Παραμένει σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής του ΕΚΠΑ που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Τριτοβάθμια
Μοιραστείτε το:

Καθηγητής ΕΚΠΑ που ερευνάται για παρενόχληση: «Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια αλλά δεν τις λαμβάνω υπόψιν»

 «Αν κάτι έχει παρεξηγηθεί, περιμένω να το ακούσω σαν επίσημη καταγγελία και όχι σαν αόριστη φήμη», ανέφερε ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

«Φήμες διαδρόμων ακούγονται χρόνια αλλά δεν τις λαμβάνω υπόψιν ούτε απαντώ σε αυτές. Συγκεκριμένη καταγγελία δεν υπάρχει. Μόνο φήμες», υποστηρίζει ο καθηγητής του ΕΜΜΕ, μιλώντας στο LIVE NEWS, με τις φοιτήτριες από την άλλη πλευρά, να επιμένουν πως ο καθηγητής ξεπέρασε τα όρια, καταγγέλλοντας στην ίδια εκπομπή πως ζητούσε μέχρι και γυμνές φωτογραφίες για να τις περάσει στο μάθημα.

«Υπάρχει μια παρεξήγηση…»

«Το να ζητάω γυμνή φωτογραφία για να περάσω κάποιον σε μάθημα προφανώς και δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε έχει ζητηθεί ποτέ ως άσκηση η γυμνή φωτογραφία ποτέ. Υπάρχει μια παρεξήγηση, δεν ξέρω πως έχει προκύψει για αυτό το θέμα της φωτογραφικής άσκησης που ζητείται στο πλαίσιο του μαθήματος. Δεν έχει καμία σχέση με το γυμνό», συμπλήρωσε ο καθηγητής που κατηγορείται από τις φοιτήτριές του.

Πάντως, η πόρτα του γραφείου του έχει κατακλυστεί με χαρτιά που φέρουν καταγγελίες. «Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό» είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν γραφτεί, με τον καθηγητή να έχει τεθεί ήδη σε αναστολή με το φοιτητικό κίνημα πάντως να ζητά την οριστική απομάκρυνση του.

«Δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούμαι»

Όπως αναφέρεται επίσης, η Εισαγγελία Αθηνών και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ ερευνούν επώνυμες καταγγελίες φοιτητριών και του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής ΜΜΕ, καταγγελίες για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει άγνοια.

«Κλήθηκα σε μια ένορκη διοικητική εξέταση τον περασμένο Μάρτιο που δεν συζητήθηκαν τέτοια ζητήματα. Δηλαδή τα πράγματα τα οποία ακούγονται δεν ήταν πράγματα για τα οποία κλήθηκα να απαντήσω. Δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούμαι. Εάν υπάρχει κάποιο άτομο που καταγγέλλει κάτι συγκεκριμένα, περιμένω υπομονετικά να απαντήσω και να δω αν έχω διαπράξει κάτι λάθος», προσέθεσε ο καθηγητής μιλώντας στο LIVE NEWS.

———————–

Στον «πάγο» έβαλε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ τον καθηγητή που φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες – Εισαγγελική έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του ΕΚΠΑ τέθηκε σε αποχή από τα καθήκοντά του, μέχρι να συγκληθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο στο οποίο άμεσα παραπέμφθηκε. Ηταν ένα αίτημα που, νωρίτερα, είχε υποβάλλει με ανακοίνωσή του ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του.

Η υπόθεση του εν λόγω καθηγητή αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν φοιτήτριες τον κατονόμασαν δημόσια για ανάρμοστη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος ΕΜΜΕ, υποστήριξε ότι ο καθηγητής «ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

Καταγγελίες: Ζητούσε φωτογραφίες, σχολίαζε μπούστο για να τις «περάσει»

Η ίδια σημείωσε ότι «οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές». Η απόφοιτος του τμήματος προσέθεσε ότι για τον ίδιο καθηγητή «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια Μ.Μ.Ε, είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα». Χθες, μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

——————–

Τι απαντά ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και έχει τεθεί εκτός καθηκόντων, αναφέρει πως δεν έχει δεχθεί κάποια επώνυμη καταγγελία.

Μιλώντας στο STAR, ο καθηγητής έδωσε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση. «Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε φήμες. Υπάρχει μια διαδικασία, η οποία ακόμα τρέχει. Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει γνώση για καμία επώνυμη καταγγελία», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε: «Αναμένω την ολοκλήρωσή της και θα τοποθετηθώ δημόσια για οτιδήποτε πρέπει να τοποθετηθώ. Μπορώ να πω ότι έχω κληθεί σε μια ένορκη διοικητική εξέταση στην οποία δεν έχω ερωτηθεί τίποτα σχετικό με αυτά τα τρομακτικά πράγματα που ακούγονται».

Υπενθυμίζεται πως η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ έθεσε εκτός καθηκόντων τον καθηγητή που φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες. Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα έγινε ΕΔΕ και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η Σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε να τον παύσει προσωρινά από τα καθήκοντά του.

—————

Εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φοιτήτριες κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται οι καταγγελίες φοιτητών σε βάρος καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, τίθενται υπό εισαγγελική διερεύνηση όσα καταγγέλλονται από φοιτητές του Τμήματος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ για καθηγητή τους, ο οποίος, σύμφωνα με φοιτήτριες, τους ζητούσε να φωτογραφίζονται για αυτόν.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Φοιτητών, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του πανεπιστημιακού, οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο ενέργειες σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και συμπεριφορές αντιδεοντολογικές σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών.

Η κυρία Παπαγεωργακοπούλου δίνει εντολή να ερευνηθεί, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκινά, αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και να εξακριβωθεί αν ο καθηγητής έχει διαπράξει αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, αλλά και άλλα, όπως αυτό της παράνομης βίας.

——————

ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση -«Ζητούσε φωτογραφίες»

Την απομάκρυνση καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ζητά ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, με απόφασή του, μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε φοιτήτριες.

Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε, σύμφωνα με τις καταγγελίες και με όσα γνωρίζουν από την ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει, «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο». Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές»

Ανέφερε ακόμα ότι «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες»

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια Μ.Μ.Ε, είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Μάλιστα, χθες, μέλη του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged