Ο «Ιερωνυμικός» Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, νέος Μητροπολίτης Περιστερίου – «Όλα τα παιδιά τακτοποιήθηκαν»

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης είναι ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου έπειτα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ψηφοφορία του τριπροσώπου για την εκλογή της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ψήφισε ως εξής:

1) Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης: 68

2) Αρχιμ. Πλάτων Κρικρής: 9

3) Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος: 8

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης ήταν η ποιό ισχυρή υποψηφιότητα για τη Μητρόπολη της πόλης μας αφού ήταν η επιλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ το όνομά του είχε ακουσθεί και άλλες φορές για την συγκεκριμένη Μητρόπολη.

Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη Περιστερίου, διαθέτει  146 περίπου ιερούς ναούς (ενορίες) οι περισσότερες των οποίων είναι χαρακτηρισμένες ως προσκηνυματικά παραρτήματα του μητροπολιτικού ναού της Αγίας Ευαγγελίστριας, κάτι που τους απαλλάσσει από την δήλωση και φορολόγηση των εσόδων τους.

Το Βιογραφικό του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης (κατά κόσμον Δημήτριος) Κοτσομύτης είναι Έλληνας Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδας και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης γεννήθηκε στην Αίπεια Καλαμάτας το 1954.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή και το Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 15 Αυγούστου 1982 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Σαγματά. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 23 Αυγούστου 1982 και Πρεσβύτερος την 1 Μαΐου 1985 από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμο. Την ίδια ημέρα έλαβε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας (1982-1999), καλλιεργώντας συστηματικά το γραπτό και προφορικό κήρυγμα και διακόνησε σε διάφορους τομείς του πνευματικού έργου, συμβάλλοντας ιδιαιτέρως στην επιμόρφωση των νέων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και εκδίδοντας την μηνιαία εφημερίδα «Εκκλησιαστική Μαρτυρία».

Το 1999 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και διορίσθηκε Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Παγκρατίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανέγερση του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου και των διάφορων βοηθητικών χώρων της Ενορίας. Παράλληλα διορίσθηκε Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Χριστιανικών Μνημείων και Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως B’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος (2008-2011) και Α’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος (2011-2014) της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 τοποθετήθηκε Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ακολούθως εξελέγη μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στις 13 Οκτωβρίου 2014 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου Επίσκοπος. Την Θεία Λειτουργία και την εις Επίσκοπον χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σταγών Σεραφείμ, Μονεμβασίας Ευστάθιο, Σάμου Ευσέβιο, Ξάνθης Παντελεήμονα, Νικαίας Αλέξιο, Πειραιώς Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κορινθίας Διονύσιο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Θηβών Γεώργιο, Ιλίου Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονύσιο, Κηφισίας Κύριλλο, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, Μεγάρων Κωνσταντίνο και τους Επισκόπους Θαυμακού Ιάκωβο και Σαλώνων Αντώνιο.

—————————–

Ιεραρχία -Εκλογές: Έμεινε κανείς “αρχιεπισκοπικός” που να μην τακτοποιήθηκε;

του Μάνου Χατζηγιάννη

Για ακόμη μια φορά σε εκλογές Ιεραρχών “τακτοποιήθηκαν” οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου.

Πριν από περίπου ένα χρόνο στην Μάνη βγήκε “Ιερωνυμικός” συνεργάτης και μάλιστα με πρωτοφανείς διαμαρτυρίες έξω από την Σύνοδο. Τον περασμένο Οκτώβριο πάλι ένας στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου τακτοποιήθηκε με την εκλογή του στον μητροπολιτικό θρόνο Λαρίσης. Χθες ο Επίσκοπος Σαλώνων μέσω μια περίεργης διαδικασίας εκλέχθηκε Μητροπολίτης Γλυφάδας και ο Επίσκοπος Μεθώνης Μητροπολίτης Περιστερίου.

Ουδείς αμφιβάλλει για την αξία τους, αλλά αυτό το ζήτημα με την “τακτοποίηση” του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει…

Να θυμίσουμε πριν μερικά χρόνια:

Διαυλείας Γαβριήλ: Τακτοποιήθηκε… Αρχιμ, Γιακουμάκης: Τακτοποιήθηκε… Αν προσθέσει κανείς και τον Μάξιμο Παπαγιάννη που έγινε Μητροπολίτης Ιωαννίνων-προκαλώντας τότε και έντονη αντιπαράθεση με το Φανάρι- αναρωτιέται πλέον αν έμεινε κανείς από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου που να έμεινε ατακτοποίητος….Πέρσι τον Φεβρουάριο Επίσκοπος Θεσπιων ο π.Συμεών Βολιώτης και πάει λέγοντας…

Όποιος έχει μάτια βλέπει και όποιος έχει ώτα ακούει, λέει ο λαός κι αυτό που συνέβη και χθες στην Ιεραρχία ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσης…τακτοποίησης. Μητροπολιτικοί θρόνοι που άδειασαν λόγω συγκυρίων βρήκαν τους νέους Ιεράρχες τους.

Προς τι τόση βιασύνη αλήθεια για να τακτοποιηθούν “όλοι οι άνθρωποι του Αρχιεπισκόπου”; Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…..

Πηγή: pentapostagma.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged