Τουρκία: Με ψευδείς ανακοινώσεις προσπαθούν να αιτιολογήσουν την ρήξη με τις ΗΠΑ

Εξοπλισμοί
Μοιραστείτε το:

Ανακοινώσεις παραλαβών F-35 από τον Τούρκο ΥΠΑΜ και νέα ψεύδη για Patriot και τους S-300

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός ε.α. Χουλούσι Ακάρ, προέβη σε δηλώσεις για τα μαχητικά F-35A Lightning II, σύμφωνα με τις οποίες τρία από τα τέσσερα μαχητικά έχουν παραδοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενός ακόμα αναμένεται να παραδοθεί άμεσα.

Ο Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις, σε μια έμμεση υπόμνηση τόσο της συμφωνίας για τα F-35 με τους Αμερικανούς, όσο και αυτής για το σύστημα αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής προστασίας S-400 Triumf με τους Ρώσους.

Έχουμε πληρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως ένας από τους οχτώ εταίρους του προγράμματος, συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και έχουμε εκπληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις.

Πρόσθεσε δε, ότι στις ΗΠΑ λαμβάνουν πτητική εκπαίδευση με τα F-35 τέσσερις πιλότοι και άλλοι δύο ακολουθούν, ενώ εκπαιδεύεται και προσωπικό εδάφους που θα υποστηρίζει τα αεροσκάφη. Τα αεροσκάφη αυτά είναι για την προστασία της Τουρκίας, υπογράμμισε.

Βέβαια, συνέχισε το γνωστό ψέμα των Τούρκων για το ότι οι Αμερικανοί διστάζουν να τους πουλήσουν τους τα αντιαεροπορικά και αντιβαλλιστικά συστήματα Patriot! Δεν ικανοποιούν την απαίτηση παράδοσης ολόκληρης της τεχνολογίας τους μαζί με τους πηγαίους κώδικες (source codes)είναι η αλήθεια, αφού αυτό θα επέτρεπε στην Τουρκία να τα αντιγράψει και να εμφανιστεί ανταγωνιστικά στις αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες που εμπλέκονται στις διεθνείς αγορές.

Καμία αντίρρηση. Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητάει οτιδήποτε. Δικαίωμά του είναι, όπως και του πωλητή να αποδεχθεί ή να απορρίψει το αίτημα. Το ψεύδος των συστηματικά ψευδόμενων σε αυτό το θέμα Τούρκων, είναι ότι ΟΥΤΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ τους έδωσαν την αντίστοιχη τεχνολογία για τους S-400, ώστε να νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα.

Παρόμοιας… αξιοπιστίας είναι και το επιχείρημα ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ ανέχονται παρόμοια συστήματα στο οπλοστάσιο άλλων ΝΑΤΟϊκών χωρών, εννοώντας τους S-300 στο ελληνικό οπλοστάσιο. Άλλη μια ψευδέστατη αναφορά, καθώς η Ελλάδα ουδέποτε προέβη σε προμήθεια των S-300, ενώ υποχρεώθηκε να δώσει τη λύση απομακρύνοντάς τους από την Κύπρο, εξαιτίας τουρκικών εκβιασμών!

Έχουμε προτείνει ξανά, η Ελλάδα να συνεννοηθεί με τους Ισραηλινούς που επίσης αντιδρούσαν και να ζητηθεί επισήμως η εκ νέου μεταφορά των S-300 στην Κύπρο, ακριβώς με το επιχείρημα να μην υπάρχουν σε οπλοστάσιο ΝΑΤΟϊκής χώρας…

Ένα τελευταίο σχόλιο αφορά τα περί προστασίας της Τουρκίας από τα F-35 που θέλουν να παραλάβουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Τούρκοι όταν λένε “προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας”, εννοούν την εφαρμογή της δικής τους δήθεν εκδοχής του διεθνούς δικαίου, όπου τα νησιά δεν δικαιούνται θαλασσίων ζωνών.

Δηλαδή, για παράδειγμα, η Βρετανία και η Ιαπωνία επίσης δεν έχουν δικαιώματα για τους Τούρκους, εκτός φυσικά από την Κύπρο. Όλη αυτή η κατασκευή στόχο έχει να βάλει στο χέρι μεγάλο μέρος, τουλάχιστον το μισό, από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου, ενώ οι ίδιοι με ξεκάθαρες δηλώσεις τους θεωρούν τη Μεσόγειο ολάκερη ως “τουρκική λίμνη”!

Με τέτοια μυαλά, με τέτοιες λογικές, 

1) πώς μπορεί κανείς να συζητήσει με ανθρώπους καταφανώς παράλογους και 

2) είναι απορίας άξιον πώς δεν αντιλαμβάνεται η ελληνική κυβέρνηση ότι δίνοντας δίκιο προκαταβολικά στους Τούρκους για όσα λένε και αφορούν στο Καστελόριζο, ρίχνει νερό στον μύλο του παραλογισμού τους, ενώ είναι δεδομένο ότι η αρπακτική τους διάθεση δεν θα σταματήσει εκεί…

Πηγή: defence-point.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged