Αλληλέγγυα Πόλη: Οι γειτονιές μας ξεχασμένες, το «Κτήμα Δήμου Ιλίου» και τα νέα «στολίδια» που τάζει ο Δήμαρχος

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Ακούμε εδώ και καιρό τον κ. Ζενέτο να επιδίδεται στις γνωστές αυτάρεσκες δηλώσεις του, δηλώσεις που πραγματικά έχουν αρχίσει να κουράζουν τους δημότες και να τους προκαλούν εκνευρισμό.

Ο κ. Ζενέτος, που όχι πολύ καιρό πριν δήλωνε έτοιμος να ενώσει τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με τον Δήμο Ιλίου – και μάλιστα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, όπως τόνιζε – ζητάει επίμονα να του παραδώσουν το Πάρκο Τρίτση για να το κάνει «στολίδι».

Άρα για την ώρα έχουμε τον κ. Ζενέτο που εκτός των άλλων ζητά να του δώσουν το Πάρκο Τρίτση, τους Άγιους Ανάργυρους και το Καματερό.

Όλα αυτά, βεβαίως, τα ακούνε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμπολίτες μας στην Παλατιανή, στην Ζωοδόχου Πηγής, στον Άγιο Φανούριο και στον Άγιο Νικόλαο, τη Ραδιοφωνία και του Μιχελή, που βλέπουν τις γειτονιές τους να «αγκομαχούν», να δοκιμάζονται καθημερινά, που βλέπουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις να αυξάνουν αντί να μειώνονται.

Ο κ. Ζενέτος έχει μια πάγια τακτική, την οποία αν θέλαμε να περιγράψουμε σε δύο γραμμές θα φτάναμε στο γνωστό «ρίχνω άδεια μήπως πιάσω γεμάτα». Είναι φανερό ότι προτιμά να κάνει δηλώσεις για μια δήθεν συνένωση με τους Άγιους Ανάργυρους και το Καματερό παρά να συζητά για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας στο Ίλιον.

Ο κ. Ζενέτος επιδιώκει, τώρα και εκ του ασφαλούς, να λέει συνεχώς «δώστε μου το Πάρκο, δώστε μου το Πάρκο» παρότι γνωρίζει ότι υπάρχει ο καινούργιος Φορέας Διαχείρισης που έχει πρόσφατα συσταθεί, που δουλεύει καθημερινά και έχει ήδη βελτιώσει αισθητά την εικόνα εγκατάλειψης που υπήρχε στο Πάρκο. Έναν Φορέα που ο ίδιος κι η διοίκησή του αρνήθηκε να στείλει εκπρόσωπο εκ μέρους του Δήμου Ιλίου, όπως όφειλε να πράξει, για να συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Κατά τα άλλα «νοιάζεται» και «ενδιαφέρεται».

Ως Αλληλέγγυα Πόλη θα συμβουλεύαμε τον κ. Δήμαρχο να κοιτάξει λίγο το χάλι στο οποίο έχει φτάσει ο χώρος που ο ίδιος έχει ονομάσει «Κτήμα Δήμου Ιλίου» στην είσοδο του Πάρκου επί της οδού Δημοκρατίας και στο πλάι των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται επί της οδού Μουστακλή.

Αρκέστηκε να βάλει εκεί την ταμπέλα «Κτήμα Δήμου Ιλίου» και έχει αφήσει το χώρο σε πλήρη εγκατάλειψη. Τον θυμάται μόνο όταν κάνει εκδηλώσεις – όπως τα επερχόμενα κούλουμα – και τρέχει να τον «σουλουπώσει με μπαλώματα». Μόνο η εικόνα της παιδικής χαράς εκεί είναι ντροπιαστική. Το ίδιο ισχύει και με τα διαλυμένα παγκάκια, τα ξηλωμένα καφάο, τα σπασμένα κάγκελα.

Κάνετε πράξη για αρχή αυτά τα ελάχιστα που οφείλετε και δεν κάνετε για αυτό τον χώρο, κ. Δήμαρχε, και μετά βγείτε να κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις για το Πάρκο Τρίτση που θα το κάνετε «στολίδι».

Γιατί οι πολίτες έχουν και μνήμη και νοημοσύνη κ. Δήμαρχε. Μην τους υποτιμάτε και μην τους προσβάλλετε τόσο πολύ.

Μοιραστείτε το:
Tagged