Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης Αγίων Αναργύρων Καματερού: Ναι στα λαϊκά συμφέροντα, όχι στην σύμπλευση με τις Κυβερνητικές επιλογές

Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό
Μοιραστείτε το:

Ανακοίνωση για την συμμετοχή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Παρέμβασης Αγίων Αναργύρων Καματερού στις Αυτόδιοικητικές Εκλογές

Οι αυτόδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε μερικούς μήνες αποτελούν αναμφισβήτητα ένα πεδίο αντιπαράθεσης θέσεων και απόψεων των πολιτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και διαμορφώνουν το πολιτικό σκηνικό σε τοπικό επίπεδο.

Όπως είναι κατανοητό το τοπικό πολιτικό σκηνικό δεν είναι ξεκομμένο από την κεντρική πολιτική σκηνή τόσο σε εθνικό όσο και Ευρωπαϊκό – Παγκόσμιο επίπεδο. Ο επιθετικός νεοφιλελευθερισμός, μέσω των μεθόδων επιβολής του (αυστηρή λιτότητα, μνημόνια, περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων κλπ) έχει πάρει πλέον διαστάσεις λαίλαπας για τα λαϊκά συμφέροντα, των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των μικροαπασχολούμενων και γενικά όλων εκείνων οι οποίοι «πληρώνουν» ακριβά την επιβολή της νεοφιλελεύθερης «κανονικότητας» η οποία επιβάλλεται και αγγίζει κάθε πτυχή της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής στον τόπο μας αλλά και διεθνώς.

Από την αρχή της κρίσης και μέχρι το 2015, η Διοίκηση Σαράντη μην θέλοντας να διαρρήξει τις σχέσεις της με την κεντρική εξουσία αποδέχτηκε και εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια κάθε «γραμμή» των νεοφιλελεύθερων επιταγών της διαρκούς λιτότητας. Συμμάχησε με όλες εκείνες τις δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) οι οποίες όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν σε τίποτα αλλά έκαναν σημαία τους κάθε λέξη από τα μνημόνια που επιβλήθηκαν και κυριολεκτικά διέλυσαν τα μεσαία και ασθενέστερα λαϊκά στρώματα.

Στο επίπεδο του Δήμου μας αυτό γίνεται κατανοητό από το γεγονός ότι αφέθηκε στην μοίρα του με αποτέλεσμα τα σχολεία να ρημάξουν, τα σημαντικά έργα να παραμεριστούν, η αγορά να εξαφανιστεί, οι δημόσιες υποδομές να βαλτώσουν κλπ. Όλα αυτά φυσικά είναι αποτέλεσμα της χωρίς εναντίωση αποδοχής του δόγματος «Δεν υπάρχει Ενναλακτική» (Τ.Ι.Ν.Α) το οποίο καθημερινά επιβάλλεται ακόμα και σήμερα ως «κυρίαρχη» ιδεολογική αφήγηση.

Στον αντίποδα τα μέχρι το 2015 σχήματα που υποστηρίζονταν από το ΣΥΡΙΖΑ ενώ μέχρι τότε είχαν έντονη αντιπολιτευτική γραμμή και «πάταγαν» γερά πάνω στο «άρμα» του κινήματος που υπήρχε, ξαφνικά το 2015 σώπασαν.

Η μεταστροφή των αυτοδιοικητικών σχημάτων και παρατάξεων οι οποίες πρωτοστάτησαν στην πριν το 2015 εποχή στον αντιμνημονιακό αγώνα, τώρα είναι έρμεα των αποφάσεων του κόμματος αναφοράς τους (ΣΥΡΙΖΑ) και συνεχίζουν χωρίς κανένα πλέον δισταγμό την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική την οποία έφεραν τα μνημόνια (αφού ισχυρίζονται ότι, να τελικά δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο).

Τα αποτελέσματα είναι σε όλους μας γνωστά σε θέματα όπως το ΧΥΤΑ Φυλής, Το πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Το γήπεδο της ΑΕΚ και άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα θέματα τα οποία υπάρχουν και αντιμετωπίζονται από τις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις πλέον στη λογική «ότι πει η κυβέρνηση» και από τις προσκείμενες στην αντιπολίτευση με πλήρη κάλυψη ή συγκαλυμμένη αδιαφορία καθώς έρχονται να εξυπηρετήσουν πάντα τα ίδια.

Άγιοι Ανάργυροι, 08/02/2019

Ενωτική Πρωτοβουλία Παρέμβασης Αγίων Αναργύρων Καματερού

Μοιραστείτε το:
Tagged