«Η Υγεία είναι Δημόσιο Αγαθό και Λαϊκό Δικαίωμα» – Εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου/ Δευτέρα 18 Μάρτη

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες

Οι κάτοικοι της πόλης μας είμαστε διπλά αδικημένοι στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα, οι δημόσιες μονάδες είναι μόνο 3 (τρεις) – το Κέντρο Υγείας απέναντι από την Β’ ΔΥΟ και τα δύο πρώην ΙΚΑ (Ταξιάρχη και Ανθούπολης). Εκεί υπάρχει μεγάλη έλλειψη μόνιμου προσωπικού και τραγική υποχρηματοδότηση. Η γενική αποτυχία του θεσμού του «οικογενειακού γιατρού» είναι ενδεικτική στο Περιστέρι καθώς στις ΤΟΜΥ Περιστερίου υπάρχουν μόνο 3 (τρεις) γιατροί για ενήλικες (Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι) ενώ οι αντίστοιχοι αυτοαπασχολούμενοι ιδιώτες γιατροί με ιατρεία στις γειτονιές που δέχτηκαν την νέα εξευτελιστική και μη συμφέρουσα σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι μόνο 9 (εννέα). Τα πράγματα όσον αφορά τον «οικογενειακό» Παιδίατρο είναι ακόμη χειρότερα.

Όσον αφορά την νοσοκομειακή περίθαλψη, τα δύο μεγάλα νοσοκομεία γενικής εφημερίας στα οποία το ΕΚΑΒ προσκομίζει περιστατικά από τον δήμο μας τις μισές μέρες του μήνα («Αττικό» και Γενικό Νίκαιας) αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με ράντζα, υποστελέχωση και εφημεριακή υπερφόρτωση. Τις άλλες μισές μέρες του μήνα τα νοσοκομεία αναφοράς («Γεννηματάς» – Τζάνειο και Ερυθρός – Ασκληπιείο Βούλας – Θριάσιο) είναι πολύ μακριά σε απόσταση και επίσης επιβαρυμένα.

Θεωρούμε πως τέτοιου είδους σοβαρά θέματα που αφορούν την υγεία και την ζωή πρέπει να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης πάντα αλλά και ενόψει δημοτικών εκλογών και όχι οι γκλαμουριές, οι δηθενιές, τα κουτσομπολιά, οι μεταγραφές υποψήφιων δημοτικών συμβούλων – «σερέμπριτις». 

Γι’ αυτό σας καλούμε σε εκδήλωση – συζήτηση την Δευτέρα 18 Μάρτη, 7.30 μμ στο πολιτικό – πολιτιστικό μας Στέκι Ακροπόλεως 18 και Ιάσονος.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μοιραστείτε το:
Tagged