Αχτσιόγλου, η ποιο καλή μαθήτρια: Αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Απασχόληση
Μοιραστείτε το:

Τροπολογία με την οποία αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κατέθεσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι αμοιβές των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με το νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και, ταυτόχρονα, καταργείται η χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα. Η αύξηση των αμοιβών της κοινωφελούς εργασίαςθα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου 2019, την ημερομηνία ισχύος της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η διάταξη, προκειμένου να μην απαιτείται αναπροσαρμογή της σε κάθε περίπτωση αύξησης του κατώτατου μισθού, έχει βελτιωθεί νομοτεχνικά, ώστε να αντιστοιχίζεται κάθε φορά στο ισχύον ποσό του κατώτατου μισθού.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για βελτίωση των μισθών των εργαζομένων και των νέων. Επιστρέφουμε στους εργαζόμενους ένα μέρος από όσα τους αφαίρεσαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων» τόνισε, κατά την παρουσίαση της τροπολογίας στη Βουλή, η κ. Αχτσιόγλου.

Πηγή: e-dimosio.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged