Η πολιτική δεν είναι για φλώρους

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

Θάπρεπε να το ξέρει το «Ποτάμι»που κλαίγεται…

Την Τετάρτη η Νομαρχιακή Οργάνωση Βορείου Τομέα Αττικής Β3 της Νέας Δημοκρατίας διοργάνωσε ανοικτή εκδήλωση με ομιλητές τον κ.Π.Τατσόπουλο κι εμένα. Συνεπώς, ήμουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των γεγονότων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι κκ. Θ.Ρουσόπουλος, Πρ. Δούκας, Α. Μωραϊτάκης, ο δήμαρχος Φιλοθέης, ο δήμαρχος Σάμου, πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι και περίπου 120-140 άτομα που γέμισαν την αίθουσα του παλαιού δημαρχείου Φιλοθέης, παρά τις άθλιες καιρικές συνθήκες.

Ενώ είχαν αρχίσει οι ομιλίες, προσήλθε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και μετά από λίγο αποχώρησε, λόγω υποχρεώσεων. Αργότερα ήρθε και ο κ.Γ.Ψαριανός. Δηλαδή, Γεωργιάδης και Ψαριανός δεν βρέθηκαν ούτε δευτερόλεπτο στην αίθουσα. Ούτε δευτερόλεπτο.

Στην συνέχεια, μετά το πέρας των δύο κεντρικών ομιλιών ο λόγος δόθηκε, ως είθισται, στους παρισταμένους. Έκαναν μια σύντομη τοποθέτηση οι κ.κ. Ρουσόπουλος και Ψαριανός και αρκετοί άλλοι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Την άλλη ημέρα η εφημερίδα «Δημοκρατία» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «ο Άδωνις έχρισε τον Ψαριανό». Καμία σχέση ο τίτλος με τα γεγονότα. Τα γεγονότα σας τα παρουσίασα επακριβώς.

Άλλωστε, τους υποψηφίους βουλευτές τους επιλέγει ο αρχηγός του κόμματος, όπως έπραξε με τους κκ. Πανούτσο και Τατσόπουλο. Αλλά και επί της ουσίας, γιατί ο κ.Ψαριανός να μην συνεργασθεί με την Νέα Δημοκρατία;

Γιατί αυτή η μόνιμη γκρίνια;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, μαζικό κόμμα στο οποίο έχει θέση όποιος ασπάζεται τις γενικές της αρχές και, σήμερα, όποιος θέτει ως προτεραιότητα την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές. Σε αυτό το πανδημοκρατικό προσκλητήριο είναι όλοι ευπρόσδεκτοι στην Νέα Δημοκρατία.

Ας το εμπεδώσουν κάποιοι, η Νέα Δημοκρατία έχει ιδρυτή, δεν έχει ιδιοκτήτες. Τελεία, παύλα.

Το πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» το υιοθέτησε το «Ποτάμι», αποδίδοντας την πολιτική του εξαφάνιση στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Το «Ποτάμι» βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες σε καθεστώς μόνιμης κλάψας. Κλαίει ο Καμμένος, κλαίει και ο Θεοδωράκης. Και ο Καμμένος έχει κάθε λόγο να κλαψουρίζει. Έχασε τα μεγαλεία του. Και όχι μόνον αυτό αποδείχτηκε πως τα πυρά του ήταν άσφαιρα. Ακόμα ηχούν στ΄αυτιά μας οι λεονταρισμοί του πως ο Τσίπρας δεν θα κάνει παρέλαση.

Ο Στ. Θεοδωράκης όμως γιατί σκούζει; Ποιος του έφταιξε που έμεινε χωρίς κόμμα; Είναι γνωστή από τις Φυσικές Επιστήμες η ύπαρξη κεντρομόλων και κεντρόφυγων δυνάμεων. Όταν υπάρχει ένας ισχυρός πόλος στο κέντρο ενός συστήματος ελκύει ό,τι κινείται προς αυτόν. Όταν οι ισχυροί πόλοι βρίσκονται εκτός του κέντρου, τότε με την δράση τους το αποδυναμώνουν, μέχρις εξαφανίσεως.

Προφανώς, το «Ποτάμι» για λόγους που έχουν επαρκώς αναπτυχθεί, υφίσταται την δράση των κεντρόφυγων δυνάμεων. Οι δύο πόλοι της πολιτικής μας το συνέθλιψαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανένας Άδωνις δεν ευθύνεται για το σημερινό χάλι του «Ποταμιού».

Εξάλλου οι κλάψες και τα παραπονάκια δεν έχουν θέση στην πολιτική. Ο Στ. Θεοδωράκης μου θυμίζει τον βασιλέα Κωνσταντίνο, ο οποίος από το 1974 περιμένει να του τηλεφωνήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Έτσι και ο Στ. Θεοδωράκης περίμενε καρτερικά, επί τέσσερα χρόνια, το τηλεφώνημα του Τσίπρα για να συγκυβερνήσουν. Και όταν μετά την αποχώρηση του Καμμένου από την κυβέρνηση πίστεψε πως ήρθε η ώρα, ο Αλέξης έκανε κάτι απλό. Του πήρε όσους βουλευτές χρειαζόταν για να κάνει την δουλειά του. Τον ίδιο τι να τον κάνει; Μόνον προβλήματα θα του δημιουργούσε.

Η πολιτική είναι σκληρό άθλημα και θέλει σκληροτράχηλους παίκτες που όταν πέφτουν κάτω, σηκώνονται. Δεν διαμαρτύρονται.

Η πολιτική δεν είναι για φλώρους.

Σάκης Μουμτζής

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged