Αποφυλακίσεις μαϊμού: Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις σε 17 εμπλεκόμενους, γιατρούς και δημοσίους υπαλλήλους

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Κύκλωμα παράνομων αποφυλακίσεων: Βαρύτατη ποινική δίωξη για 11 αδικήματα σε 17 εμπλεκόμενους

Η υπόθεση που μπήκε στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπο αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε 21 χρόνια κάθειρξη

Γιατροί, δημόσιοι υπάλληλοι και κρατούμενοι συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, στο μακρύ κατάλογο των κατηγορουμένων για την υπόθεση των παράνομων αποφυλακίσεων. Μια υπόθεση που μπήκε στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπο αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση Energa – Hellas Power. 

Την συγκεκριμένη υπόθεση ερεύνησε η εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία προχώρησε στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης για 11 αδικήματα, κατά περίπτωση, σε βάρος 17 συνολικά προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Είχε προηγηθεί η κλήτευση των προσώπων αυτών από την εισαγγελία για ανωμοτί εξηγήσεις (ως ύποπτοι, δηλαδή, τέλεσης αξιόποινων πράξεων). 

Μεταξύ, όσων είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου και πλέον είναι κατηγορούμενοι, συγκαταλέγονται έξι γιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο ΚΕΠΑ Νίκαιας και σε ιδιωτική κλινική, ένας δικηγόρος, υπάλληλοι του ΚΕΠΑ, ο Αριστείδης Φλώρος, καθώς και ένας ακόμη κρατούμενος των φυλακών, καταδικασμένος σε ισόβια,για τον οποίο επίσης διαπιστώθηκε ότι είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με παράνομο τρόπο. 

Κατά περίπτωση οι 17 κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν σύμφωνα με τη ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Διαφθοράς τις εξής κατηγορίες: Εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά το, ψευδή βεβαίωση κατ΄εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, χρήση πλαστού εγγράφου, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού κα ιηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού. 

Πλέον, μετά την άσκηση της δίωξης, η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς, ο οποίος αφού μελετήσει τη δικογραφία θα καλέσει σε απολογίες τους κατηγορουμένους.

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged