαιώματα των υγειονομικών είναι εμπόρευμα και κόστος (…)

Βγαίνουν συμπεράσματα. Θυμηθείτε τους μεγάλους αγώνες απέναντι στο αίσχος των ράντζων σε κάθε γενική εφημερία. Όποιος και αν ήταν κυβέρνηση έριχνε το φταίξιμο στους ασθενείς και τους υγειονομικούς. Πρόσφατα ο Διοικητής του νοσοκομείου, που την προηγούμενη φορά ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Δούρου και ο κ.Σπηλιόπουλος, που σήμερα έχει το θράσος να κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαϊδάρι και είναι διορισμένο μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου μας επιτέθηκαν ότι δήθεν είμαστε συκοφάντες και κινδυνολόγοι. Ασθενείς σε ράντζα, εξευτελιστικές συνθήκες νοσηλείας, κανιβαλικές συνθήκες εργασίας, ακτινοθεραπείες που καθυστερούν, μηχανήματα που δεν υπάρχουν, ασθενείς που τους φέρναμε γύρα το λεκανοπέδιο για μια στεφανιογραφία γιατί εδώ δεν φτιάχνανε το μηχάνημα. Αυτά ήταν συκοφαντίες; Για μας αυτά ήταν υποχρέωση να παλευτούν.  Ποιοι λοιπόν θα εκπροσωπούν το λαό στα δημοτικά συμβούλια και αλλού; Αυτοί που οι πολιτικές τους εφαρμόζονται σήμερα και μας κάνουν τη ζωή δυσκολότερη ή οι άλλοι τη ΝΔ που έκλεισαν δομές και νοσοκομεία στην περιοχή μας, όπως το Λοιμωδών και τώρα τάχα θα λύσουν το πρόβλημα; Δεν μπορούν να λύσουν όμως το πρόβλημα γιατί αυτοί το δημιούργησαν και υποκλίνονται στην πολιτική της ΕΕ που μας θεωρεί αναλώσιμους.

Θυμηθείτε τους αγώνες που έχουμε κάνει και κάνουμε μαζί για να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, εργολαβικός. Συνεχείς διεκδικήσεις και παρεμβάσεις. Δεν έχει απολυθεί κανένας μέχρι στιγμής εξαιτίας επειδή εμείς τους σταματήσαμε. Το ίδιο και στους γιατρούς. Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα, για τα αναδρομικά, για να μην περάσει το αίσχος του νέου ωραρίου που διαλύει ωράρια και ζωές, για να μην εφαρμοστεί το νέο τερατούργημα που ετοιμάζει το υπουργείο για τους ειδικευόμενους. Άλλα τα μπλοκάραμε, άλλα τα κατακτήσαμε. Άρα μάλλον είναι καλύτερα εκεί που το παλεύουμε, εκεί που συγκρουόμαστε. Μόνο εκεί μπορούμε να κερδίσουμε, στο δρόμο μαζί με τους ασθενείς μας και το λαό.

Ούτε ένα μικρό πρόβλημα δεν υπάρχει που δεν παρεμβήκαμε οι κομμουνιστές και άλλοι εργαζόμενοι. Μπορούμε λοιπόν να σας κοιτάμε κατάματα και να σας ζητάμε όχι απλά να ψηφίσετε το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση αλλά να στηρίξετε ολόψυχα γιατί την άλλη μέρα των εκλογών πάλι μαζί θα παλεύουμε τα προβλήματα και την πολιτική που τα γέννησε (…)

Την ίδια ώρα περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στο 1ο και το 2ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου αποτελούμενη από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: Θοδωρή Σαμπατακάκη, ιδιώτη ΩΡΛ και επί 27 χρόνια γιατρό του ΙΚΑ, την Αλέκα Τσιρογιάννη, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας, Διευθύντρια του τμήματος ανοσολογίας-ιστοσυμβατότητας Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός, μέλος πειθαρχικού συμβουλίου ΙΣΑ και τον Χρήστο Παπαζαχαρία, διευθυντή Γενικής Χειρουργικής στο ΚΑΤ.

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν τα σοβαρά κενά στην πρωτοβάθμια υγεία της πόλης καθώς και η υποστελέχωση των δομών τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές.

Μοιραστείτε το:
Tagged