Lockheed Martin και Raytheon σχεδιάζουν F-35 και Patriot χωρίς την Τουρκία: Η επόμενη μέρα…

Εξοπλισμοί
Μοιραστείτε το:

Οι αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin και Raytheon ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τεράστιες προσαρμογές στις διαδικασίες παραγωγής τους, καθώς οι Η.Π.Α. προσπαθούν να πιέσουν την Τουρκία να μην προχωρήσει σε συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Εάν η Τουρκία προχωρήσει με τη συμφωνία για αγορά των S-400, η Lockheed Martin θα πρέπει να επανασχεδιάσει τον εφοδιασμό με εξαρτήματα για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει αλλαγές στο πρόγραμμα παραγωγής του.

Αν όμως η Τουρκία εγκαταλείψει τη συμφωνία της με τη Ρωσία, η Raytheon θα αναδιοργανώσει το πρόγραμμα παραγωγής του πυραυλικού αμυντικού συστήματος Patriot για να εγγυηθεί ότι η Τουρκία θα μπορέσει να λάβει το σύστημα πυραύλων σε ταχύτερο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, η Τουρκία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απομάκρυνσης από το πρόγραμμα F-35, την ακύρωση της παραγγελίας των 100 αεροσκαφών F-35, την ακύρωση της συμφωνίας προμήθειας των πυραύλων Patriot και την επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και ενδεχόμενη απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη Ρωσία.

Ως γνωστό, η Lockheed Martin κατασκευάζει τα F-35, ενώ η Raytheon παράγει το σύστημα Patriot. “Η μπάλα βρίσκεται λίγο-πολύ στο γήπεδο τους”, δήλωσε αξιωματούχος του υουργείου Άμυνας στο CNBC. “Υπάρχουν πολλά που θα χάσουν και η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται για αδρανείς απειλές”.

Η Τουρκία σκοπεύει να υποδεχθεί το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400 αργότερα αυτό το έτος μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με το Κρεμλίνο και φέρεται να αξίζει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2017.

Για την Lockheed Martin, οι προσαρμογές περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του ρόλου της Τουρκίας, η οποία κατασκευάζει «κομμάτια» για την άτρακτο και το σύστημα προσγείωσης του F-35.

Ως εκ τούτου, ένας νέος προμηθευτής θα πρέπει να αναλάβει την κατασκευή αυτών των συγκεκριμένων εξαρτημάτων. Επιπλέον, τα 100 F-35 αεριωθούμενα αεροσκάφη που παρήγγειλε η Τουρκία, δεν θα τα παραλάβει ποτέ..

Πηγή: hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged