Νέες αποκαλύψεις Πεκέρ: Ο ΥΠΕΣ Σοϊλού φυγάδευσε στο εξωτερικό Τούρκο επιχειρηματία που ερευνούσαν οι αμερικάνοι…

Τουρκία
Μοιραστείτε το:

Πεκέρ: Πώς ο Σοϊλού βοήθησε τη φυγή τούρκου επιχειρηματία στο εξωτερικό

Συνεχίζει να εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Σεντάτ Πεκέρ, καθώς ο τούρκος αρχιμαφιόζος έδωσε νέο βίντεο του στη δημοσιότητα, επικεντρώνοντας για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες του στον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού λέγοντας ότι διευκόλυνε τη διαφυγή ενός τούρκου επιχειρηματία, ο οποίος καταζητείτο από τους Αμερικανούς για ξέπλυμα χρημάτων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Σεντάτ Πεκέρ ισχυρίζεται ο Σοϊλού κάλεσε τον Κορκμάζ στις 5 Δεκεμβρίου στις 10:30 και εκείνος έμεινε στο υπουργείο έως 12:30. Υπήρχαν 6 δικαστικές έρευνες εναντίον του.

Τον προειδοποίησε ότι υπάρχει έρευνα εναντίον του και να φύγει από τη χώρα «αύριο». «Το ξέρουν και οι υψηλά ιστάμενοι, ξέχασε τα λεφτά, 45 εκατομμύρια δολάρια που σου χρωστάνε» και εκείνος φεύγει την άλλη μέρα, αναφέρει.

Επίσης, αναφέρει για τον Σοϊλού, που διατηρεί ασφαλιστική εταιρεία, ότι ο κύκλος των εργασιών της αυξήθηκε 56 φορές. Επίσης αναφέρεται στην αγορά ομίλου της Χουριέτ από Ντεμιρορέν, ότι τα χρήματα ήταν δάνειο από την κρατική Ζιράατ Τράπεζα και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ (750 εκατ. δολ.).

Παράλληλα, ο Σεντάρ Πεκέρ αναφέρθηκε σε πρώην βουλευτή του ΑΚΡ και τώρα σύμβουλο του προέδρου που λέγεται ότι εισέπραττε δέκα χιλιάδες δολάρια το μήνα από τον Πεκέρ, τον Μετίν Κιουλούνκ. Είπε ότι του τηλεφώνησε και είπε ότι «ο Μπάιντεν με χρησιμοποιεί κατά του Ερντογάν». Αναφέρθηκε, επίσης, στην εκτεταμένη διαφθορά στους δήμους με απευθείας αναθέσεις και με τη χρησιμοποίηση φιλανθρωπικών οργανώσεων. Επίσης, σε ένα σύστημα εργολάβων και υπεργολάβων για δημόσια έργα.

Ο Πεκέρ αναφέρεται σε αποκαλύψεις που είχε κάνει προηγουμένως και επέμενε κατά του γιου του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι έχει εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών από Λατινική Αμερική και μάλιστα απευθυνόμενος προς τον πατέρα, πρώην πρωθυπουργό και τώρα αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, τον καλεί να σταματήσει να υπερασπίζεται το γιό του ο οποίος όπως είπε «έκανε μια περιουσία τόσα δισ. δολάρια σε 15 χρόνια».

Παράλληλα, ο Πεκέρ αποκαλύπτει συνομιλία που είχε με τον Serdar Ekşi, ιδιοκτήτη της εταιρείας Lazoil, ο οποίος έχει παντρευτεί  ανιψιά του Ερντογάν. Όπως αναφέρει, και οι δυο τους έχουν εμπλακεί σε εμπόριο όπλων προς τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία, με τον Serdar Ekşi να το παραδέχεται.

Τέλος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστιδης, ο αρχιμαφίοζος δήλωσε ότι ο βουλευτής Μετίν Κιουλούκ του ΑΚP έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές από το ίδιο. «Του έβαζα λεφτά στο πορτμπαγκάζ» αναφέρει σε βίντεο ο Πεκέρ.

—————

Νέα επίθεση εναντίον Ερντογάν από τον Σ. Πεκέρ – «Μαζί στέλναμε όπλα στη Συρία»

Νέα «πυρά» εναντίον του Τούρκου προέδρου εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο φερόμενος ως «αρχιμαφιόζος» Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογάν για αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού στην οργάνωση Αλ-Νούσρα στην Συρία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα Πεκέρ, ο ίδιος σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες έστελνε όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη Συρία και συγκεκριμένα στην οργάνωση Αλ-Νούσρα, η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ αποτελεί το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην Συρία.

«Και δικές μου νταλίκες με όπλα κατέληγαν στην Αλ- Νούσρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σ. Πεκέρ.

Παράλληλα, ο Σ. Πεκέρ αναφέρει πως η Αλ- Νούσρα δημιουργούσε βίντεο στα οποία ευχαριστούσε τόσο τον ίδιο όσο και την Τουρκία για τα όπλα που τους προμήθευαν.

Η ανάρτηση του Σ. Πεκέρ στο Instagram

https://www.instagram.com/sedatpeker/channel/?utm_source=ig_embed

Ένταλμα σύλληψης μετά τις «αποκαλύψεις» για τον κύκλο του Ερντογάν

Η ισχυρή πολιτική πίεση που δέχεται ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν στο εσωτερικό της Τουρκίας από τις αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ για υποθέσεις διαφθοράς και διασυνδέσεων με τη μαφία, οδήγησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του αρχιμαφιόζου, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Ahval, ο Εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης για τον Πεκέρ ο οποίος φέρεται να ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Πεκέρ προειδοποίησε νωρίτερα μέσω Twitter ότι θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος «διάβολος» εάν η Άγκυρα καταφύγει σε διαβολικές τακτικές, λέγοντας ότι ήταν έτοιμος να χάσει τη ζωή του σε αντιπαράθεση.

«Όπως είπα και πριν, ένα σκυλί που δεν ξέρει πώς να γαβγίζει θα καλέσει έναν λύκο στο σπίτι», δήλωσε ο Πεκέρ άλλοτε πιστός σύμμαχος του Ερντογάν ο οποίος απειλεί πια να αποκαλύψει πολλά κυβερνητικά μυστικά τα οποία φαίνεται να γνωρίζει από «πρώτο χέρι». Αυτά που θα πω δεν θα είναι σαν αυτά που είναι γραμμένα σε περιοδικά, θα τα αφηγηθώ λεπτομερώς», έγραψε στο Twitter. «Έχω φορέσει το ένδυμα του μαρτυρίου.

Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια του Θεού». Ο Πεκέρ με τα βίντεό του απειλεί τον νυν υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού, εμπλέκει σε εμπόριο κοκαΐνης την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ αποκαλύπτει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ.

Η φήμη του αρχιμαφιόζου, γνωστού προηγουμένως ότι βρισκόταν κοντά στην εξουσία και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του χώρου, εξηγεί τη μεγάλη θεαματικότητα που έχουν τα βίντεό του, το πιο πρόσφατο από τα οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 14 εκατομμύρια θεάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν υπερασπίστηκε τον υπουργό Εσωτερικών και δεσμεύτηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ενώ και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού αρνήθηκε τις κατηγορίες του Πέκερ. Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, ο Ερντογάν είπε ότι στόχος των βίντεο ήταν να βλάψουν την Τουρκία και προανήγγειλε νομικό «κυνήγι» τον εγκληματιών, όπως είπε.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged