Το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με κάλεσε σε απολογία. Μόνο που δεν έχω τίποτα να τους πω…

Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Προς πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ: Εσείς πρέπει να απολογηθείτε, όχι εγώ

γραφή  Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με κάλεσε σε απολογία και ζήτησε να προτείνω μάρτυρες. Δεν θα κάνω τίποτα από τα δύο.

Ο λόγος που θέλουν να με ελέγξουν πειθαρχικά είναι επειδή είπα τη γνώμη για τη δήθεν αντίδρασή τους στις απολύσεις που έγιναν στον όμιλο όπου εργάζομαι.

Τους ενόχλησε ότι τότε τους θύμισα τα πόσα πράγματα δεν είχαν κάνει για τον κλάδο, αλλά και την επιλεκτική «ευαισθησία» τους.

Γιατί οι ίδιοι που έχουν σιωπήσει στο όργιο απώλειας θέσεων στα ΜΜΕ, αποφάσισαν να κατηγορήσουν επιλεκτικά έναν όμιλο που αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας στον κλάδο και δημιουργεί και νέες συνεχώς καθώς επεκτείνεται σε νέα μέσα.

Αλλά βλέπετε, ακόμη και το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ πρέπει και αυτό να υπηρετήσει συγκεκριμένα «αφηγήματα».

Επί της ουσίας: δεν θα άλλαζα λέξη από αυτά που έγραψα.

  • Γιατί έλεγα την αλήθεια.
  • Και για την απουσία του «συνδικάτου» μας και για το ότι, ναι, στον κλάδο μας υπήρξαν και εργαζόμενοι που είδαν την δημοσιογραφία ως αργομισθία.

Και εδώ να ξεκαθαρίσω κάτι: το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ με κατηγορεί ότι δήθεν είπα αργόμισθους τους συναδέλφους που απολύθηκαν από την Alter Ego.

Μόνο που αυτό που έγραψα λέει κάτι διαφορετικό: «Μήπως ενοχλεί την ΕΣΗΕΑ ότι κόπηκαν οι αργομισθίες από την AlterEgo Media που υπήρχαν στον πρώην ΔΟΛ; Θα την ενοχλήσει αν υπάρξουν και άλλες αργομισθίες που θα πάψουν να υπάρχουν;»

Δηλαδή, δεν αναφέρθηκα στους συναδέλφους που απολύθηκαν από την Alger Ego αλλά σε αυτούς που επί δεκαετίες ήταν αργόμισθοι στο ΔΟΛ αλλά και σε άλλα ΜΜΕ.

Αρκετοί εξ αυτών πέρασαν και το κατώφλι της ΕΣΗΕΑ για να εκπροσωπούν τους δημοσιογράφους.

Οι αργόμισθοι.

Όσο για την ίδια την ΕΣΗΕΑ, η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό δεν εκπροσωπεί στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους δημοσιογράφους.

Και πώς μπορεί να εκπροσωπήσει τους δημοσιογράφους μια ένωση που για χρόνια κυρίως απασχολούταν με το πώς θα αποκλείει μέλη, παρά με το να γράφει μέλη.

  • Μια ένωση που κοντά 20 χρόνια δεν έκανε τίποτε για τη σκλαβιά των εργαζομένων στο διαδίκτυο και που θυμήθηκε να τους γράψει μόνο όταν τέθηκε θέμα να χαθούν οι συντάξεις.
  • Μια ένωση που ουκ ολίγα μέλη της έχουν γράψει ιστορία εξυπηρετώντας τους εργοδότες, κάνοντας τα χατίρια στους διευθυντές, υπονομεύοντας συναδέλφους.
  • Μια ένωση που σφύριζε κλέφτικα όταν μέλη της απλώς έπαιζαν παιχνίδια εξουσίας σε υπουργεία ή σε εταιρικά γραφεία.
  • Μια ένωση που στην πραγματικότητα σκότωσε τον συνδικαλισμό στον κλάδο και έβαλε πλάτη στα αφεντικά σε κρίσιμες στιγμές.
  • Μια ένωση που όταν δεχθεί κριτική σπεύδει να κραυγάσει «στο πειθαρχικό!».
  • Κυρίες και κύριοι του πειθαρχικού δεν πρόκειται να λογοδοτήσω ενώπιον σας. Δεν έχω ούτε λόγο, ούτε και υποχρέωση.

Το εάν είμαι ή όχι δημοσιογράφος, δεν θα το κρίνετε εσείς.

  • Το γνωρίζουν οι αναγνώστες το γνωρίζουν και οι δεκάδες συνάδελφοι που βοήθησα να μπουν στον κλάδο.
  • Το γνωρίζουν, επίσης, και όλοι όσοι μου έχουν κάνει αγωγές, ακριβώς επειδή είμαι δημοσιογράφος και γράφω μόνο αυτό που εγώ πιστεύω και δεν υποχωρώ μπροστά σε απειλές και εκβιασμούς.

Κυρίες και κύριοι του πειθαρχικού δεν χρειάζομαι τη νομιμοποίησή σας. Έχω ιστορία, έχω διαδρομή, έχω και παρόν.

Και πάνω από όλα έχω το θάρρος της δικής μου γνώμης.

Υστερόγραφο: Για τον συκοφαντικό ισχυρισμό ότι δήθεν αποκάλεσα αργόμισθους τους συναδέλφους που απολύθηκαν από την Alter Ego, θα κληθούν οι τιμητές να απολογηθούν σε όντως αρμόδια όργανα της Πολιτείας κι όχι βέβαια στο λογοκριτικό κουκλοθέατρο του πειθαρχικού.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged