«Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»: Ενημέρωση και προτάσεις για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Συνάντηση αντιπροσωπείας του συνδυασμού «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες μεταξύ εκπροσώπων του Φορέα και μελών του συνδυασμού «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Στη συνάντηση με το Πρόεδρο του Φορέα και ομότιμο καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, κ. Γιάννη Πολύζο συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου, κ. Κώστας Κάβουρας, ο δημοτικός σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος Ιλίου, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, το μέλος του Δ.Σ. του Φορέα, κ. Θοδωρής Κουτσοθεοδωρής, Ειδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνων,  το Αναπληρωματικό Μέλος, κ. Ευθύμιος Κοκκίνης, μέλος του Σωματείου «Φίλοι του Πάρκου Τρίτση», καθώς και ενεργοί πολίτες που πλαισιώνουν τις δημοτικές κινήσεις «Αλληλέγγυα Πόλη» και «Ίλιον Με Άλλα Μάτια».

Στο επίκεντρο της συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση για τις δράσεις του Φορέα από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Επισημάνθηκε αναλυτικά ότι:

  • Τακτοποιήθηκαν οι σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες που παρέλαβε η σημερινή διοίκηση του Φορέα, τόσο στη μισθοδοσία όσο και στις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων του Πάρκου, και οφείλονταν στη κακοδιαχείριση του παρελθόντος.
  • Τοποθετήθηκαν φύλακες (που δεν υπήρχαν) απόγευμα και βράδυ.
  • Αποκαταστάθηκε, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το 80% της πυρασφάλειας εντός του Πάρκου.
  • Ανακαινίστηκαν πλήρως οι αίθουσες στην Οθωνική Αυλή, οι  οποίες μπορούν πλέον να φιλοξενούν εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες, εκθέσεις κτλ. και ο αύλιος χώρος.
  • Ανακαινίστηκαν τα 2 θέατρα εντός του Πάρκου.
  • Τοποθετήθηκαν περισσότερα από 100 νέα αυτόνομα φωτοβολταϊκά σώματα φωτισμού, επιδιορθώθηκε τμήμα του παλαιού δίκτυο φωτισμού ενώ σταδιακά αποσύρονται παλαιά κατεστραμμένα φωτιστικά σώματα.
  • Τοποθετήθηκαν 150 νέα παγκάκια, 120 νέοι κάδοι και 50 ξύλινοι πάγκοι/τραπέζια.
  • Μισθώθηκαν και λειτουργούν νόμιμα οι 2 καφετέριες εντός του Πάρκου.
  • Συντηρήθηκαν όλες οι είσοδοι του Πάρκου.

Στο γόνιμο διάλογο που ακολούθησε της συνάντησης όλες οι πλευρές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια τόσο οι πολίτες του Ιλίου όσο και οι επισκέπτες του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» αναγνωρίζουν τις σημαντικές προσπάθειες του Φορέα προς την ανάταξη του.

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση για το προγραμματισμό των έργων στο αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται:

  • Εγκατάσταση 200 νέων αυτόνομων (φωτοβολταϊκών) φωτιστικών σωμάτων, πλέον των ήδη 150 που τοποθετήθηκαν, και τα οποία θα συμβάλουν στην οριστική επίλυση του ελλιπούς φωτισμού στο Πάρκο.
  • Αναβάθμιση της εισόδου του Πάρκου – από την πλευρά της λεωφόρου Φυλής, στο ύψος της Καπετάν Βέρα – που θα επιτρέψει τόσο στους δημότες του Ιλίου να έχουν μία νέα ασφαλή, με φωτισμό είσοδο προς τον χώρο του Πάρκου όσο και στους αθλούμενους στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ιλίου να προσεγγίζουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία.
  • Αποκατάσταση του συνόλου των πηγαδιών στο Πάρκο.
  • Επισκευή της μεγάλης ξύλινης γέφυρας, στο κέντρο του Πάρκου και των ξύλινων κιγκλιδωμάτων περιμετρικά της μεγάλης λίμνης.
  • Αποκατάσταση της λεγόμενης «5ης λίμνης», κάτω από την ξύλινη γέφυρα, γεγονός που θα επιτρέψει να τονωθεί σημαντικά ο υδροφόρος ορίζοντας και συνολικά η λειτουργία των λιμνών εντός του Πάρκου.
  • Λειτουργία και της 3ης καφετέριας του Πάρκου, έναντι της εισόδου από λεωφόρο Φυλής στο ύψος της Καπετάν Βέρα.

Συμπληρωματικά, ο κ. Πολύζος έθεσε ως βασική προτεραιότητα την λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εντός του Πάρκου, γεγονός που με βάση τον προγραμματισμό πρόκειται να γίνει τον Οκτώβριο του 2019.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιου» εξήραν το μέχρι τώρα έργο του Φορέα και τόνισαν ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσαν την έμπρακτη στήριξη στο Φορέα, τους εθελοντές και όλων όσων οραματίζονται το Πάρκο ως ένα πραγματικό στολίδι για το Δήμο Ιλίου και όλη την Αττική. Τέλος, επισήμαναν την ανάγκη για πρωτοβουλίες από την πλευρά του Φορέα με σκοπό την πιο αποτελεσματική πληροφόρηση των δράσεών, εντός του Πάρκου, προς τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κάβουρας και Αυγουλάς, από κοινού με τον Πρόεδρο του φορέα διαχείρισης του Πάρκου, αναλαμβάνουν να συντονίσουν πρωτοβουλία για ανοιχτή συνάντηση και ενημέρωση του κοινού εντός του Μαρτίου, για το Πάρκο, ιδίως των αθλητικών συλλόγων, των γονέων και των παιδιών που αθλούνται στο Πάρκο καθημερινά, δραστηριότητες που στόχος όλων είναι να συνεχιστούν και να ενισχυθούν στο χώρο με το νέο σχεδιασμό.

Ίλιον, 27/02/2019

Μοιραστείτε το:
Tagged