Ένωση Γονέων Περιστερίου: Μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση για τα «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ»

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗ ΦΥΓΗ”

Την περασμένη Τετάρτη 27 Μάρτη, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα: «Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά – Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή», από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και την Ένωση Γονέων Περιστερίου. Εκδήλωση η οποία στάθηκε αφορμή να γίνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ενημερωτική συζήτηση, για το θέμα των ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αθλητές Νίκος Παππάς (διεθνής μπασκετμπολίστας), Σπύρος Γιαννιώτης (ολυμπιονίκης στην κολύμβηση), Ελπίδα Νασιοπούλου (πανελληνιονίκης του Μουάι Τάι), ο Παναγιώτης Κατηφές, αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ και κοινωνιολόγος, και ο Βασίλης Παυλόπουλος, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Περιστερίου του ΕΣΥΝ. Τη συζήτηση συντόνισε ο αθλητικός δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής.

Στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, Κώστας Λεμπέσης, μεταξύ άλλων έκανε ειδική αναφορά στη δράση του ΕΣΥΝ, που εδώ και τρεις δεκαετίες δίνει τη μάχη για το σοβαρό ζήτημα της τοξικοεξάρτησης. Επισήμανε επίσης πως ο αθλητισμός μπορεί να είναι στοιχείο ολοκλήρωσης της προσωπικότητας, αλλά και πρόληψης από κάθε μορφή εξάρτησης. Ιδιαίτερα στάθηκε στα στοιχεία που δείχνουν ότι η χρήση ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια έχει τριπλασιαστεί στις μαθητικές ηλικίες, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται εξοικείωση με την κατάσταση από μερίδα γονιών και εκπαιδευτικών.

Τα ναρκωτικά, τόνισε ο Κ. Λεμπέσης, αποτελούν όπλο της εκμεταλλευτικής κοινωνίας εναντίον της νεολαίας, την οποία θέλει γονατιστή, προσκυνημένη, παθητική, αδιάφορη, μοιρολατρική, χωρίς ιδανικά και καθαρή σκέψη, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Εξ ου και η προσπάθεια νομιμοποίησης της ναρκωκουλτούρας που εντείνεται. Σημείωσε επίσης ότι για να λυθεί το πρόβλημα των ναρκωτικών, θα πρέπει να λυθούν οι αιτίες που το γεννούν, καλώντας σε πλατιά ενημέρωση σε σχολεία με τη συμμετοχή επιστημόνων, με συζητήσεις και διάφορες δραστηριότητες. Κλείνοντας, κάλεσε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά δική τους υπόθεση.

Στην εκδήλωση έγιναν παρεμβάσεις και από τους παραπάνω προσκεκλημένους:

Ο Π. Κατηφές, αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ, έκανε ειδική αναφορά στα σχέδια για τους λεγόμενους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, που ουσιαστικά νομιμοποιούν τη χρήση παράνομων ουσιών και δεν αποτελούν λύση.

Ο Β. Παυλόπουλος εστίασε στην πολιτική δράση που χρειάζεται για την καταπολέμηση του φαινομένου, εξηγώντας πως οι σημερινές πολιτικές που εφαρμόζονται ουσιαστικά δεν έχουν στόχο την απεξάρτηση.

Ο συντονιστής της συζήτησης, Γ. Καραλής, μίλησε για το αδίστακτο κυνήγι κέρδους γύρω από τα ναρκωτικά, ενώ έκανε λόγο και για μια προσπάθεια αποδοχής του φαινομένου, φέρνοντας ως παράδειγμα συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα με τέτοια φρασεολογία.

Από την πλευρά των αθλητών, ο Ν. Παππάς τόνισε πως οι γενικότερες συνθήκες, τα οικογενειακά προβλήματα και η έλλειψη πρόσβασης σε διεξόδους δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να οδηγούνται οι νέοι στην απάτη – πλασματική φυγή των ναρκωτικών.

Ο Σπ. Γιαννιώτης, μιλώντας και με την ιδιότητα του προπονητή παιδιών, τόνισε τη σημασία που έχουν οι αξίες, το ήθος και η πειθαρχία του αθλητισμού, στοιχεία ικανά να οδηγήσουν ένα παιδί να βελτιώσει το χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του και έτσι να αποκτήσει τα εφόδια για αποφυγή των εξαρτήσεων.

Τέλος, η Ελ. Νασιοπούλου αναφέρθηκε στους βασικούς σκοπούς του αθλητισμού, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ώστε ένα παιδί να αποκτήσει τις αξίες που χρειάζεται έτσι ώστε μεγαλώνοντας να πει όχι στα ναρκωτικά.

Μοιραστείτε το:
Tagged